19.2.11

Crema de patata, bacallà i tòfona. (Homenatge a Santi Santamaria)


La recepta original d'en Santi Santamaria porta un total de 100g de tòfona negra, jo només disposaba de 50g que es la quantitat que he fet servir, (la tenia guardada per un moment especial), he respectat els 20g de la crema i a les racions he posat una mica menys, tembé he camviat la pebre negre en gra per pupurri de pebres que es del que disposaba a casa.



Amb aquesta recepta m'afegeixo a l'iniciativa de l'Satarbase del bloc decuina.net



INGREDIENTS (4 persones)

80g Tòfona negra.
2 Porros.
4 Rovells d'ous.
Sal grossa.
Pebre negre en gra aixafat.

PER LA CREMA:

250g, Patates.
250g de bacallà dessalat sense pell ni espines.
20g de tòfona negre.
Oli de tòfona.
750ml d'aigua o llet (he posat meitat i meitat)



ELABORACIÓ:

Per fer la crema:


Pelem, rentem i tallem les patates i les introduïm al l'aigua amb llet bullint.



Netegem el bacallà i un cop les patates siguin cuites ho afegim, ho coguem amb la tòfona laminada quan sigui llest ho liqüem, en acabat afegim l'oli i corregim de sal, i ja ho passem a la sopera o a un recipient adient.


Netegem els porros i els tallem a tires fines, i els bullim en aigua bullent, quan siguin grenyals (no massa cuits) els retirem.
Laminem la tòfona.

Empatarem posant al centre del plat una mica de porro, sobre posarem un rovell d'ou i al damunt la tòfona laminada.



Posem el plat per el gratinador, el temps just per que s'escalfi i la tòfona deixi anar el seu aroma.



Posem el plat davant el començal i avoquem amb cura la crema procurant que no cobreixi la tòfona laminada.


Salut i bon profit Santi.

44 comentarios:

  1. Muy rico ese plato de Santi con la trufa. el supo como nadie mezclar ingredientes sencillos con otros de gran valor, en este caso la patata y el huevo con el toque de la trufa que aromatiza el conjunto. Un beso

    ResponderEliminar
  2. Riquíssim aquest plat de Santi Santamaria !!!!. algú com ell, cal sempre, per posar-nos de peus a terra no deixant perdre les tradicions i el bon menjar de sempre, va saber realçar ingredients senzills i sumant-valor, fent-veure que l'important és tractar bé tots els ingredients.
    M'ha encantat la teva proposta, tots els ingredients m'agraden i es veu molt xula!!! me la porto, a més de no conèixer-la, em ve de gust fer-
    Un besito0o

    ResponderEliminar
  3. Debe ser toooda una delicia. Como siempre me he enterado tarde del homenaje, lo que es no poder navegar todo lo que me gustaría por la bloggosfera. Muere un grande y nos deja una buena herencia, su patrimonio universal, su buen hacer en la cocina... En concreto esta misma cremita acabo de verla en el blog de Elen. Muy buena... Un besote y gracias por compartir. Feliz finde.

    ResponderEliminar
  4. MMmm.. doncs t'ha quedat una cremita porrusaldera de lo més xula, i segur que boníssima.

    Un petonàs

    ResponderEliminar
  5. Toda una delicatessen Nuria!Me gusta mucho también la interpretación de éste plato,se te dan de lujo.

    Un beso

    ResponderEliminar
  6. La tòfona era un dels ingredients fetitxe d'en Santamaria, oi?
    M'agrada molt la presentació amb la crema a part, així el plat a taula queda molt elegant.
    Molt bon homenatge!

    ResponderEliminar
  7. Molt bé !!! Una presentació inpecable!!!Felicitats...

    ResponderEliminar
  8. Núria,
    M'ha agradat la frase que tenies la tòfona reservada per a un moment especial. Malauradament per haber-la de fer servir, però l'homenatge és una bona i merescuda ocasió.
    El plat tot un luxe, que segur que en Santi, també apreciarà.
    Salut!

    ResponderEliminar
  9. Madre mía, menuda juerga íbamos a montar entre todos, con tanto platillo exquisito! Salut!

    ResponderEliminar
  10. Maradedéusenyor! Quina senyora recepta! Quin homenatge al Santi! I quin homenatge per a vosaltres mateixos!

    Felicitats per la tria, pel post i pel plaer de menjar-se aquest joia!

    Salut!

    ResponderEliminar
  11. Hola
    Fantàstic homenantge el que s'està fent avui! Un plat deliciós i tractar amb molt d'estima, com ha de ser! Molts petons

    ResponderEliminar
  12. Quina bone recepta Nuria.
    Unes fotos preciosas.
    Petons maca

    ResponderEliminar
  13. Un homenaje fabuloso... no conocía la receta y me ha encantado!!

    ResponderEliminar
  14. Un luxe de recepta, per un luxe d'home.

    Petons!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponderEliminar
  15. Fantástico!!!
    Lo has interpretado perfectamente. Me encanta

    ResponderEliminar
  16. Una recepta molt bona!!!
    Un homenatge molt bonic....

    ResponderEliminar
  17. Nuria, quin homenatge més auténtic que li has fet.... T'ha quedat una recepta fantàstica.
    Petonets.

    ResponderEliminar
  18. Gràcies per afegir-te a la proposta i jo també m'he emocionat un pel al llegir que has fet servir la tòfona que guardaves per a un moment especial...

    ResponderEliminar
  19. La tòfona, sens dubte un gran segell d'ell. Molt bona tria.

    Muas!

    ResponderEliminar
  20. Un plato de lujo, para un ran homenaje! tiene una aspecto irresistible, me encanta la trufa!!!Muchos besos

    ResponderEliminar
  21. Si Santi Santamaría lo viera estaría encantado! te ha quedado genial :)

    Un besote wapa

    ResponderEliminar
  22. has fet un bon homenatge! i la tòfona estarà contenta d'haver servit per aquest exquisit plat! petonets guapa

    ResponderEliminar
  23. Una recepta molt digne d'aquest homenatge!

    ResponderEliminar
  24. Nuria lo has interpretado muy bien este plato y la tofona era un condimento muy apreciado por santi tenia autentica devoción por ellas

    peto
    miquel

    ResponderEliminar
  25. Hem coincidit en plat... i quin plat, eh?! Hem guadit molt preparant-lo i menjant-lo! Un gran homenatge!
    Petons!
    Sandra

    ResponderEliminar
  26. mE ENCANTA TU BLOG Y LO QUE PONES EN EL, ASÍ QUE ME QUEDO DE SEGUIDORA TUYA.
    uN SALUDO

    CUATRO ESPECIAS

    ResponderEliminar
  27. Un plat de luxe i un bon homenatge al gran cuiner.
    Petons.

    ResponderEliminar
  28. Nuria fantàstic, i quin pas a pas més ideal, així es veu a la perfecció, m´ha encantat la crema tinc moltes ganes de fer-la i veient-la així de be segur cau aviat.
    Un gran homenatge, petons

    ResponderEliminar
  29. Que buen homenaje....y que deliciosa receta.....un gran tributo!!....Abrazotes, Marcela

    ResponderEliminar
  30. Un buen plato para hacer un homenaje a un buen cocinero, un saludo.
    JUAN

    ResponderEliminar
  31. Espectacular!!!
    Una descripción de la receta para lanzarse en picado sobre el plato.
    Un beso

    ResponderEliminar
  32. Estupenda receta, me ha gustado mucho.
    Santisantamaria se merece todos los homenajes que le podamos hacer. Grande!!
    Besos!

    ResponderEliminar
  33. No podrías haberle hecho un homenaje mejor .

    Besinos mil, buen domingo.

    ResponderEliminar
  34. Quin tóc més bo amb la tofona...
    quin homenatge més maco que heu fet tóts.
    un petonet

    ResponderEliminar
  35. Delicioso plato, que maravilla, un homenaje en toda regla, creo que tiene que estar muy contento con las recetas tan ricas que en su recuerdo hemos preparado.
    Besitos y feliz semana

    ResponderEliminar
  36. Hola guapa! genial tu homenaje, llevo un rato visitando algunos de los platos de este "reto" y me ha encantado!

    Besos.

    ResponderEliminar
  37. Excel·lent! Un gest molt maco.
    Petonts.

    ResponderEliminar
  38. Me parece un homenaje hermoso para alguien que disfrutaba tanto de la cocina. Este plato es todo un lujo.
    Cariños

    ResponderEliminar
  39. Que receta tan buena ..conozco algunas ..una buena idea la del homenage ..BSSSS MARIMI

    ResponderEliminar
  40. Un homenatge amb un aspecte deliciós!

    ResponderEliminar
  41. Un plat deliciós i que descriu molt bé la cuina d'en Santi. Un bonic homenatge!

    ResponderEliminar
  42. Has trobat una recepta mol bona per fer un bon homenatge.
    Petons

    ResponderEliminar
  43. Has trobat una recepta mol bona per fer un bon homenatge.
    Petons

    ResponderEliminar