Ingredients:
Calçots.
Farina de tempura.
*La farina de tempura ens la podem fer nosaltres mateixos. Tot i que en la meva opinió no val la pena, la venen a qualsevol supermercat i es força ecnómica.
Per la salsa romesco:
Tomàquets.
Cap d'alls.
Ceba.
Carn de nyora.
Fruits secs (ametlles, avellanes i pinyons en el meu cas)
Pa torrat.
Sal/pebre.
Oli d'oliva verge.
Vinagre.
Elaboració:
Començarem fent la salsa, en una safata de forn posem el cap d'alls, la ceba i els tomàquets i ho deixem escalibar al forn que haurem escalfat prèviament.
En una paella saltejem els pinyons i retirem, torrem el pa.
Triturem els tomàquets la ceba i els alls, corregim de sal i pebre, afegim una cullerada de carn de nyora, i l'oli, en el morter piquem els fruits secs i el pa i l'afegim a la mescla anterior, barregem bé, afegim més oli i vinagre i sal si cal, fins aconseguir la consistencia adecuada.
Netegem els calçots i els emboliquem amb papel d'alumini i els introduim al forn a una temperatura de 200º fins que siguin cuits (els anirem mirant o com faig jo quan comença a fer aroma de claçots cuits els retiro).
En un bol preparem la tempura, la que jo compro només se li ha d'afegir aigua ben freda (jo li posso un glassò) i remenm amb les varilles.
Haurem reservat uns calçots per ferlos en tempura, els netegem bé, li treiem les capes de fora i tallem les parts més verdes, salem e introduim en la farina de tempura totalment, i els posem a la paella amb oli ben calent que tindrem preparada al foc.
Un cop cuits retirem i servim inmediatament.
Mmmm recuerdo la primera calçotada a la que fui... que divertida!!! este año podríamos organizar una en las planes, que te parece?? :)
ResponderEliminarUN besitooo wapa y feliz navidad!!
Dos opciones muy ricas para comerlos con esa salsa tan buena
ResponderEliminarSaludos y Feliz Navidad
¿ahora calçots? que buena idea!!
ResponderEliminarUn beso
aqui no se comen,pero a mi me gustarian,la verdad
ResponderEliminarMare meva, amb el que m'agraden els calçots... en tempura han de ser boníssims!!!
ResponderEliminarPetonets i bon pre-Nadal!
Visca visca!! comença la temporada de calçots!!!!
ResponderEliminarNo los he comido nunca, aquí no se estilan, pero no estaría nada mal probarlos
ResponderEliminarReina, por si no me paso , te deseo lo mejor del mundo en éstos días y en los que viene
Besazos
Quasi mai menjo calçots, i no perquè no m'agradin, sino perquè em senten fatal! així que ja fa uns anys que no en menjo, però la salsa de romesco, ummmmmmmmmmmmmmm. petonets
ResponderEliminaruhmmm que deliciaaaa, un beso.
ResponderEliminarcom no m'agraden els calçots, aprofito aquesta entrada per desitjar-te un bon nadal a tu i a tota la teva familia
ResponderEliminarpetons wuapa
Dificiles de encontrar, pero QUE RICOS!!
ResponderEliminary el romesco, me lo preparo yo, esta más rico todavía.
Me encanta la receta!!
Besitos!
Nena que encara no hem menjat els torrons i ja tenim aqui els calçots?, jajajaja la gana ens pot.
ResponderEliminarLoreto me apunto a la calçotada de las Planas. Podría ser muy divertido.
Muaks guapes
mmmm que bons que són!! m'encanten! i les calçotades també són lo millor de lo millor! encara no he provat mai de menjar-los en tempura o arrebossats, mira que m'ho han dit vegades que estan tan bons...! a veure si hi penso i un dia d'aquestes festes ho provem de fer! muaaaaaks
ResponderEliminarDeu n'hi do quantes receptes avui.
ResponderEliminarM'encanten els calçots i la salsa encara més.
Les galetes t'ahn quedat molt bé, però la pizza té molt bona pinta.
Petons i Bon Nadal.
Visca el romesco!! Quina salsa tan bona. Amb els calçots sí, però amb taaaaantes altres coses !! :D
ResponderEliminarUna molt bona proposta :)
Con tempura?...vamos debe de ser un manjar,que ricoooo Nuria,me ha encantado.Plas-plas y plas.
ResponderEliminarUN besote
Hola esta propuesta siempre es fantastica ...todo lo relacionado con la tempura y los vegetales es perfecto .BICOS MARIMI
ResponderEliminarTe devuelvo la visita para decirte que gracias a ti por convocar la 49 edición de hemc.
ResponderEliminarQué ricos los calÇots en tempura, originalísimos!!!
Besotes!!!
Hola,
ResponderEliminarSi cuinats de la forma tradicional m’han de treure el plat del davant per que em posaria malalta... no vull ni imaginar amb la proposta de la tempura. Fantàstics! Bon Nadal,
Cariño te agradezco el detalle que has tenido conmigo!!!!!
ResponderEliminarAprovecho para desearte lo mejor en estas fiestas y que seas muy feliz!!! :)
Nos vemos en unos días, pues yo me tomaré un descanso bloguero!!!
Mil besitos navideños!!!
Me encantan los calçots!! Sabes, en Venezuela lo usamos para hacer los sofritos ;)
ResponderEliminarUau, ja comença la temporada de calçots???? Però si a casa encara estem parlant de l'escudella de Nadal, je je je...
ResponderEliminarM'encanten els calçots, però amb tempura no els he fet mai... ho provaré, que han de quedar ben bons!
Hace poco hice eso mismo en casa.... tremendo me salió. Me hace mucha ilusión ver esta receta.
ResponderEliminarSaludos!
Una manera "neta" de menjar calçots.
ResponderEliminarEls meus millors desitjos.
Petons.
Ací a València és una mica difícil trobar-los... Els he provat en dues ocasions i m'encanten; la salsa és boníssima. M'agrada la idea de la tempura, és molt original, i és una altra manera de menjar-los.
ResponderEliminarAquí en Chile, ni se oyeron nombrar, pero es que cada vez me encuentro con mejores sorpresas en tu cocina, qué lindo.
ResponderEliminarCom m'agraden els calçots! tenen una pinta super saborosa!
ResponderEliminarQue pasis uns bones festes i Bon Nadal!!!
Un petó enorme
Mira que preparamos cosas caseras pero la salsa de los calçots, nunca... el próximo año ya nos animaremos así que nos apuntamos la receta !
ResponderEliminarFeliz 2011!
Palmira