Páginas

25.10.10

CWK Biscotti: Carquinyolis amb toppings de xocolata i moscatell.

La proposta del cercle dolç d'aquest més son biscotti, a catalunya denominats carquinyoli els he volgut acompanyar amb moscatell per celebrar els meus primers 100 seguidors.

Gracies a tots.


Ingredients:

Raïm.

Per la gelatina de moscatell

200ml. Moscatell.
4 fulls de gelatina.

Per els carquinyoli

260 g de farina
150 g de sucre blanc avainillat
3 ous
145 g d'ametlles marcona
5 g de levat en pols
1 mica de sal
60g. xocolata negra a bucins
*1 cdta. d'extracte de vainilla (en aquest cas ja portaba el sucre, no he posat)


Preparació:

En un cassó posem a escalfar el moscatell, mentrestant posarem els fulls de gelatina en aigua ben freda i deixem estovar, quan el moscatell estigui ben calent afegim la gelatina i disolvem bé, guardem en un recipient i deixem refredar a la nevera.
Al bol de la nostra batedora elèctrica (o manualment), combinem el sucre, la farina, el llevat i la sal, només uns segons, seguidament afegim els ous a poc a poc, i batem fins a aconseguir una massa més ferma. Agreguem les ametlles senceres i els bocins de xocolata, barregem fins a integrar-les uniformement.

Passem la massa a una superfície enfarinada (és una massa molt enganxosa) i li donem forma rectangular, o la que poguem :P , després podem optar per deixar-la d'una sola peça, ens quedaran uns biscottis més grans o divirla en dos.

Després, la passem a la safata on l'anem a enfornar i la introduïm al forn durant uns 30 minuts a 180º (al meu forn han estat 20'), o fins i tot que vegem que està ferm al tacte i lleugerament daurat.

Traiem la massa del forn, el deixem refredar lleugerament durant uns 10 minuts. El tallem en rodanxes d'uns 2 cm, el tornem a posar sobre la safata d'enfornar de forma organitzada, l'intruduim novament al forn durant 8 minuts, per els dos costats.
El retirem del forn i el deixem refredar completament sobre una reixeta.

Tallem la gelatina, posem un troç a sobre cada carquinyoli i rematem amb mig gra de raïm a sobre.












32 comentarios:

  1. Quina combinació de sabors més bona... i el toc de moscatell sensacional! ;)

    ResponderEliminar
  2. WOW!!!....estos si que son biscottis con una gran innovacion!!....excelente idea!!.....con moscatel han de quedar sensacional!!....Abrazotes, Marcela

    ResponderEliminar
  3. Me ha faltado nada para hacerlos de chocolate, con lo que me gustan, la próxima vez. El toque del moscatel me ha encantado. Bss.

    ResponderEliminar
  4. Quina bona idea el combinar-los amb una gelatina de moscatell!!! T'han quedat de fàbula.
    Petonets.

    ResponderEliminar
  5. bravíssim!

    quina pinta més deliciosa que tenen aquests biscottis, de debò!
    el toc de la gelatina m'ha encantat

    les fotos del pas a pas les trobo molt adients :)

    genial, la més sincera enhorabona de part meva :)

    ResponderEliminar
  6. Ja tens 100 seguidors! Ausades mare! L'enhorabona!
    Aquests carquinyolis (o com diem per ací, rosegons) amb aquesta gelatineta semblen força deliciosos!

    D'altra banda, potser t'interessa aquest vídeo que he penjat al meu blog: http://rossejat.blogspot.com/2010/10/llevat-natural.html

    ResponderEliminar
  7. ostras doncs per anar a ultim moment tu has currat, eh!!! quina bona idea lo del moscatell. li has posat un toc molt diferent.. enhorabona :)

    ResponderEliminar
  8. Felicidades por tus 100 seguidores!.
    Vaya galletitas has hecho!, y eso que te enteraste hoy!!!!
    Muy logradas con el moscatel en gelatina!!
    Mil besos!!!

    ResponderEliminar
  9. Moltes felicitats pels carquinyolis tan originals que has preparat, i també pels teus primers 100 seguidors. De segur tindràs molts més ben aviat.
    Una abraçada,
    Anaïs
    http://www. anaiscupcake.blogspot.com

    ResponderEliminar
  10. Que chulo con esa gelatina de moscatel, me encanta.
    Un besito

    ResponderEliminar
  11. Uns carquinyolis d'allò més originals.Segur van fer les delícies dels qui els van tastar.Una abraçada.

    ResponderEliminar
  12. Felicidades por los 100 seguidores y mas que vendrán.
    los biscottis te han qeudado geniales, qeu bueno, con la gelatina de moscatel
    besos guapa

    ResponderEliminar
  13. Que macos... i bons! Enhorabona pels seguidors, en vindran molts més, n'estic seguríssima, tens un blog preciós!

    ResponderEliminar
  14. Qué buenos te han quedado! La gelatina está muy buena.
    Enhorabuena por los 100 seguidores, verás como van aumentando.
    Besos.

    ResponderEliminar
  15. Impresionante lo de la gelatina de moscatel! Y tu paso a paso es genial. Enhorabuena!

    ResponderEliminar
  16. A casa agraden molt els carquinyolis, tot i que a mi m'agraden més els dolços 'tous'. Aixì amb la gelatina de moscatell no els he fet mai i és una alternativa ben divertida :)

    ResponderEliminar
  17. Acompanyar els carquinyolis d'una gelatina de moscatell em sembla una idea genial, ja que la millor manera de degustar-los és precisament amb un gotet de moscatell... així ja ho tens tot en un! ;)

    ResponderEliminar
  18. Primer felicitats pels 100 seguidors i segon felicitats per aquests carquinyolis-biscotti tan terribles que has prepara. Aquest moscatell en gelatina és una bogeria i acompanyat amb un bocinet de foie és tot un luxe.
    Petonets

    ResponderEliminar
  19. Elsfogonsdela bordeta...
    Oltes gràcies, el cert, es que poensant que em faria un xerrup de moscatell ben fresquet por passar millor ekls carquinyolis em va venir l'idea.
    Petonets!

    Marcela...
    Aqwui en catalunya, hay mucha tradición de tomar un poquito de moscatell al menos en mi casa con los carquinyoli y otro tipo de pastas, asi que por eso me decdí, ademas que tampoco sabia como presentarlo y de este modo maté dos pajaros de un tiro.
    Bestes!

    Maria...
    Me acordé (no se porque) de las cookies, y decidí ponerle unos topping que siempre son bien recibidos en casa, i el moscatell en casa siempre tengo un poquito a mano.
    Gracias por la visita y por el comentario, te envio un cacho beso!

    Mabel...
    Va tenir molta aceptació a casa, i ben fresqueta la gelatina estaba molt bona.
    Muas!

    Laura...
    Moltes gracies, soc molt de fer gelatines, visteixen els plats, son fàcils de preparar i admeten tot tipus d'ingredients.
    M'afgrada sentirte afalagar els meus plats, crec que ets una cuinera excel.lent i les teves publicacions mai deixen indiferents.
    Petonarros.

    Xavier...
    Moltes gracies, i benvinguit al meu reconet, ja havia visitat algun cop el teu blog, es veu molt professional, el post del llevat el trobo ben interessant i de ben segur que ho faré.
    Petons!!

    ResponderEliminar
  20. Ari...
    Jaja... em pensaba que no arribaba... la veritat es que la gelatina tot i que ja es podia servir, estaba freda i ferma, no estaba reposada del tot i se m'ha trencat una mica, no m'ha quedat un plat pulit, però al final he acabat a temps.
    Gracies per la visita molts petons!!!!

    Juana...
    Si... al final llegué...LLEGUÉ A TIEMPO"!!!..Jajjaja, la verdad es que trabajo bien sobre presón...ajajaja :P
    Muas!

    Anaïs...
    Això espero, tot i que he estat un asetmana amb el 99..jajaja... semblava que no pujaria mai a les tres cifres :))

    Petonets i gracies per la visita.

    Celeste..
    Y con ese vinito dulce bien fresquito estaba muy bueno... ai omà!!! que rico :))
    Besos mil

    Mercé...jajaj... donç el meu marit ja s'ha emportat un bon grapat per esmortzar :))
    Sempre li preparo qualcom cosa, ahir sen va endur unes mininapolitanes de crema, la pena que pensaba que tenia pasta de full, i quan ja tenia la crema feta va resultar que els dos rotllos que em quedaben era de masa de pizza, i així li vaig fer, amasant las base de pizza amb sucre glass i el invento del siglo..jajaja.

    ResponderEliminar
  21. Mª JOsé...
    Hola cacho wapa! pues la verdad es que llegué de pelos, pero al final lo hice, estaba bien rico con la gelatina fresquita i las uvas le daban un punto de frescura.
    Muas!

    Visc a la cuina....
    I fa molta ilusió... m'havia quedat clavada als 99 jajaja... i no pujava ni a la de tres.
    Els carquinyoli, han sortit bons, no m'ho esperaba pas amb els problemes que vaig tenir (la masa es mooooooooooooolt enganixosa) la vaig posar com vaig poder a la placa de forn, si t'hi fixes a la foto, la segona "barreta" esta posada per parts..jajaj.
    Muas!

    La cocinera...
    Hehhee... estoy como una niña con una piruleta... los carquinyoli no los havia preparado nunca, me ha sorprendido pensaba que no lo estaba haciendo bien en algún punto, pero he visto que mis compis han tenido el ismo problwma que yo.
    Muas!!!

    Elena...
    Muchas gracias, no las tenia todas conmigo, menos mal que hice el paso a paso, al creer que no saldrian bien pensé en que era un bobada hacer las fotos aunque estaba haciendo los pasos correctos y el paso a paso un acierto.
    Muas!

    Starbase...
    Si que es cert, es una alternativa divertida i una manera de vestirlos de gala i ferlos una mica especials, jo també sòc mes de dolços tous, tot i que a casa han agradat força i seguramnet repetiré l'experiencia.
    Muas!

    ResponderEliminar
  22. Chica, esto de la gelatina de moscatel es perverso. Qué pedazo de idea! Un saludo.

    ResponderEliminar
  23. Gemma...
    La veritat que d'aqui em va venir l'idea, pensaba en una copeta ben fresqueta de moscqatell i alguna manera de fer la presentació.. i TACHÁN!! em va venir l'inspiració, a més que es una manera de donarli importancia al carquinyoli que es un element força corrent a la nostre cultura (a catalunya) i em va semblar una bona manera de vertirlo.
    Petonets!

    Zaraida...
    Este también te lo puedes comer jiji...
    No se me olvida aquello que te dije de brindarte un plato, estoy pensando en el, porque no queria caer en la ensalada mas típica, queria hacerte una plato de psta con carbonara de setas pero estoy pensando una manera de desechar leche, nata y mantequilla... sigo meditando
    Muas!

    La cuina de l'estany...
    Moltes gracies, pensaba que no em quedarien bé perque es una masa molt dificil de treballar i engainxosa, al final, misión cumplida!!
    Muas!

    Carmen...
    Ostres quina bona pensada...
    Lo de sobre, que sembla foie es raïm jiji... però m'acabes de donar una bona idea per Nadal, faré la prova i si surt bona la barreja la publicaré dedicada a tu!
    Mua!

    ResponderEliminar
  24. Fabi...
    Y bien rica que estba..hehe.
    Gracies pro venir y más por dejar tu opinión, espero que te sientas cómosa, te sacaria unas pastas de té, pero ya teines los carquinyoli con el xupito de moscatell jiji.
    Besitos.

    ResponderEliminar
  25. Que bons.
    La gelatina genial.
    Me han encantado.
    Besos

    ResponderEliminar
  26. Ostres aquests són els postres d'avui, no??

    T'han quedat genials i la idea d'acompanyar-los de moscatell.......

    ResponderEliminar
  27. Quina combinació més enginyosa. Realment genial!!!! ;)

    ResponderEliminar
  28. Margot...
    Siii... molts bons!! ;)
    Petonets!!!

    Gemma...
    :((... Arribo una mica tard...hehehehe a la contesttació, tot i que poder si que hauria pogut portar, perque el coulant , tot i no ser dolent, tamboc em va agradar gaire, per lo demés, tant per l'àpat com per la companyia genial!!!
    ;)

    Catieu...
    Volia acompanyar amb una copeta i llavors vaig pensar que la presentació i l'acompanyament haurian d'anar lligats :).
    Muas!!

    ResponderEliminar
  29. Que carquinyolis tan buenos!Molta sort en el concurs!
    Ptns.Catalina

    ResponderEliminar
  30. Nena, veus com per la foto no et podiam coneixer, estas tan diferent.
    Aquest carquinyolis, tindrien que estar prohibits de publicar, jejeje
    Tenen que ser deliciosos amb aquesta gelatina.
    Un petonet

    Ah felicitats per el teus 100 seguidors!!!

    ResponderEliminar