23.9.10

Bombó gelat per xoco-adictes.


El cercle dolç de whole kitchen d'aquest mes ens proposa gelat a la nostre elecció, i aquesta és la meva aportació.




Ingredients:

Components del bombó gelat

Per al gelat:
Extracte de vainilla (jo he posat el contingut d'una baina)
720ml. nata líquida.
240ml. llet.
175g. sucre.
4 rovells d'ou.
Un xic de sal.
5 cullerades de xocolata pur en pols valor (sense sucre).
Encenalls de xocolata blanca.
Encenalls de xocolata negre.
Lacasitos.
Nous trossejades.

Per la cobertura:
250ml. nata líquida.
250g de xocolata.
50g sucre (si la xocolata porta sucre, eliminem aquest ingredient com ha sigut el meu cas)
50g de mantega.


Falsa mousse de xocolata
La cobertura que ens ha sobrat del bombó.
250ml. Nata muntada

Aquesta part es recomanable que fem una mousse de veritat que sempre es més bona, en aquest cas i per tal d'aprofitar la cobertura que m'ha sobrat i la nata (compro els bricks de 500ml.) l'he fet així tot i que no és l'habitual en mi.



Preparació:

Primer de tot farem el gelat, agafem la baina de vainilla i retirem les llavors, les posarem en un cassó amb la nata, la llet i les cullerades de xocolata en pols, ho posem a foc mitja i anem remenant, quan trenqui el bull retirem i deixem fora del foc uns 30' aprox.

Passat aquest temps tornem a posar-ho al foc amb la sal i el sucre fins que es dissolgui be, retirem i deixem entibiar.

A part bati'm els rovells i anem afegint en fil la barreja anterior, fem integrar be tota la mescla i tornem a posar al foc sense deixar de remenar amb les var-illes fins aconseguir una textura de natilles, retirem.

Un cop sigui a temperatura ambient ho posem al congelador, preferiblement en un recipient d'acer que agafa millor el fred (jo l'he posat en un recipient desechable per donar-li forma de maxi-bombó) y ho deixem una hora, transcorreguda la mateixa, remenem amb les vari-lles i tornem a deixar al congelador En aquest moment afegirem els encenalls de xocolates, les nous i els lacasitos i remenem, tronem a posar al congelador y anirem remenant la mescla cada 40' unes quatre vegades, (o mes si calgués) per tal de aconseguir una textura cremosa i sense gel.

Mentre anirem fent la cobertura, en un cassó a foc mig posem la nata i la xocolata fins a tenir una crema homogènia, retirem del foc i li afegim la mantega, remenem e integrem, si el gelat ja esta completament sòlid, ja podem posar la cobertura per sobre. desemmotllem el gelat i el posem cap per ball sobre una safata de reixes (jo he fet servir la que ve amb el microones que escalfa dos plats a l'hora) i un plat fondo a sota, i posem la cobertura per sobre, es quedarà rígida automàticament, tornem a guardar al congelador per quan ens calgui.

Per fer la falsa mousse, sencillisim, muntem la nata i afegim pos a poca amb l'ajuda d'una llengua la cobertura fins aconseguir que s'integri completament, aquest cop he fet servir una flamera, i l'he forrat amb paper film per dintre per tal de desemmotllar-la fàcilment (per això te aquesta pinta tan estranya..hehehe :P).

Un cop freda i quallada (jo l'he tingut 1 dia tot i que no necessita tant de temps) ja podem muntar el plat.

Posem la mousse i el gelat en un plat, afegim un parell de neules i uns gerds dessecats , taquem el plat amb xocolata en pols (millor sense sucre que ja va massa carregat el plat :)) ) i a taula!

ACLARACIÓ:


He muntat aquest plat immediatament després de treure el bombó gelat del congelador, l'ideal seria trencar-li una mica el fred abans de servir, es pot deixar una estona a temperatura ambient o bé com jo faig normalment donar-li un toc de micro (només uns segons) per tal que quedi al seu just punt, sinó queda com a la foto que es "veu" l'excés de fred.



MARIDATGE:

Dolç Mataró 2005 del celler Alt Alella (DO Alella) és un vi negre dolç natural que es presenta en una bellíssima ampolla de 50 cl, d'allargat coll i esquenes caigudes.

És ideal servir-ho sobre els 9-10 ºC, un acompanyant ideal de les postres amb xocolata, els ofereix un dulzor complementari.

En boca és un vi de tanins sedosos, de pas suau i elegant, de glop gairebé voluptuós però amb una frescor i una acidesa molt compensades. En pos-gust, bastant llarg, apunten aromes de cafè torrefacte. Es tracta d'un dels més innovadors i seductors vins dolços negres fets a Catalunya en els últims anys.
El seu grau és de 14,8% i els seus sucres residuals, de 180 g/l.

Es deixa sobre-madurar en la planta però es verema abans que comenci la seva gasificació (agricultura ecològica). La maceració té lloc durant sis mesos en dipòsits d'acer inoxidable, amb remuntis diaris. Després d'un premsatge de la pasta, el vi s'afina durant dos mesos en barriques de roure francès, s'estabilitza i s'embotella.

El seu preu aproximat 15€
 
 
 
Amb l'assesorament de Joan Gòmez Pallarés, sense el qual estaria perduda en el món del vi.
No deixeu de visitar la seva web Devinis on aprofunditza fins les entranyes de cada ampolla, fent un exàmen rigurós de moltes de les que pasen per el seu paladar.

31 comentarios:

  1. Menudo lujo.
    Tú mira por la ventana un poquito, descuidate, que me arreo el plato y me lo zampo en un segundo :)
    Besitos.

    ResponderEliminar
  2. Itzi...
    Hehehe.... legas tarde... legas tarde.. hace dias que me lo comí muahahahha (risa malvada):P:P.
    Muas!!!

    ResponderEliminar
  3. Mmmm boníssim i aixi farcidet quina temptació!!!
    Bon dia!!!

    ResponderEliminar
  4. Con una presentación impecable lo haces más divino y rico. Madre mía qué textura y qué corte. Sensacional.

    Besos.

    ResponderEliminar
  5. Ondia quin postre!, quin bombó més pensat i ben elaborat!,noia, t'has lluït amb la presentació i amb aquestes explicacions tan curades. El vas compartir? o no va arribar a taula?...jeje, una abraçada.

    ResponderEliminar
  6. Enhorabuena por la receta y por el blog. bessets...

    ResponderEliminar
  7. Cuantos helados hay hoy dia en la blogosfera, todos lindos.
    Tu versión muy buena, me encantó.
    Un beso

    ResponderEliminar
  8. La cuina de l'estany...
    El farcit estaba bonísim... :P (no se si es nota que m'encanta la xocolata i amb els lacasitos i les nous de pelicila:-S.

    Silvia...
    çAins! gracias, siempre es unplacer poder contar con vosotras, y no podria hacer cosas así si no me fijara en vuestros blogs i en vuestras recetas que siempre tomo como referencia.
    Muas!

    Espee...
    Me encanta tentaros hehehehe.

    Mercé...
    Hehhe... si que el vaig compartir, els plats son molts grans i com veus el bombó era gegant :P...
    A la meva nena li va encantar.
    Gracies per pasarte per aquí.

    Muas!!!

    Maria Jesus...
    Muchas gracias, bienvenida seas siempre que quieras a este mi rinconcito donde me encanta compartir mis recetas.

    Kako...
    Muchas ghraciuas wapa, yo tengo que hacer revisión que solo he visto un par...
    Seguro que hay mil y una versión y todas sin duda tentadoras.
    Muas!!

    ResponderEliminar
  9. Me encanta tú receta, el chocolate me pierde y en bombón ya no te digo...besos

    ResponderEliminar
  10. Qué heladito más rico, por dios, y qué bonito lo has presentado!! bombón helado, madre mía, es que se abre el apetito!

    Besos.

    ResponderEliminar
  11. Anda!!! la cullera que no la porto, i ara qué?? com menjo la meva ració de gelat de xocolata...
    Quina pinta més bona que te...bonissim ..aquest gelat ni la geladeria del Passeig de dintre... ara que no ,'ha escoltan
    Un petonet

    ResponderEliminar
  12. Ondia quin postre!!! I m'encanta el gelat:) En realitat, sembla BONÍSSIM! petons

    ResponderEliminar
  13. Uau, aquest bombó és unes postres dignes de restaurant, amb la cobertura de xocolata i l'interior gelat... i a sobre, acompanyat d'una mousse super esponjosa i lleugera. I tant, per a xocoaddictes total, je je je...
    Quina casualitat, no participo al whole kitchen però ens hem posat d'acord amb el gelat. Clar que el meu és una tonteria comparat amb la teva proposta! ;)

    ResponderEliminar
  14. M'has deixat amb la boca oberta... això és "una mort per xocolata" en tota regla. Petonets, wapa.

    ResponderEliminar
  15. Segur que aviat es descongela una miqueta, si es que dona temps, perque amb la pinta tan bona que té ja no quedarà ni gota.
    Petons.

    ResponderEliminar
  16. Con tus deliciosas recetas....por aqui me quedo....me encantaron!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponderEliminar
  17. wow... pero quin postre 10 !!! Molt bona la presentació mhmhm i aixó que jo no sóc molt de xocolata........

    ResponderEliminar
  18. Aquesta proposta es DE PRIMERA DIVISIÓ.

    En tots els aspectes. Gust, armoa, color, estètica,...tot..

    SEN-SA-CIO-NAL!!

    ResponderEliminar
  19. Si jo no se pq he vingut...estic a regim i amb aquest titol no podia ser res "bo"...

    m'ho apunto pel proper estiu...;-)

    Petons,

    ResponderEliminar
  20. Luisa... Estaba!!!
    Heheheh :P

    Caty...
    Pues si te gusta el chocolate, seguro que te gusta el plato;)

    Alcantarisa...
    Pues ya sabes, cuando quieras estas invitada ;).
    Muuuuuuac!

    Neus...
    Jjajajaja... Pues a bocaos!!!! :P
    Si coincidim qualcom cop ja en prepararé
    Muaska!!

    Victoria...
    Moltes gracies maca! No t'enganyaré pas, ho era de bo:).
    Petonets gelats!

    Gemmma...

    Ja ho he vist, tot i que no estic d'acord, a mi m'ha semblat mlt bo el teu gelat, a més que tens mooooolta mes traça que jo a la cuina i les presentacións les bordes, es la veritat.

    Mabel...
    I tant que és una mort, encara diré mes... si la gula és pecat, després d'aquesta mort aniré a l'infern..heheheh:P

    La cocinera de bétulo...
    Si, la veritat es que desseguida es va posar al seu punt, m'habia d'haver esperat per fer la foto.
    Muas, gracias per la visita wapisima!!

    Foodtravelll..
    En primer lugar darte la bienvenida, ya sabes que siempre que quieras tienes la puerta abierta en mi rinconcito.
    Siempre es un oprgullo saber que gusta tu trabajo.
    Besazos wapa!!

    Ari...
    Donç moltes gracies, això si que es un cumpliment, que no t'agradi la xocolata i et vingui de gust el meu plat.
    Gracies per pasarte per aqui, sies sempre benvinguda.
    Mua!

    Starbase...
    Moltes gràcies, a mi es que em perd la xocolata, la veritat, és que conforme anaba fent el plat anava pensant com el farís, lo del bombó ho vaig pensar la primera vegada que vaig remenar el gelat quan ja era al congelador.

    Muas!

    ResponderEliminar
  21. Vaya que si soy chocoadicta!!!! me quedo con la receta jajaja
    Un besito

    ResponderEliminar
  22. Sonia...
    Jajajajaj... jo també estic "intentant" fer dieta... I dic intentant ehhhh!!! hehehehehe.

    Marymary...
    Ya verás que buena, y sorprendente lo fàcil que es, en realidad es la primera vez que hago helado, lo iva a hacer en bolas de manera standart, pero una vez en la cocina, la cabeza empieza a trabajar y acabé haciendo hasta una mousse...:-S
    Que cosas pasan en la cocina :)
    Gracias por la visita besines.

    ResponderEliminar
  23. Se ve muy rico, y voy a probar lo de la cobertura la próxima vez. un beso

    ResponderEliminar
  24. Maria....
    Ya veràs que rico con la cobertura.

    ResponderEliminar
  25. Que bo i a més de xocolata... mmmm!

    Petons i bon cap de setmana!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponderEliminar
  26. Yo me lo pido para esos días en los que estoy tonta..tonta.Con este caprichito se me quitan todas las tonterías.
    UN beso

    ResponderEliminar
  27. Ya he visto que te lo has comido todo, que no has dejado ni un poquito para las que venimos rezagadas, ¡¡que penita!! buahhh, jejejej.
    Te ha quedado de lujo, el chocolate es mi perdición, que buenooo.
    Besossss

    ResponderEliminar
  28. Ana...
    Heheh.. ja veig que ets de les meves, xocoadicte total :)

    Bon cap de setmana.
    Muas!!

    Violeta...
    Pues siiii... Aunque a veces tambien en plan caprichito...;)
    Besos y gracias por venir a mi rinconcito.
    Besos1000.

    Ana... Y la mia, si te fijas la mayoria de los postres que hago exceptuando algunas ocasiones son todos de xoco y frutos secos... para mi la fusión perfecta.
    Pst...pst... Pues cuando quieras te preparo uno B)

    Muakas!!!

    ResponderEliminar
  29. Ui, com m'agradaran aquests bombonets, els provaré aviat!

    ResponderEliminar