1.12.10

HEMC49: Receptes Nadalenques.// HEMC49: Recetas Navideñas.

Aquest mes tinc el plaer i l'honor de ser amfitriona del HEMC#49 que estarà dedicat com ja podeu imaginar per les dates que som al Nadal.

Us convido a seguir-ho i a participar en ell tal com indica l'Olla Suïssa en l'anunci de l'esdeveniment.

Els que ja ho coneixeu, sabeu que cada esdeveniment resulta molt enriquidor. I per tots els que no ho coneixeu o encara no heu participat us animo a fer-ho, segur que estareu encantats.

M'ha semblat molt interessant triar el tema Nadalenc, que és molt adaptable en la cuina, tant en plats dolços, plats salats, aperitius, entrants, principals, postres, tapes dolces i fins i tot "Petit fours" per acompanyar al cafè.

Ens trobem amb uns plats espectaculars.... ja els veurem en acabar l'esdeveniment, i mesura que avança el mateix, quantes idees genials i enriquidores ens donen per a les festes de Nadal, tenim l'oportunitat d'anar agafant idees, conceptes i receptes per posar-les en pràctica a mesura que vagi avançant el mes.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Este mes tengo el placer y el honor de ser anfitriona del HEMC#49 que estará dedicado como ya podéis imaginar por las fechas que somos a  la Navidad.


Os invito a seguirlo y a participar en él tal como indica la Olla Suiza en el anuncio del acontecimiento.

Los que ya lo conocéis, sabéis que cada acontecimiento resulta muy enriquecedor. Y por todos los que no lo conocéis o todavía no habéis participado os animo a hacerlo, seguro que estaréis encantados.

Me ha parecido muy interesante elegir el tema Navideño puesto que es muy adaptable en la cocina, tanto en platos dulces,  platos salados, aperitivos, entrantes, principales, postres, tapas dulces e incluso "Petit fours" para acompañar al café.

Encontraremos unos platos fantasticos.... los veremos al acabar  el evento, y a medida que avanza el mismo, cuántas ideas geniales  y enriquecedoras nos dan para las fiestas de Navidad, tenemos la oportunidad de ir cogiendo ideas, conceptos y recetas inéditas e ir poniendolas en pràctica a medida que valla avanzando este mes.

25 comentarios:

  1. No i he participat mai però aquest tema del Nadal em tenta molt, a veure si m'animo.

    Judith

    ResponderEliminar
  2. Ai, fa temps que no participo al HEMC... a veure si em decideixo i penjo alguna recepta de Nadal :)
    Seràs una gran amfitriona, amb aquest tema tindràs MOLTA feina! ;)

    ResponderEliminar
  3. no puede ser mejor el tema elegido..os seguire

    ResponderEliminar
  4. Nunca he participado en el HEMC pero igual me animo para este que el tema es muy apetecible.

    Besos

    ResponderEliminar
  5. Tampoc he participat mai, però el tema del Nadal es molt engrescador, aniré pensant que puc presentar.
    Com molt be diu la Gemma seràs una gran amfitriona, i aquest tema et donarà moltaaaa feina
    Petons

    ResponderEliminar
  6. ¡muy buena propuesta, Petita! Espero poder participar, que hace mucho que no lo hago. ¡Saludos!

    ResponderEliminar
  7. Un tema muy acorde con las fechas que se avecinan. Y una anfitriona estupenda ;-)
    Tendré que pensar qué receta publico...

    ResponderEliminar
  8. Me encanta el tema propuesto. Ya estoy pensando en que es lo que voy a hacer para participar.
    Victoria.

    ResponderEliminar
  9. Com funciona aixo del HEMC???...
    M'HO MIRARE...

    Jajaja...aquest matí us esperava...no havia vist el missatge de la LOLES...

    UN PETONET

    ResponderEliminar
  10. m'encanta el tema,y a una anfitriona con tu no se la pot decepciona. ... i vaig buscar una bona recepta.!!!!

    ResponderEliminar
  11. Enhorabona!!
    Quin honor ser l'anfitriona d'aquest hemc tan especial!!
    Em pensaré alguna recepta i segur que hi participo!!

    ResponderEliminar
  12. Quin honor ser l'anfitriona en un hemc tan especial!!
    Ja hi vaig pensant, segur que hi participo!!

    ResponderEliminar
  13. Judith...
    Animat ja veuras com t'ho pasaràs d'allò mes be, això sense contar que vas visitant els que fan les prpostes (ho pobliquen al enllaç que hi hà a la matiexa entrada) i vas agafant idees i receptes que pots fusionar amb altres o modificar d'altres per ferles a les festes, que amb tantes celebracions qeu es fan aquests dies a mi em calen noves idees:)

    Gemmma...
    Si, es cert, però la veritat es que m'anirà molt be per agafar idees per les festes, que aquest any celebro el Nadal a casa meva.
    Estic desitjant veure la teva aportació.

    Espe...
    LA verdad es que si, espero que aparte de seguirnos, aportes un pequeño granito de arena..jeje :P

    Rosaleda...
    Si no has participado, ya veras como te gustarà, si vas visitanto el blog de la olla suiza HEMC (el enlace esta en la entrada) verás como van poco a poco aportando ideas i recetas fàciles, economicas (que hay que mirarlo todo) y buenísimas!!!

    Fem un mos...
    NO has participat? donç esta molt bé jo he participat a uns quants i m'ha encantat veure els resums o anar fent safareix de les prpostes qa mida que es van presentant, aj dirás que t'ha semblat.

    Mandarina...
    Pues estaré ansiosa esperando a ver con que nos deleitas...necesito ideas para estas fiestas..jiji

    Elena...
    Muchas gracias, espero estar a la altura, aqui estaré para ir recogiendo vuestras propuestas que seguro son estupendas, ademas este mes se aceptan de todo tipo, dilce, saldao, tapa, montadito, aperitivo, petit fous... lo que se te ocurra para vestirlo de gala y ser el centro de atencion de nuestras mesas,

    Victoria...
    Me encanta vuestra iniciativa, recuerda, vale un plato de qualquier índole, el unico requisito es que sea navideño (o sea qualquier cosa vestida de gala):))

    Neus...
    Jajjaaj... si, jo hje entrat a les 9'00h i he vist el missatge i he marxat a comprar...
    No has participat al HEMC?? S'envien propostes de per exemple aquest mes tema nadalenc, i a final de mes es fa un resum de tots els plats, el millor que pots veure a mida que avança el mes els enllaços que van enviant i les receptes son sorprenents, jo he agafat moltes idees i concepets d'aqui cada cop que he tingut un sopar especial i no sabia que fer.


    Lourdes...
    Estaré esperant a veure amb que ens deleites, necesito ideess!!!! jajajajaj
    Mua!

    Laura...
    Dons la veritat es que si, es un gran honor per a mi, espero estar a l'alçada de les espectatives, al menys de moment hi estic disfrutant.
    Ptns.

    Mº ASngels...
    M'ha agradat molt la recepta, la faré com la segona versió, els petit fours per quan enllestim i estem amb els cafes... son detalls que agraden molt als convidats.

    ResponderEliminar
  14. Doncs has encertat totalment amb el tema! :) ARa que com diu la Gemma.... se't gira feina :-P

    Mirarè de participar-hi també, amb tú com a amfitriona és el mínim! :)

    ResponderEliminar
  15. Hola,

    Hacía mucho tiempo que no hemos participado en HEMC, y no queríamos terminar el año sin hacerlo, máxime con tu propuesta navideña, así que aquí está nuestra receta::

    CORDERO LECHAL DE NAVARRA, SOBRE CAMA DE PATATAS CREMOSAS

    Saludos,

    Ana y Víctor

    ResponderEliminar
  16. Es verdad que la navidad es un tema recurrente en la cocina, hay tantos platos que se pueden preparar y todos tan especiales, que merece la pena participar.

    ResponderEliminar
  17. Hola bonica! doncs jo sí que hi havia participat un parell de vegades, però ara feia temps que no he tingut ocasió.

    M'apunto per que amb aquest tema segur que farem un recull ben maco. :-)

    ResponderEliminar
  18. Hola Nuria, jo tampoc coneixia el teu blog i ara que hi he entrat, m'agrada molt...veig que te cert paregut al meu!
    Et seguiré de ben a prop.

    Petons i gràcies pel comentari.

    ResponderEliminar
  19. Aquí está mi primera aportaciones al HEMC

    http://alcalordelhorno.blogspot.com/2010/12/pestinos-jerezanos.html

    En cualquiér rincón de esta zona, encontrareis un platito con esta delicia.

    Besos

    ResponderEliminar
  20. Hola guapa, m'he pensat aixo que m'has dit de presentar l'abre de nadal al HEMC, mai he participat. Aquesta recepta participa en un concurs, hi ha cap problema per presentarla aquí també?

    ResponderEliminar
  21. Rosaleda.. jiji.. ya los he hecho, am i hija le han encantado..:)


    Sarita...

    Holaa... por nuestra parte no hay problema, piensa que no es concurso, aqui el premio es compartir recetas dar i recoger a su vez ideas de los demas o aportar y coger conceptos de otros que podamos aplicar en nuestra cocina.

    ResponderEliminar
  22. Gracias, Nuria, por pasarte por mi blog, aqui me tienes, voy a echarle un vistazo al HEMC, a ver que se cocina por allí.

    un saludo.

    ResponderEliminar
  23. Ésta es mi primera participación en el HEMC,en los cinco meses escasos de vida de mi blog.

    http://entrebarrancos.blogspot.com/2010/12/cocktail-de-mariscos.html

    UN saludote de OLI de ENTREBARRANCOS

    ResponderEliminar
  24. Vengo a darte un saludo para que este año 2011 este lleno de amor salud y la paz reine en tu vida
    ya estoy participando con esta receta
    http://comidachile.blogspot.com/2010/12/pan-de-pascua-chileno.html

    ResponderEliminar