25.2.11

Arròs a la Cubana (Versió coulant)

Avui porto un plat molt senzill, l'arròs a la Cubana, malauradament, porto dos dues sense sortir de casa, la nena esta a casa amb febre i no he pogut sortir a comprar, en aquest plat m'hagués agradat posar-li al capdamunt un cruixent de plàtan, però no ha pogut ser :(.


Aquesta recepta participa en el concurs que organitza Espe Saavedra amb temàtica d'arrossos.


Ingredients:

3 dents d'alls,
Aigua.
Oli d'oliva.
Sal.
Arròs.
Tomàquet fregit.
Ou.

Elaboració:


En una olla posem l'aigua a bullir, afegim la sal, l'oli i els dents d'all sencers i pelats, quan trenqui el bull afegim l'arròs fins que sigui cuit.


Escalfem el tomàquet i el posem al fons del plat, posem un motlle al mig i l'omplim amb l'arròs pressionant, fem un forat al mig.

Separem el rovell de la clara, posem el rovell al forat que hem deixat a l'arròs i fregim a foc suau la clara.


Retirem el motlle, i amb el mateix fem una o dos rodones a les clares i les posem al capdamunt.


Guarnirem amb fulla de julivert ja que no disposem del plàtan:(.



Salut!

42 comentarios:

  1. Que bueno! Me encantó! eres la caña...

    ResponderEliminar
  2. Una presentació molt original per un plat clàssic, m'agrada!! Sort al concurs i una abraçada!

    ResponderEliminar
  3. :) que bonito queda!!! aunque me falta el plátano... que tal como crujiente? :):)

    Un besito wapi

    ResponderEliminar
  4. Salome..
    Gracias :P....

    albota...
    Si a més es molt senzill però no per això menys bo, llastima no poder sortir a comprar el platan.

    Loreto...
    Si, esa era la idea, pero no he podido salir de casa en dos dias, la niña esta con fiebre, y hasta la noche no llega Juan :(, hubiera sio un buen remate.

    ResponderEliminar
  5. Super original!!!! Em quedo amb la idea, m'ha agradat molt....

    ResponderEliminar
  6. No m'ha quedat clar si el rovell es menja cru???
    De totes maneres una presentació magnífica i molt original... d'un plat ben senzill.
    Enhorabona i sort al concurs.

    ResponderEliminar
  7. Has posat el rovell cru???

    A cuidar-vos....pobreta maria

    Un petó,

    ResponderEliminar
  8. M'has deixat amb la boca oberta. D'un plat senzill, s'ha tornat a un plat original i divertit. Una idea boníssima! et felicito ;)

    ResponderEliminar
  9. Nena....nena....aixó es una bomba de plat!!!
    Quina pasada de presentació, bocavadada estic.
    Per treur-es el barret i fer-te la ola.
    Un petó

    ResponderEliminar
  10. Catieu...
    Si... l'idea la vem agafar al fòrum :)

    Mabel...
    Si, el rovell, es posa cru dintre de l'arròs que esta molt calent, amb la calor residual s'escalfa, i les clares van a la paella apart i es tallem amb el mateix motlle.

    Sonia..
    :(... si noia, quina temporada porto ambla Maria.
    El rovell es posa cru dintre de l'arròs acabat de fer, ambla calor esidual al estar tancat ja s'escalfa com quan el fem fregit per sucar.

    Acabat de fer...
    L¡idea va sorgir al fòrum, el plat original encara es més espatarrant però no el publicaré fins que la persona que anava amb mi no el publiqui primer :) (es una pasada ja el veureu mes endavant)

    Gloria...
    Hehehe.. doncs es el clàssic arròs a la cubana, només camvia la prsentació, la llàstima el cruixent de plàtan, hagués quedat com un plat de diumenge. :(

    ResponderEliminar
  11. Núria!!! ooooooooooooooooo, és espectacular! de debó!!!! m'ha encantat!!! un "coulant" d¡arrós a la cubana!!!!!! molts petonets i bon cap de setmana guapa

    ResponderEliminar
  12. muchisimas gracias por participar,un clasico del que yo nunca me canso..y esa yemita..que delicia...me encanta

    ResponderEliminar
  13. Qué presentación tan original !!!!!!

    Me ha encantado , voy a buscar pan para mojar en la yemita jaja....ya vengo....

    Buen finde.

    Besinos mil.

    ResponderEliminar
  14. Qué idea tan estupenda!!! eres total... ;-)

    ResponderEliminar
  15. Deliciós aquest arròs a la cubana!! m'encanta!!! i amb aquesta posada en escena em sembla fantàstic!!!
    Et volia dir respecte al teu comentari, que he estiuejat durant mooolts anys a Creixell, pk els meus pares tenien una caseta a la platja, després ja em vaig venir a viure a l'Estartit, pero tinc moolts bon records de la meva infantesa allà!!
    Molts petonets i bon cap de setmana!!

    ResponderEliminar
  16. o como convertir un arroz blanco con huevo y tomate en un plato de lujo.
    ¡qué buena presentación!
    besines

    ResponderEliminar
  17. Espero que tu niña esté mucho mejor, pobrecita.
    El arroz a la cubana nunca lo hago con plátano, así que, el mío, no será arroz a la cubana, será cualquier otra cosa, jajaja, tú con unos poquitos ingredientes, has hecho un plato precioso, de lujo
    Un besote

    ResponderEliminar
  18. Un plato que siempre gusta y nunca pasa de moda.

    Saludos

    ResponderEliminar
  19. Per fi...
    deixa.. que aixó es molt sencill, peró jo amb arrós a la cubana sóc molt feliç... i presentat així.... es de luxe... com t'ho has currat.
    Llastima, que el concurs ja s'acaba, per que et presentava a l'Espe el dijous i li podíes fer un regalet...jajaja
    Un petonet

    ResponderEliminar
  20. com m'agrada l'arròs a la cubana, amb plàtan, sense......

    bon cap de setmana

    ResponderEliminar
  21. Fantàstic i molt original aquest coulant d'arròs a la cubana. Felicitats!

    ResponderEliminar
  22. RICO RICO REQUETERICO ...es uno de los platos preferidos de mis niños para la cena ... muy buena fotografia y el paso con los aros ..precioso yo tambien los tengo ..facilitan mucho el emplatado vistoso ...besos MARIMI

    ResponderEliminar
  23. Que se mejore la nena antes de nada.
    Vaya arroz a la cubana bien presentado, caramba.
    Besos

    ResponderEliminar
  24. "Versió coulant" ¡¡ QUE BO!!!

    ResponderEliminar
  25. Doncs no pateixis gens perquè t'ha quedat genial. M'agrada molt la idea del coulant!
    Que es millori la petita!
    Petonets.

    ResponderEliminar
  26. Te ha quedado espectacular. seguro que es fácil que ganes el concurso. Con el crujiente de plátano hubiera sido la bomba, pero así no se ha quedado atrás. suerte y que se mejore tu niña. Un beso.

    ResponderEliminar
  27. Que bo aquest arròs!! això de l’ou fantàstic
    Bona cuina

    ResponderEliminar
  28. vaya coulant de arroz que te has sacado de debajo de la manga, asi seguro que ganas el concurso, me gusta y ademas la yema asi me encanta
    bon finde
    peto
    miquel

    ResponderEliminar
  29. Nuria vaya coulant de arroz a la cubana que te has sacado de debajo de la manga, asi seguro que ganas el concurso.Me gusta mucho el arroz con esta yema asi casi cruda.Buena PRESENTACION
    Bon finde
    peto
    miquel

    ResponderEliminar
  30. Bonissima idea que posarè en pràctica en breu!!!T´ha quedat expectacular amb lo que m´agraden els ous!!!!

    ResponderEliminar
  31. Nuria que original!!!, un coulant de arroz a la cubana, lastima lo del crujiente de plátano, pero así ya te quedo0o chulisimo y original.
    Un besito fuerte para la peque!!!
    Feliz fin de semana

    ResponderEliminar
  32. M'agrada! El rovell el posses en crù?

    Muas!

    ResponderEliminar
  33. Todo un clasico en la cocina pero que tu has actualizado perfectamente, éste es uno de los arroces preferidos de mi marido.
    Un beso.

    ResponderEliminar
  34. Molt original Núria. I com ara està tant de moda el coulant ... T'ha quedat fantàstic.
    Molts petonets.
    Belén
    http://www.alacuinaambunparelldous.blogspot.com/

    ResponderEliminar
  35. Em sembla una idea fantàstica, original i molt divertida! I mira que és ben senzill de fer... M'ho apunto! :)

    ResponderEliminar
  36. Moltes gràcies a tots per les vostres paraules.
    La veritat es que no tenia gaires ganes de cuinar,però tot í això volia fer una cosa una ica especial...:)

    Gemma,
    Si, el rovell es posa cru però l'arròs es calent, i lo bo que te es que un cop muntat el plat (amb el rovell ja dintre) ho pots escalfar al micro i no reventa , jo tenia por que reventés, però no, ahir la nit vaig fer la prova amb el plat de Joan que no va dinar a casa i ho volia per sopar i perfecte, fin i tot s'em va coure dintre un xic (tot i que sucava)

    ResponderEliminar
  37. petita genial, me ha encantado esta versión , la tengo que probar, estoy deseando ver la cara de algun comensal, al pensar que es arroz a la cubana sin huevo , jeje, fqts

    ResponderEliminar
  38. Fantastico!!!
    Me parece genial.
    Besos preciosa.

    ResponderEliminar
  39. Cada cop que penso que a la dona no li agrada l'ou... cason dena! Amb receptes tan maques com aquesta podré gaudir-lo, però sol. És diferent. Espero que al meu petit, que d'aqui a dos mesos estarà fora, li agradin els ous i pugui compartir amb mi cosetes com aquesta! Salut i gracies!
    Mil petons! Que feia dies que no et visitava i mira quina sorpresa més agradable m'he trobat!

    ResponderEliminar
  40. Una presentació maravellosa... m'adoptes a casa teva? ;)

    ResponderEliminar
  41. jajaja és la primera vegada que veig aquesta versió de l'arròs a la cubana!! que bo!! he rigut molt!! me l'apunto per sorprendre als meus!! xD petons

    ResponderEliminar