Aquesta recepta ja l'havia fet quan estava a l'escola d'hostaleria i és la recepta que he fet, tot i que no varia gaire de la que ens han donat.
Ingredients:
1k. de patates.
300g. farina (com no tenia pru he fet 50% de maicena i 50% farina).
2 ous.Sal.
Salsa:
1/2 ceba.
1 dent d'all.
Julivert.
Ceps.
Rovellons.
Nata líquida.
Nou moscada.
Pebre mòlta.
Sal.
orenga.
Elaboració.
Netegem bé les patates i les bullim amb la pell, quan estiguin cuites retirem del foc, pelem i aixafem bé, deixem refredar, afegim la sal, la farina i l'ou barregem fins aconseguir una massa uniforme (sense excedirnos), fem boletes i les marquem amb una forquilla, (es aconsejable que estiguin una bona estona al refrigerador fins que s'assequin, tot i que no es imprescindible), les posem al foc en una olla amb aigua i sal, quan surtin a la superfície, ja estaran cuites, colem i reservem.
En una paella sofregim la ceba trinxada, l'all laminat, quan sigui fet afegim els ceps prèviament hidratats i tallats (guardarem l'aigua per més endavant), i els rovellons també en trossets, quan siguin fets afegim l'aigua d'hidratar els ceps i ho deixem reduir en la seva totalitat, aleshores posarem la nata, corregim de sal/pebre, posem la nou moscada i l'orenga, deixem que es barregi tot bé i que agafi aroma, ja podem muntar.
En un plat posem els ñoquis cuits i la salsa per sobre.
Salut!!
Ostres, doncs sembla que si, si que és això el que he fet jo! Carai, m'estan entrant ganes de tornar-ho a provar, perquè després de dues hores a la cuina i vistes del suposat fracàs, em va quedar un mal rollo. Sort que després va venir la tarta de poma.
ResponderEliminarUna abraçada
Ui, me n'he oblidat. T'escriuré pe´rqué volem fer una trobada blocaire gastronòmica gironina, i la Judith de la cuina de l'estany ens ha comentat que ets d'aquestes terres. Ens parlem, d'acord?
ResponderEliminarGemma
Woooow, que formita tan linda y que salsa tan apetitosa! Nunca he probado añadir a las salsas de setas nuez moscada, pero tendré que probarlo, seguro que le da un toque muy agradable!
ResponderEliminarUn besazoooo!
que ricos. Bss.
ResponderEliminarEntre tots plegats m'esteu fent venir ganes de menjar nyoquis, je je je...
ResponderEliminarLa salsa de ceps lliga molt bé amb els nyoquis, segur que estaven boníssims :)
Nena...potser...que vingui cap aquí a viure...i hem faigi la teva veina...primer per que menjaré moooolt bé....i després estaré a punt per quan publiquis...en 24 hores he vingut 3 cops...com hem fas suar el premi...mare de deu...
ResponderEliminart'ha quedat molt be...i la salseta molt bona...
un petonet
MMmm boníssims, fins i tot m'arriba l'olor!!
ResponderEliminarTinc unes ganes boges de provar de fer gnocchis a casa...em falta temps per tot el que vull fer!!! Tenen una pinta fantàstica... i amb aquesta salseta, mmmmmmm!!
ResponderEliminarPetonets,
Sandra
Ahhhh!!! Tu ja la sabies fer eh?? kina sort jajajaja jo va ser la primera vegada i em vaig atrevir amb uns de ricotta, molt bons ^^ Akests amb la salsa de bolets, tb han d'estar deliciosos!!
ResponderEliminarUn petó
De escándalo, chica!
ResponderEliminarQuina salseta més bona!!! Ostres, ja ens hem tornat a saltar la dieta, jajajaja.
ResponderEliminarT'ha quedat un plat de luxe...
Un petó.
Vaya!. ya son los terceros que veo en este rato, aunque todos con salsas distintas. tienen una pinta estupenda!!: un beso
ResponderEliminarCeps!!!! és la paraula màgica!!!!!
ResponderEliminarQue bo , quin aroma, quin sabor, ... quina salibera!!!
petons
Ya la tienes publicada, disculpa la espera pero es que tengo muchas recetas en fila, a última hora me están mandando recetas sin piedad jaja, no llego.
ResponderEliminarBesos.
Que pinta estos gnocchis.....ya me los quiero comer!!....la salsa espectacular!!........Abrazotes, Marcela
ResponderEliminarQuina recepta més preciosa, si tinc la sort de trobar bolets aquest cap de setmana, la prepararé ja!
ResponderEliminarUna salsa molt bona per acompanyar els gnocchis feta amb bolets, per llepar-se els dits.
ResponderEliminarPetons.
Una pinta estupenda.
ResponderEliminarUn plato fantástico, casero y riquísimo, me encantan!!! un aspecto tentador..... buen fin de semana, un beso
ResponderEliminarHola bonita!!!, preciosos ñoquis y estupenda salsa...con ceps!!!!, hay que me gustan los ceps, bueno todas las setas en reaalidad!!!
ResponderEliminarQue tengas un feliz fin de semana y besitos!
Ya no sé si he puesto bien el comentario!!, por si las moscas, vuelvo a la carga!...te decía que me encantan los ceps y que tus ñoquis han quedado preciosos!!!
ResponderEliminarTambien te deseaba un feliz fin de semana!!!
Besitos!!
Oh! Que bons han de ser amb aquesta salseta de ceps!!
ResponderEliminarPetons!
¡Guauuuuu! Si es que dan ganas de sacarlos de la pantalla. Me encanta la salsa, ya que los ceps tienen un sabor exquisito y le van formidable a esos ñoquis.
ResponderEliminarUn beso.
A cual más ricos...me encanta tu versión, todos ñoquis y que distintos cada uno de ellos, mil besos y que pases un estupendo fin de semana.
ResponderEliminarSimplemente me los llevo tal como estan
ResponderEliminarBuen fin de semana
petons
Miquel
ayy que ricos los ñoquis! si es que al final los tendre que hacer, me encantan!! y con esa salsita mmm riquisimos!! Besitos y buen finde!
ResponderEliminarOtra propuesta del Whole que me encanta. Cada mes un reto nuevo muy tentador y cada mes vosotras os superaris más y más. Toda una delicia estos ñoquis, parecen de restaurante. Una presentación inmejorable que los hace, si cabe, más apetecibles.
ResponderEliminarBuen fin de semana. Besos.
uhmmmm que atracón de gnochis me estoy dando este finde visitando a todos !!! jajajaja.
ResponderEliminarpues los tuyos también tienen una pinta que... aisss RIQUISIMOS !!!!
besos, feliz finde
Mira que en sóc de ruca, dic què passa que a tot arreu n'hi han gnoccis?? clar és el whole.
ResponderEliminarJa saps que en tinc molts bolets així que me la guardo.
Muas!
Escola d'hosteleria? ara entenc aquestes mandangues de voler injectar coses on no toquen...
ResponderEliminaraixo m'ho has d'explicar...eh!
petons,
Nuria, los ñoquis han invadido la blogosfera, socorro!!! sueño y veo ñoquis en todas partes! jajajajaja.
ResponderEliminarDivina, te han quedado geniales, la verdad es que el plato tiene una pinta imponente.
Muchos besos.
nyoquis... mmm... al me fill li encanten, però els compro sempre fets a alguns d'aquests llocs "artesanals" de bcn... De fer-los en tinc un record nefast... fa temps una amiga em va dir que vindria a casa a ensenyar-me a fer-los... i em va embrutar tan la cuina que mig, em venien ganes de fotre-la al carrer... però em vaig aguantar....:))
ResponderEliminarSempre dic el mateix i tota la blogosfera deu saber ja que el gnoquis son la meva pasta favorita, però es que m´ENCANTENNNNN , i la salseta mmmmm, divina!
ResponderEliminarn´he de fer ben aviat, però i la dieta?
Els he provat avui, amb trompetes de la mort i pinetells, boníssims! Gràcies per compartir la recepta!
ResponderEliminardelicioso el plato, tiene una pnta estupenda, besitos desde londres
ResponderEliminarVaya gusto tan bueno que debe darle esa salsa de hongos a los ñoquis, qué rico!
ResponderEliminarSaludos
Gemma...
ResponderEliminarQuina llàstima que al final s'aplaçes, tenia moltes ganes de conexeus a totes :(, per la pròxima segur que coincidim!
Mua!
Glo...
Si, yo siempre le agrego nuez moscada a casi todas las salsas que llevan nata (no se porque) exceptuando la de queso y la de mostaza, creo que a las demàs les doy siempre el puntito de nuez y de oregano :P
Luisa ..
:D Gracias, lo estaban en verdad.
Gemma...
Si que ho estaven... fins i tot a la meva parella li van agradar (i mira que quan sortim a un italià i jo en demano a ell no li agraden gens diu que son massa fets i tous, jo crec que els fan massa)
Petons.
Neus...
Jo t'adopto, no pateixis, ja tens el llit fet..jiji, només has de portar les maletes :P
La cuina de l'estany...
Hehehe... dons si dones tres pases et convido a dinar;)
Els foghonsdelabordeta...
Dons mira, animat, perque per el meu punt de vista son molt mes bons fets a casa, tinc la sensació quan en menjo fora que els fan massa.
Anniki...
Si, ja els he vist, fan una fila formidable, provaré el proxim op de fer els teus.
Mua!
Elenea....
Muchas gracias ;)
Mabel...
Si, però...shhhhhh! jijiji...que viva el régimen!
Silvia...
ResponderEliminarTotalmente de acuerdo, cada mes se superan mas si cabe. este mes me ha encantado, en casa no los havia hecho y han sido un exito.
Toñi...
La verdad es que si que estaban bien ricos, este ems h sido el ataques asesino de los gnocchis...jajajajjaa
Gemmma... jajajaja, clar, cada mes ens inunden les propostes i aquest mes ha estat una proposta molt encertada.
Petonets!
Sonia...
JAjjaja... dons encara no ho he fet, he d'anar a comprar encara la xeringa,,,jiij
Alcantarisa...
JAjajaja... agachate... que a mi me ha saltado uno y me ha dado de lleno en un ojo...jajaja:P
Ricard....
JAjajajajajaja... dons jo no he embrutat gaire, els he fet dintre un recipient que em fa rabia la pasta llefiscosa que s'engainxa al marbre....jaja
Mai...
Hehehe.. la dieta??? :-"....
Tengop que retomarla...si, si... jiji:P
Mº Angels...
MMmmm... amb pinetells i trompetes... han d'estar d'escandol, amb lo que m'agraden els bolets!
Pity...
Estaban bien ricos... que interesante que vivas en Londres, yo hace siglos que no voy (en realidad hace siglos que no viiajo:(, con la niña imposible, cuando crezca ire por tus lares :)
Javier...
Si que extaban ricos..
Mucahas gracias por la visita.
besitos.
Anna...
ResponderEliminarY los que te quedan este mes eran lña propuesta del whole, la verdad esq ue estan deliciosos, que quedado perpleja de las propuestas de nuestras compañeras blogeras.
Dolors...
Ja ho pots ven dir, a casa no en falten mai els ceps, a mi em perden....!!!
Javier...
JAjjaja... ya suele pasar, ya...Besitos.
Marcfela...
Gracias por tu visita, lo cierto es que estaban de muerte.