5.11.10

MINI-PASTÍS D'ANIVERSARI.

"Y al tercer dia resucitó... y se sentó a la derecha de Dios padre..." o almenys això es el que em va passar ahir a la nit, en el meu tercer dia de dieta, em vaig asseure i no precisament a la dreta.. no, no... em vaig asseure davant d'aquest pastís, i amb el motiu especial de l'aniversari de la meva parella... si si... me la vaig saltar i com ja estava posada... doncs també caigueren una copes de cava...jijiji. ("de perdidos al rio").

Aquesta era una de les publicacions ineludibles de què parlava en meu post anterior... encara que aviso... per a aquest dissabte me n'han demanat una altra (per a l'aniversari de la meva germana, encara que no ha quedat tot allà doncs també m'ha demanat menú i tot ...jiji) i.... per al dia 12 tinc un altre encàrrec :-S fer un pastís en forma de cotilla... però no ha de ser fondant... m'estic esprement el cervell... és a dir que .. no volia brou??? DONCS DUES TASSES!!!

Si és que tots estan en meu contra... Així no hi ha qui faci dieta... encara que no tiraré la tovallola ..no, no, noooooooooo....ahir me la vaig saltar, i per descomptat que aquest dissabte tornaré a saltar-mela, però entretant almenys menjaré "forraje" (per això de compensar muahahaha).

Be... al lio.


CALDREM;

Per l'almívar:

25ml. aigua.
25g. sucre.
A més he afegit una cullereta de melmelada de maduixa.

Per el pa de pessic:
3 ous.
125g. sucre.
125g. xocolata en pols // He fet servir 3 cullerades de cacau puro valor 100% natural, més que suficient.
125g. mantega.
2 cullerades de farina.
4g. llevat industrial en pols.
Per la trufa:
100g, cobertura de xocolata.
200ml. nata líquida.

Per la yema cremada:
3 ous.
la mateixa quantitat de sucre que d'ous 180g. aprox.
15g. Maicena.
90ml. aigua.
Per la decoració:
Paper vegetal.
1/2 pastilla de xocolata.
oli.
Ametlles filetejades.


Elaboració:
Començarem fent la trufa, posem la nata en un cassó a foc suau, mentre esbocinem la xocolata i els posem en un bol, quan la nata arrenqui el bull retirem i posem en el bol amb la xocolata, ho deixem un minut i remenem bé amb les var-illes, ho deixem refredar, tapem amb film i deixem a la nevera , lo seu seria d'un dia per altre.
Un cop ben fred, retirem i muntem, veurem com cambia de color.

Fem l'almívar, en un cassó posem tots els ingredients, un cop lligat retirem.


Fem el pa de pessic, Llevem les clares a punt de neu i afegim el sucre, batem bé fins que el sucre es dissolgui, barregem la xocolata en pols, la farina i el llevat i ho tamisem, anem afegint la resta d'ingredients a l'hora que remenem, els rovells, la mantega que tindrem fosa, i la barreja dels elements sòlits, fins tenir una massa uniforme.
Ho posarem en un motlle que prèviament tindrem untat amb mantega i farina, posem al forn fins que sigui cuit, i deixem refredar.

Un cop fred, el tallem en tres parts i empapem amb l'almibar.

Afegim la trufa entre capa i capa de pa de pessic. també el cubrirem per fore omplin els "forats" per fer que quedi rodó.

Farem la preparació de la decoració, farem la xocolata aromatitzada amb oli d'oliva, fonem la xocolata en el microones, i li afegim un 10% del pes de xocolata en oli, barregem, estirem una capa no massa fina de xocolata sobre el paper vegetal i marquem amb un gabinet els dibuixos que vulguem fer, en aquest cas, com el motlle que he fet servir és el d'una magdalena gran he fet plaques estretes per dalt i una mica mes amples per baix per posar sobre vora que sobresurti, guardem al congelador i guardem la xocolata que ens sobri.

Omplim una safata d'aigua i la posem al congelador per acabar el pastís al endemà.

Fem la yema cremada, batem una mica els ous i afegim l'aigua, colem aquesta barreja 3 cops i posem en un recipient, barregem els ingredients sòlits, i tamisem sobre la barreja anterior, ho posem al foc sense deixar de remenar fins que quedi quallat i tingui una bona consistència, immediatament passem al marbre i anem estirant sobre el marbre, recollint, tornant a estirar per que es refredi abans, posem en un recipient i tapem amb film a la nevera fins que el fem servir.

Cobrim el pastís amb la yema i el cremem amb un soplet, trèiem del congelador les plaques que havíem fet i els anem col·locant fent servir una mica de yema per ajudar a enganxar.



Deixem la part de davant lliure de plaques i posem les ametlles laminades, trèiem la safata de gel i fem dibuixos a sobre amb la xocolata que ens va sobrar (s'entén que s'haurà d'escalfar) i ja estarà llest.


Perdoneu per la qüalitat de les fotografíes, sempre les faig amb el mòbil per que no trobo el carrgador de la càmera, però mai m'havíen surtit tant malament.

Salut.





31 comentarios:

  1. Quina bona pinta que fa!! no fa falta que ens posis les fotos mes maques si així casi que llepo la pantalla de l'ordinador, jejejeje

    ResponderEliminar
  2. Quin pastís més bonic que et va quedar!

    seur que li va agradar molt aquest detallàs a la teva parella


    per un dia no 'passa res' per saltar-te la dieta :)

    les fotos del pas a pas són molt útils encara que siguin fetes amb el mòbil


    salutacions!

    ResponderEliminar
  3. Colta!!! Sento dir-t'ho però, ODIO les dietes!!! Així que molt ben fet en saltarte-la jajajja Bueno.... jo això tb ho tinc molt fàcil de dir, pq estic molt prima i entenc que sigui dificil per tu fer dieta pq jo no aguantaria ni un dis! Però ànims, que un dia un mal no fa i amb aquest pastís encara menys!! jejje Un petó!

    ResponderEliminar
  4. Que pastelito tan delicioso, esto me lo anoto.

    Saludos

    ResponderEliminar
  5. Qué buena pinta!!! Tienen que estar estupendos!

    ResponderEliminar
  6. T'ha quedat fantàstic! Quina feinada amb tantes elaboracions... però el resultat compensa de sobres l'esforç.
    Si només et saltes la dieta aquests dies tan especials, segur que ni ho notaràs ;)
    Ànims!!!

    ResponderEliminar
  7. que rico madre mia yo resusito comiendome un bocado de eso besos wapa

    ResponderEliminar
  8. vaya pinta mas buena..demasiado tentadorrrrrr

    ResponderEliminar
  9. Perfecte! a pastar fang la dieta....

    Un petó,

    ResponderEliminar
  10. Bonito pastis pero piensa que una celebracion de aniversario bien vale un mini pastis.Animos y para adelante
    gracias por hacerte seguidor de mi blog
    petons
    miquel

    ResponderEliminar
  11. Por una ocasión asi es obligatorio saltarse la dieta.
    Mañana será otro dia!!!!
    Un beso

    ResponderEliminar
  12. Té molt bona pinta, a veure si m'animo i faig un pastís dels teus.

    Per un petit salt en la dieta no passa res.

    *muxus

    ResponderEliminar
  13. Quina pinta!!! Així qualsevol es salta la dieta... m'encanta com t'ha quedat! Visca els aniversaris jejeje Demà a fer bondat ;)

    ResponderEliminar
  14. Per una causa com aquesta i davant d'aquest pastis...es mereix saltarse la dieta.
    Guapa...pel meu hem fas un d'igual i tot l'amor que puguis....jejeje
    jo el rebre amb les mans ben obertes.
    No t'amuniis...ja vinc jo a buscar-lo amb tren si fa falta...jejeje
    un petonet

    ResponderEliminar
  15. Hombre!, con un paste así es normal saltrse la dieta!, tendrías que hacerlos feos y con mal olor, así no tendrías tentaciones!.
    Disfruta tu proximo salto de dieta!!!, que será el ultimo....NO???
    Besitos!

    ResponderEliminar
  16. Si senyora, les dietes estàn fetes per saltarse-les. Amb aquest pastis i sent l'aniversari de la teva parella no podies fer el lletg de no menjar. I el dissabte un altre cop.
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponderEliminar
  17. Jo també m'hagués saltat la dieta davant d'una delícia tan impressionant com aquesta!!! No som de pedra,oi?

    ResponderEliminar
  18. Quin pastisset tan maco que t'ha quedat... I digués que sí!!! Sense aquests moments de plaer... que seria la vida???
    Petonets.

    ResponderEliminar
  19. Nuria qué pinta tan tremenda!!!! me encanta este pastel de celebración, claro que sí, no hay nada mejor que hacerlo en casa!

    Un beso.

    ResponderEliminar
  20. Un motiu fantàstic per a saltarse la dieta, la veritat.

    :)

    ResponderEliminar
  21. Bueno mujer, un día es un día y además con esa pinta que tiene el pastelito no me extraña. un beso.

    ResponderEliminar
  22. Un MINI pastís amb una MEGA feina al darrera...Ja deu estar ben satisfet el teu "papa-parella"!, molt bones idees per copiar!una abraçada i FELICITATS PAPI (di romi?..., no que aquest és un altre...)

    ResponderEliminar
  23. Que bonito!!.....y mas encima delicioso!!.....te pasaste!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponderEliminar
  24. ¡que ricooo! Esto se merece un premio.
    Besitos

    ResponderEliminar
  25. Que ricuraaaaaa, un besito , suerte en el concurso.

    ResponderEliminar
  26. La cuina de l'estany...

    Jaja... però es veuen borroses, normalment les poso grans i avui no he pogut.. es despixelaban molt.:P
    Muas!

    Laura...
    Hola maca, moltes gracies, la veritat es que era mes bo de gust que de vista..jiji... no tinc gaire traça amb la reposteria, les plaques de xocolata no m'han quedat gaire bé, per la pròxima segur em surt millor :)
    Gracies per la visista-
    Petonetssss!!

    Anniki...
    Hehhe... :( no només ha sigut un dia, jiji... després d'aquest pastís vaig fer un altre el dissabte amb menú inclos ..i per el 12 faré un pastís amb forma de cotilla :P:P.
    Ja se sap... (entre col i col....pastelazo que te crio!!)
    Muas!!

    Jose Manuel...
    Gracias por la vsita, la verdad es que estaba rico mejor que la presentación que como puedes observar no tengo demasiado talento para la reposteria... aunque mira, asi ya me puedo superar..jajaja

    Besos y gracias por venir a mi rincón.

    Miss Cherry...
    Si que estaba rico;)
    Besitos y vuelve cuando quieras.

    Gemma...
    Gracies per els ànims... tot i que amb la feina que he tingut em podría haver quedat molt millor, despres quan et visito em fa emveja de les teves presentacions que son impecables :P
    Petonets!

    ResponderEliminar
  27. Cristina...
    Jajajaj... nunca mejor dicho en esta entrada :P
    La verdad que resucitaron mis papilas gustativas despues de tanto hervido y plancha..hechaba taaanto de menos el chocolate :D.
    Besitos y ya sabes, estas en tu casa.

    Espe...
    Si ... demasiado :P
    Pst..pst... aunque fué un poco con alevosia ehhh! jiji
    Besetes!

    Sonia...ç
    Jajaja.... i mira que sòc de la virgen del puño... al final perdré l'aposta i em tocarà pagar...jajajjajajajaja
    Mua!

    Miquel...
    Hola, bienvenido de nuevo, por eso mismo decidí hacerlo pequeño (como ves en un molde de magdalena) jajajaja :P... Para no repetir, pero aún así repetí tarta .
    Besitos!

    Gloria...
    Pues si, aunque el sabado di otro salto... y esta semana volveré a saltar... jajaj... es que como de niña saltaba a la comba... algo se me ha quedado..jijiji
    Mua!

    Kiss...
    Hola... dons ja veus que n'hes de fàcil... eso si , es elaborado porque le he puesto la yema quemada, pero en realidad no es complicado.
    Bicos!!

    ResponderEliminar
  28. Elsfogonsdelabordeta...
    Hola maca... si que goig de saltarsela..jiji... fins i tot em brillaven els ulls de l'emoció :)).
    La veritat el vaig trobar tant i tant bo.... mmmmmm.
    Muas!

    Neus...
    Dons quan el vulguis només m'has d'avisar i t'el preparo amb molt de carinyo :)
    SSSSSSSSmuacks"!

    Juana...
    Jajajajajajaj... que bueno.... pues no te creas, que tuve unos problemas con la que hice el sabado, que al final lo pude salvar... pero no veas... eso me pasa por hacer recetas de gente que no conozco de la web.... :-S
    Besitos y gracias por la visita.

    La cocinera de bétulo...
    Siiiii... quasi que estic dessitjant que vionguin més aniversaris..jajaj... te un morbo saltarse la dieta... sempre tenen un sabor més intents els dolços...jiji.
    Petonarros!

    Visc a la cuina...
    I tant que no... mare meva, com vaig disfrutar... això de tastar el fruit prohivit... ara entenc a adan i eva :)
    Mua!

    Mabel...
    Seria gris...is, si... bé, millor dit, sería verda..jajaja... com menjo tantes verdures al final s'em posarà cara d'enciam..jiji.
    Petonets wapa1

    Alcantarisa...
    Coincido contigo, nada mejor que hecho en casa, aunque la verdad que los que tu haces te salen mejor, yo no tengo mucha pràctica en tartas, auqneu eso intentaré arreglarlo jeje.
    Besitossss..

    ResponderEliminar
  29. Starbase...
    I tant que si, que es un bon motiu... tot i que ja estic buscant d'altres...jajajjajaa... si es que no tinc remei :P
    Petonssssss

    Anna...
    Hola wapa... estaba bueno, al menos me sabió a gloria bendita jajaja... estaré atenta creo que nunca te he visto ninguna tarta en tus publicaciones, animate asi podré copiarte.
    Mua!

    Mercé..
    Jajajaja.. no, no, il di romi no!! que jo visc en pecat davant l'esglesia (que sempre te mes morbo) jijiji....la veritat es que si que em va donar feina, però estaba tan deliciós que va valer la pena.
    Mua!

    Marcela...
    Hola wapa, me supo a gloria, tal vez porque no podia comerlo me supo mejor..jajaja...mmmmmmmmmmmmmmmmmmm que rico, ahora me comeria otro pedazo, làstima que lo que sobrò... (me sobró medio comimos tres y yo repetí tampoco era tan mini despues de todo) pues eso, para librarme de la tentación se lo di a mi vecina :P
    Mua!

    Eva...
    Heheh... el premio lo tuve, aunque esoo si mas tarde y cuando la niña se durmio...jujuujuu.
    Muas!!

    Capisi...
    Gracias wapa, aunque estoy deseando ver las otras recetas, luego me paso por tu blog.
    Besitos!!

    ResponderEliminar
  30. Laura te recuerdo que tienes que poner el logo en tu blog en u gadget a la derecha, siii estoy poniendo un post con las 10 primeras recibidas, un besico.

    ResponderEliminar
  31. Qué rico tiene que estar! Mucha suerte en el concurso. Besitos. Cris.

    ResponderEliminar