21.9.10

Pebrots del piquillo farcits amb brandada de bacallà (tradicional)


Ingredients:

Pebrots del piquillo (dos llaunes).


Per la salsa:
1 dent d'all
Pebrot escalivat.
Sal/pebre.
Nata líquida.

Per la brandada de bacallà:
Bacallà (a ull depenent de la quantitat, jo li he posat dos talls).
Llet.
Farina.
2 dents d'all.
Nou moscada.
Sal/pebre (al gust)
1/2 Ceba.
Oli d'oliva.

Per guarnir julivert picat (com que no tenia fresc li he posat de pot)


Preparació:

Agafarem el bacallà i l'esmicolem ben petit, reservem.

Trinxem la ceba i la posem en una paella amb un xic d'oli d'oliva, un cop cuita afegim els alls tallats ben petits, quan sigui fet afegim el bacallà que tenim reservat i ho deixem coure, després afegim la farina, la torrem i anem afegint llet, corregim de sal i posem un xic de nou moscada, anirem posant farina i llet (ja ho demana) fins que estigui fet i reservem.

Farem la salsa, en una paella posem un dent d'all i aromatitzarem l'oli, retirem l'all i saltegem el pebrot escalivat (la quantitat depèn del color i la intensitat de sabor que vulguem aconseguir), afegim la nata i corregim de sal/pebre si calgués, ho triturem tot fins aconseguir una textura homogènia i reservem.

Agafem els pebrots del piquillo (jo he comprar de llauna sencers) i els omplim amb la farsa de la brandada, ja podem muntar el plat, en una cassola de fang posem el fons amb la salsa, a sobre col·loquem 4 pebrots ja farcits i ho posem al forn fins que sigui calent (també por ser al micro) retirem i posem el julivert a sobre.

MARIDATGE:
 
CABERNET SAUVIGNON ROSAT 2009 Cabernet Sauvignon Rosat transmet la filosofia de dedicació i gust per la feina ben feta.
Es caracteritza pel:

Nas: intens, amb elegant aroma a fruits vermells (maduixa, gerdó, fruits del bosc) combinat amb tocs florals (pètals de rosa)

Paladar: voluminós, abundants tocs de fruita vermella (grosella, maduixa i cirera) que es fonen en subtils i agradables aromes de rosa que fan sigui un vi untuós i de fresc post gust.

VINYA

Can Vidal

COMPOSICIÓ
Cabernet Sauvignon: 95%
Syrah: 5%

18 comentarios:

  1. No només és tradicional, es IMPRESCINDIBLE!!
    Quin plat tan bó. La veritat es que per fer a casa m'encanta i el disfruto moltíssim.

    I el meu pare és un fan fan fan!!

    :)

    ResponderEliminar
  2. como me gustan los pimientos de piquillo,y rellenos,ya.....ni te cuento

    ResponderEliminar
  3. Un plat tradicional i fantàstic, t'han quedat preciosos!, vols creure que els faig amb molts farcits però que encara no els he fet mai amb brandada?... no tinc perdó!, ara ja tinc la teva recepta, gràcies!A reveure.

    ResponderEliminar
  4. Starbase...
    El meu marit també és un fan d'aquest plat.
    De fet es el seu plat preferit, ja feia molt de temps que no en preparaba.
    Petons i gracies per la visita.
    Mua!

    Espe... estan riquísimos, iva a modificar la receta, pero para que cambiar si de por si es un plato clasico pero buenísimo.

    :*

    Mercé... jajajaj a vegades ja pasen aquestes coses, crec que a tots a més.
    Petonarros.

    ResponderEliminar
  5. Mare meua que booo.un beset...

    ResponderEliminar
  6. Nena, tradicional i bonissim...
    Un petonet

    ResponderEliminar
  7. Les brandades i similars (tipus el bacallà a la Vicentina italià) m'encanten...

    ResponderEliminar
  8. Hola guapa! pero qué bien pintan estos pimientos, tan bien rellenos, y con esa salsita. Para mojar pan y no parar!
    Besos.

    ResponderEliminar
  9. Quina vistositat i que bons aquest piquillos farcits amb la brandada, es un clàssic que mai cansa.
    Petons.

    ResponderEliminar
  10. Ostres, Nuria, q bons...a mi els pebrots del piquillo em maten, pero si em trobo un dels teus, segur q me'l mejo...i despres al llit!

    Un petó,

    ResponderEliminar
  11. Molt bo Núria, un plat que sempre ve de gust.
    Per fer-ho un pèl més fàcil et diria que si no tens o no vols escalivar un pebrot per a la salsa ho pots fer amb un mateix pebrot del piquillo.
    Una abraçada.

    ResponderEliminar
  12. Saps que jo no n´hi fet mai!!!!!
    I mira que es una cosa que agrada molt!!!!!
    Però a mi el Bacallà no em diu res ...de fet el peix no és massa per mi....com ho veus??
    Una abraçada!!

    ResponderEliminar
  13. Me gustan a rabiar los piquillos y el bacalao. yo hace un siglo que no los hago rellenos, pero viendo los tuyos me han entrado unas ganaaaaaasss.....Un beso

    ResponderEliminar
  14. Hija mía, que cosas más ricas nos preparas, hace mucho que no hago pimientos rellenos, que pereza me da, pero, luego, ¡¡que buenos están!!
    Besos

    ResponderEliminar
  15. Aquest és un plat que a casa fem de tant en tant, ens agrada MOLT!

    ResponderEliminar
  16. Hola... Moltisimes gracies a tos per la vostre visita, sou vosaltres i els vostres comentaris els que feu que el meu espai sigui el que és.

    Últimament no he pogut visitarvos com ho faig normalment, entre les vacances, la nena, la casa, el temps que em treu la cuina i el meu nou bloc he estat força absorvida.

    A partir de demà espero poder tornar a la normalitat i possarme al dia amb tots vosaltres.
    I contestarvos d'un en un com mereixeu.

    Petonarros ben grans i gràcies.
    SMUACKSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!

    ResponderEliminar
  17. Que rics!!!, Els he menjat des de petita i et pots creure que és d'aquells
    plats que cada vegada em saben diferents ... El teu plat té una pinta
    boníssima, i aquest Cabernet Sauvignon Rosat ja em aquesta trucant, m'agraden els rosats.
    Un petó

    ResponderEliminar
  18. Me encantan los pimientos rellenos prácticamente de todo, pero si son de bacalao ya es la leche

    ResponderEliminar