Páginas

20.12.10

CALÇOTS




Aqui porto un parell de propostes de calçots, a la manera tradicional i amb tempura, també deixo la recepta de la salsa sense la qual els calçot no serien el mateix.

Ingredients:

Calçots.
Farina de tempura.
*La farina de tempura ens la podem fer nosaltres mateixos. Tot i que en la meva opinió no val la pena, la venen a qualsevol supermercat i es força ecnómica.

Per la salsa romesco:
Tomàquets.
Cap d'alls.
Ceba.
Carn de nyora.
Fruits secs (ametlles, avellanes i pinyons en el meu cas)
Pa torrat.
Sal/pebre.
Oli d'oliva verge.
Vinagre.

Elaboració:

Començarem fent la salsa, en una safata de forn posem el cap d'alls, la ceba i els tomàquets i ho deixem escalibar al forn que haurem escalfat prèviament.
En una paella saltejem els pinyons i retirem, torrem el pa.
Triturem els tomàquets la ceba i els alls, corregim de sal i pebre, afegim una cullerada de carn de nyora, i l'oli, en el morter piquem els fruits secs i el pa i l'afegim a la mescla anterior, barregem bé, afegim més oli i vinagre i sal si cal, fins aconseguir la consistencia adecuada.

Netegem els calçots i els emboliquem amb papel d'alumini i els introduim al forn a una temperatura de 200º fins que siguin cuits (els anirem mirant o com faig jo quan comença a fer aroma de claçots cuits els retiro).

En un bol preparem la tempura, la que jo compro només se li ha d'afegir aigua ben freda (jo li posso un glassò) i remenm amb les varilles.
Haurem reservat uns calçots per ferlos en tempura, els netegem bé, li treiem les capes de fora i tallem les parts més verdes, salem e introduim en la farina de tempura totalment, i els posem a la paella amb oli ben calent que tindrem preparada al foc.
Un cop cuits retirem i servim inmediatament.

28 comentarios:

  1. Mmmm recuerdo la primera calçotada a la que fui... que divertida!!! este año podríamos organizar una en las planes, que te parece?? :)

    UN besitooo wapa y feliz navidad!!

    ResponderEliminar
  2. Dos opciones muy ricas para comerlos con esa salsa tan buena

    Saludos y Feliz Navidad

    ResponderEliminar
  3. ¿ahora calçots? que buena idea!!
    Un beso

    ResponderEliminar
  4. aqui no se comen,pero a mi me gustarian,la verdad

    ResponderEliminar
  5. Mare meva, amb el que m'agraden els calçots... en tempura han de ser boníssims!!!

    Petonets i bon pre-Nadal!

    ResponderEliminar
  6. Visca visca!! comença la temporada de calçots!!!!

    ResponderEliminar
  7. No los he comido nunca, aquí no se estilan, pero no estaría nada mal probarlos
    Reina, por si no me paso , te deseo lo mejor del mundo en éstos días y en los que viene
    Besazos

    ResponderEliminar
  8. Quasi mai menjo calçots, i no perquè no m'agradin, sino perquè em senten fatal! així que ja fa uns anys que no en menjo, però la salsa de romesco, ummmmmmmmmmmmmmm. petonets

    ResponderEliminar
  9. uhmmm que deliciaaaa, un beso.

    ResponderEliminar
  10. com no m'agraden els calçots, aprofito aquesta entrada per desitjar-te un bon nadal a tu i a tota la teva familia

    petons wuapa

    ResponderEliminar
  11. Dificiles de encontrar, pero QUE RICOS!!
    y el romesco, me lo preparo yo, esta más rico todavía.
    Me encanta la receta!!
    Besitos!

    ResponderEliminar
  12. Nena que encara no hem menjat els torrons i ja tenim aqui els calçots?, jajajaja la gana ens pot.

    Loreto me apunto a la calçotada de las Planas. Podría ser muy divertido.
    Muaks guapes

    ResponderEliminar
  13. mmmm que bons que són!! m'encanten! i les calçotades també són lo millor de lo millor! encara no he provat mai de menjar-los en tempura o arrebossats, mira que m'ho han dit vegades que estan tan bons...! a veure si hi penso i un dia d'aquestes festes ho provem de fer! muaaaaaks

    ResponderEliminar
  14. Deu n'hi do quantes receptes avui.
    M'encanten els calçots i la salsa encara més.
    Les galetes t'ahn quedat molt bé, però la pizza té molt bona pinta.
    Petons i Bon Nadal.

    ResponderEliminar
  15. Visca el romesco!! Quina salsa tan bona. Amb els calçots sí, però amb taaaaantes altres coses !! :D

    Una molt bona proposta :)

    ResponderEliminar
  16. Con tempura?...vamos debe de ser un manjar,que ricoooo Nuria,me ha encantado.Plas-plas y plas.

    UN besote

    ResponderEliminar
  17. Hola esta propuesta siempre es fantastica ...todo lo relacionado con la tempura y los vegetales es perfecto .BICOS MARIMI

    ResponderEliminar
  18. Te devuelvo la visita para decirte que gracias a ti por convocar la 49 edición de hemc.

    Qué ricos los calÇots en tempura, originalísimos!!!

    Besotes!!!

    ResponderEliminar
  19. Hola,
    Si cuinats de la forma tradicional m’han de treure el plat del davant per que em posaria malalta... no vull ni imaginar amb la proposta de la tempura. Fantàstics! Bon Nadal,

    ResponderEliminar
  20. Cariño te agradezco el detalle que has tenido conmigo!!!!!
    Aprovecho para desearte lo mejor en estas fiestas y que seas muy feliz!!! :)
    Nos vemos en unos días, pues yo me tomaré un descanso bloguero!!!
    Mil besitos navideños!!!

    ResponderEliminar
  21. Me encantan los calçots!! Sabes, en Venezuela lo usamos para hacer los sofritos ;)

    ResponderEliminar
  22. Uau, ja comença la temporada de calçots???? Però si a casa encara estem parlant de l'escudella de Nadal, je je je...
    M'encanten els calçots, però amb tempura no els he fet mai... ho provaré, que han de quedar ben bons!

    ResponderEliminar
  23. Hace poco hice eso mismo en casa.... tremendo me salió. Me hace mucha ilusión ver esta receta.

    Saludos!

    ResponderEliminar
  24. Una manera "neta" de menjar calçots.
    Els meus millors desitjos.
    Petons.

    ResponderEliminar
  25. Ací a València és una mica difícil trobar-los... Els he provat en dues ocasions i m'encanten; la salsa és boníssima. M'agrada la idea de la tempura, és molt original, i és una altra manera de menjar-los.

    ResponderEliminar
  26. Aquí en Chile, ni se oyeron nombrar, pero es que cada vez me encuentro con mejores sorpresas en tu cocina, qué lindo.

    ResponderEliminar
  27. Com m'agraden els calçots! tenen una pinta super saborosa!
    Que pasis uns bones festes i Bon Nadal!!!
    Un petó enorme

    ResponderEliminar
  28. Mira que preparamos cosas caseras pero la salsa de los calçots, nunca... el próximo año ya nos animaremos así que nos apuntamos la receta !
    Feliz 2011!
    Palmira

    ResponderEliminar