La recepta original d'en Santi Santamaria porta un total de 100g de tòfona negra, jo només disposaba de 50g que es la quantitat que he fet servir, (la tenia guardada per un moment especial), he respectat els 20g de la crema i a les racions he posat una mica menys, tembé he camviat la pebre negre en gra per pupurri de pebres que es del que disposaba a casa.
Amb aquesta recepta m'afegeixo a l'iniciativa de l'Satarbase del bloc decuina.net
INGREDIENTS (4 persones)
80g Tòfona negra.
2 Porros.
4 Rovells d'ous.
Sal grossa.
Pebre negre en gra aixafat.
PER LA CREMA:
250g, Patates.
250g de bacallà dessalat sense pell ni espines.
20g de tòfona negre.
Oli de tòfona.
750ml d'aigua o llet (he posat meitat i meitat)
ELABORACIÓ:
Per fer la crema:
Pelem, rentem i tallem les patates i les introduïm al l'aigua amb llet bullint.
Laminem la tòfona.
Empatarem posant al centre del plat una mica de porro, sobre posarem un rovell d'ou i al damunt la tòfona laminada.
Posem el plat per el gratinador, el temps just per que s'escalfi i la tòfona deixi anar el seu aroma.
Posem el plat davant el començal i avoquem amb cura la crema procurant que no cobreixi la tòfona laminada.
Muy rico ese plato de Santi con la trufa. el supo como nadie mezclar ingredientes sencillos con otros de gran valor, en este caso la patata y el huevo con el toque de la trufa que aromatiza el conjunto. Un beso
ResponderEliminarDebe ser toooda una delicia. Como siempre me he enterado tarde del homenaje, lo que es no poder navegar todo lo que me gustaría por la bloggosfera. Muere un grande y nos deja una buena herencia, su patrimonio universal, su buen hacer en la cocina... En concreto esta misma cremita acabo de verla en el blog de Elen. Muy buena... Un besote y gracias por compartir. Feliz finde.
ResponderEliminarMMmm.. doncs t'ha quedat una cremita porrusaldera de lo més xula, i segur que boníssima.
ResponderEliminarUn petonàs
Toda una delicatessen Nuria!Me gusta mucho también la interpretación de éste plato,se te dan de lujo.
ResponderEliminarUn beso
La tòfona era un dels ingredients fetitxe d'en Santamaria, oi?
ResponderEliminarM'agrada molt la presentació amb la crema a part, així el plat a taula queda molt elegant.
Molt bon homenatge!
Molt bé !!! Una presentació inpecable!!!Felicitats...
ResponderEliminarNúria,
ResponderEliminarM'ha agradat la frase que tenies la tòfona reservada per a un moment especial. Malauradament per haber-la de fer servir, però l'homenatge és una bona i merescuda ocasió.
El plat tot un luxe, que segur que en Santi, també apreciarà.
Salut!
Madre mía, menuda juerga íbamos a montar entre todos, con tanto platillo exquisito! Salut!
ResponderEliminarMaradedéusenyor! Quina senyora recepta! Quin homenatge al Santi! I quin homenatge per a vosaltres mateixos!
ResponderEliminarFelicitats per la tria, pel post i pel plaer de menjar-se aquest joia!
Salut!
Hola
ResponderEliminarFantàstic homenantge el que s'està fent avui! Un plat deliciós i tractar amb molt d'estima, com ha de ser! Molts petons
Quina bone recepta Nuria.
ResponderEliminarUnes fotos preciosas.
Petons maca
Un homenaje fabuloso... no conocía la receta y me ha encantado!!
ResponderEliminarUn luxe de recepta, per un luxe d'home.
ResponderEliminarPetons!
Ana de: 5 sentidos en la cocina
Fantástico!!!
ResponderEliminarLo has interpretado perfectamente. Me encanta
Una recepta molt bona!!!
ResponderEliminarUn homenatge molt bonic....
Nuria, quin homenatge més auténtic que li has fet.... T'ha quedat una recepta fantàstica.
ResponderEliminarPetonets.
Gràcies per afegir-te a la proposta i jo també m'he emocionat un pel al llegir que has fet servir la tòfona que guardaves per a un moment especial...
ResponderEliminarLa tòfona, sens dubte un gran segell d'ell. Molt bona tria.
ResponderEliminarMuas!
Un plato de lujo, para un ran homenaje! tiene una aspecto irresistible, me encanta la trufa!!!Muchos besos
ResponderEliminarSi Santi Santamaría lo viera estaría encantado! te ha quedado genial :)
ResponderEliminarUn besote wapa
has fet un bon homenatge! i la tòfona estarà contenta d'haver servit per aquest exquisit plat! petonets guapa
ResponderEliminarUna recepta molt digne d'aquest homenatge!
ResponderEliminarNuria lo has interpretado muy bien este plato y la tofona era un condimento muy apreciado por santi tenia autentica devoción por ellas
ResponderEliminarpeto
miquel
Hem coincidit en plat... i quin plat, eh?! Hem guadit molt preparant-lo i menjant-lo! Un gran homenatge!
ResponderEliminarPetons!
Sandra
mE ENCANTA TU BLOG Y LO QUE PONES EN EL, ASÍ QUE ME QUEDO DE SEGUIDORA TUYA.
ResponderEliminaruN SALUDO
CUATRO ESPECIAS
Un plat de luxe i un bon homenatge al gran cuiner.
ResponderEliminarPetons.
Nuria fantàstic, i quin pas a pas més ideal, així es veu a la perfecció, m´ha encantat la crema tinc moltes ganes de fer-la i veient-la així de be segur cau aviat.
ResponderEliminarUn gran homenatge, petons
Que buen homenaje....y que deliciosa receta.....un gran tributo!!....Abrazotes, Marcela
ResponderEliminarUn buen plato para hacer un homenaje a un buen cocinero, un saludo.
ResponderEliminarJUAN
Espectacular!!!
ResponderEliminarUna descripción de la receta para lanzarse en picado sobre el plato.
Un beso
Estupenda receta, me ha gustado mucho.
ResponderEliminarSantisantamaria se merece todos los homenajes que le podamos hacer. Grande!!
Besos!
No podrías haberle hecho un homenaje mejor .
ResponderEliminarBesinos mil, buen domingo.
Quin tóc més bo amb la tofona...
ResponderEliminarquin homenatge més maco que heu fet tóts.
un petonet
Delicioso plato, que maravilla, un homenaje en toda regla, creo que tiene que estar muy contento con las recetas tan ricas que en su recuerdo hemos preparado.
ResponderEliminarBesitos y feliz semana
Hola guapa! genial tu homenaje, llevo un rato visitando algunos de los platos de este "reto" y me ha encantado!
ResponderEliminarBesos.
Excel·lent! Un gest molt maco.
ResponderEliminarPetonts.
T'ha quedat de luxe!
ResponderEliminarMe parece un homenaje hermoso para alguien que disfrutaba tanto de la cocina. Este plato es todo un lujo.
ResponderEliminarCariños
Que receta tan buena ..conozco algunas ..una buena idea la del homenage ..BSSSS MARIMI
ResponderEliminarUn homenatge amb un aspecte deliciós!
ResponderEliminarUn plat deliciós i que descriu molt bé la cuina d'en Santi. Un bonic homenatge!
ResponderEliminarHas trobat una recepta mol bona per fer un bon homenatge.
ResponderEliminarPetons
Has trobat una recepta mol bona per fer un bon homenatge.
ResponderEliminarPetons