14.12.10

Panna cotta de flor d'esgueva farcida de fals mi cuit de llonganissa de pagès

Aquesta es la meva segona aportació per el concurs de Chef lactaris que organitza a la seva pagina de facebook.

 


Ingredients per 4 aperitius (depenent dels motlles que feu servir):

Per la panna cotta:
100g Formatge Flor d'esgueva ratllat o trocejat ben petit.
250ml. Nata líquida.
4 fulls de gelatina neutra.

Per el fals mi cuit de llonganissa:
250g nata.
50g. llonganissa de pagès.
3 rovells d'ou.

Per les nous caramelitzades:
Sucre.
Nous.

Per l'oli de nous:
Nous picades.
Oli d'oliva.




Elaboració:

Començarem fent la panna cotta, en un recipient amb aigua ben freda posem els fulls de gelatina i els deixem estovar, reservem.
Ratllem o trocejem el formatge i reservem, en un cassò posem la nata i ho portem al foc, afegim el formatge ratllat i deixem que es desfaci bé. Com comenci a bullir afegim la gelatina i baixem el foc, remenem bé i ho deixem un minut més a foc baix per asegurarnos que es barreja de manera uniforma, retirem, posem en els recipients i refrigerem.

Prepararem el fals mi cuit, trocejem la llonganissa a trocets ben petits, posem la nata en un cassò a foc mig, quan estigui a punt d'entrar en ebullició afegirem la llonganissa i deixem infusionar uns 7 minuts, retirem, triturem y reservem.

Muntarem els tres rovells d'ou i els afegirem barrejant bé amb la mescla anterior, ho posarem en un motlle i ho introduirem al forn que previament haurem preescalfat durant 25' a 180º.

Un cop passat aquest temps retirem del forn, ens desfarem de l'oli sobrant i ho pasem al got de la turmix, veurem que la nata i l'ou han quallat, es normal en aquest procés, triturem el producte i veurem que ja te la consistencia dessitjada, reservem.



Ara procedirem a caramelitzar les nous, en un cassò posem sucre a foc mitjà, quan veiem que es líquid i amb color caramel ja estarà llest per fer servir, punxem les nous amb escuradents i les pasem per el caramel, posem els escuradents en un lloc que no destorbi (Jo els poso al la vorera dels armaris de cuina i els enganxo amb la mateixa porta) i posem paper asecant sota (goteja molt) un cop solidificat, retirem i reservem.


En el morter posem un grapat de nous i les piquem bé, retirem la meitat que farem servir per espolvorejar al final, i l'altre meitat la barrejarem amb oli d'oliva verge i remenem bé, reservem.


Un cop la pana cotta sigui freda li farem un forat per la part d'abaix amb l'ajuda d'un gavinet i una cullereta, retirem amb cura pana cotta de la part central, omplirem aquest forat amb el fals mi cuit, per tencarla escalfarem la pana cotta que hem retirat i tornem a posar per tapar el forat i segellar bé, deixem refredar i ja podrem muntar el plat.

Posem una mica d'oli de nous en el plat, a sobre la panna cotta, una cullerada més d'oli per sobre la pana cotta, posem les nous caramelitzades al capdemunt i espolvorejem el pols de nous per acabar.


32 comentarios:

  1. Un nom molt elegant i un plat de lo més luxós.
    maravella!!!!
    Un petó

    ResponderEliminar
  2. Quina delicatessen, prenc nota per aquestes festes, com sempre la presentació espectacular!!! petonets

    ResponderEliminar
  3. Haces unas recetas fabulosas, con una presencia increible,seguro que tendrás mucha suerte en el concurso, eso espero, jejeje
    La receta me encanta
    Besitos

    ResponderEliminar
  4. Ohhhh quina bona pinta, quina presentació i la foto del tall amb aquest cor de micuit, quina delicia!!!

    ResponderEliminar
  5. Ohhhh!!! oh!!!
    i jo fent puag...nena quin plat...quina pasada...pensava que estaves fent una panacotta dolça...

    Es un plat de festa .... peró pq no et vaig coneixer quan venia a Blanes a passar l'estiu... q be q hagues menjat...

    un petonet

    Fins demá

    ResponderEliminar
  6. que maravilla !!!! para mi ya eres la ganadora !!! genial , genial !!!

    ResponderEliminar
  7. Que interesante la tecnica!!...y que bien explicado....te felicito!!....suerte en el concurso!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponderEliminar
  8. Chapo muy buenaq presentacion y original panacotta y ademas fem pais amb la llongonissa
    petons
    miquel

    ResponderEliminar
  9. quina recepta més interessant! un petó

    ResponderEliminar
  10. Hola Nuria, tu també m'aniràs veient per aquí!;)
    Novament, moltes gràcies per la feinada de l'HEMC.
    Fins aviat!

    ResponderEliminar
  11. Fa més bulto el títol que el menjar, però es molt original i està molt ben presentat.
    Sort al concurs!!!
    Petons.

    ResponderEliminar
  12. Caram, quina combinació tan bona. Espero que tinguis sort en el concurs, però vaja, que de moment em sembla que premi ja t'has endut amb aquest aperitiu!! :)

    ResponderEliminar
  13. IMPRESSIONANT!!!!

    La copio ja.

    Muas!

    ResponderEliminar
  14. ... que perfecto entrante!! es muy muy bonito!! un besote de la vaca!!

    ResponderEliminar
  15. Es todo un poema,más que un aperitivo nena,Genial!!

    CAriños

    ResponderEliminar
  16. Sorprendente combinación de texturas y sabores!! Me encanta el resultado a la vista, y seguro que al paladar exquisito.
    Suerte en el concurso, la verdad es que sin ver las demás a mi me parece una candidata a ser ganadora.
    bsts. maite

    ResponderEliminar
  17. Uau, quina passada! Aquesta recepta és digne d'un restaurant de luxe! Em sembla molt original, la combinació de les nous dolces amb el formatge i la llangonissa deu quedar molt bé.
    No he tastat mai el formatge Flor d'esgueva, el trobes al super?
    I la llangonissa de pagès, m'imagino que deu ser la botifarra crua, oi?

    ResponderEliminar
  18. vaya sorpresita que trae la panacotta...jejejej

    ResponderEliminar
  19. Saltant de bloc en bloc, he trobat aquest i la veritat és que m'ha sorprés gratament la recepta, és molt original i està molt ben presentada. Segur que serà tot un èxit. Jo també acabe de començar un bloc i la veritat és que m'estic quedant bocabadada vegent les receptes tan fantàstiques que teniu. Salutacions.

    ResponderEliminar
  20. QUé interesante blog, qué buenas recetas y bien explicadas, ¡en la medida que entiendo! ahora me pondré a aprender catalán, que es una lengua que me suena maravillosa y con este aliciente, al menos tendré que aprender a leerla bien, mis felicitaciones:) qué bueno encontrarte!

    ResponderEliminar
  21. Gloria...
    Hola maca... ara feia mlts dies que no publicava, ja ho trobava a faltar.
    Petonets!

    Mº José...
    Afaga tot el que vulguis ja saps que ets a casa teva.:)
    petonarros i gracies per venir;)

    Ana ya me gustaria, hay un nivelazo y ya he visto fotos de algún restaurante, sortean un puesto con ellos en el stand de madrid fusión, la verdad es que seria un sueño, pero no creo que gane, aunque por intentarlo no pierdo nada :P.

    La cuina de l'estany...
    Dons si que era bó, la veritat, això si, es petitó (si t'hi fixes amb les nous veuras que es tamany de dos caixelades) que si no cansa, el formatge es fort.

    Neus...
    Jajajajaj.. si ja t'ho vaig posar al face que era salat...jajajajaa
    Muas!!!

    Toñi...
    Ains muchs gracias, aunque la verad nunca gano nada :P (cuando abrí el blog gané 2 de golpe... y desde entonces nunca mais..jajaja)
    Mua!

    Marcela...
    Gracias por tus animos, ojalà el jurado pìense igual jijiji.
    La verdad es que esta vez si que me gustaria ganar, aunque soy consciente que me queda lejos.
    Besetes!!

    Sonia...:D
    Encara m'ho creuré i sem pujará al cap..jajaja

    Miquel...
    Dons si, a més la recepta de la llonganissa es totalment inédita, nola trobaras pas enlloc (i sap a micuit de veritat, cosa ben extranya quejo encara no m'explico) amb el gust final de la llonganissa.

    Judith...
    Moltes gracies maca, estic contenta de veure't per aqui.
    Petonets!!

    Coses de llàbiro...
    Gracies, per un costat estic disfrutant de l'enrenou, els concursos, les festes les proves dels àpats, però per altre banda m'absorbeix molt de temps (i no ho dic per el HEMC), la nena, la casa, la cuina...
    Ja queda poquet per continuar amb la normalitat.
    Petons!

    ResponderEliminar
  22. La cocinera...
    Jajajaj... si es cert, després veus el plat i te n'adones que es de mossegad...jajaja
    Et recommano que tastis el micuit... sembla micuit de veritat quan tel fiques a la boca y despres et ve el gust de la llonganissa.

    Oscar...
    Si que era bo, el micuit excelent, i totalment inèdit, (la veritat es que el volia farcir d'una crema o mousse de llonganissa, però vaig pensar d ferho (el procés) com la crema de safrà que ja havia fet, i el resultat es fascinant).

    Gemma...
    Ja diràs que t'ha semblat, recorda de fer en mides petites (es de dos mossegades) aquest formatge es fort i el farcit ja em dirás (a mi m'ha encantat, quan el tastes el primer cop a la boca et sap a mi cuit de veritat i després ja ve el sabor de la llonganissa, jo crec que t'agradará, a casa (i a mi) m'han entusiasmat.

    Vacapaca...
    Muchas gracias, ahora hacia muchísim que no publicaba, bueno, ya se sabe, mala época.
    Gracias por la visita.
    Besotes!!

    Silvia... ains!!!
    Muchas gracias, estoy satisfecha con el resultado.
    Nos veremos en enero, auqneu hablaremos antes..:P
    Muas!! felices fiestas wapetona

    Maite...
    Muchas gracias por tus palabras, aunque me gustaria mucho ganar en este concurso concretamente, no me hago demasiadas ilusiones, hay muchísimo nivel y tambien se presenta algún restaurante segun he podido ver :(, pero bueno, por intentarlo no quedará..jajaa.
    Besitos, y por cierto, bienvenida a mi rinconcito, espero te encuentres como en casa ;)
    Felices fiestas!

    ResponderEliminar
  23. Gemma...
    Flor d'esgueva es un formatge fort, a la carnisseria-xarcuteria del capravo la trovarás (jo el vaig comprar allà)... la llonganissa de pages, no, no... es el "salchichón" tipic d'aqui, el de bona qualitat que penja a les carnisseries, el que jo vaig fer servir era de parets o de caldes (ara no m'enrecordo) i mira que vaig mirar l'etiqueta per que era força bo.
    Petonets!!
    i bones festes!;)

    Espe...
    Si, la sorpresa estaba uuuuy buena, a mi pareja le encantó el relleno ya me dijo que para la pròxina lo queria todo relleno y una capa muy fina de queso (como si fuera un bombón)..jjaaja.
    Besetes!!

    Asela Macià...
    Jo encara no faigun any que estic, i si mires les primeres receptes, ja veuràs quin camvi i quina evolució que es fa (això pasa a tots els blocs, fixat'hi) quan vas mirant altres receptes de companyes, vas agafant idees i maneres de cuinar i presentar els plats, vas fent una evolució poc a poc a mida que vas cuinant i posant en pràctica les aportacions que has agafat, en quatre dies tu mateixa et donarás conta.

    Per cert, benvinguda, dessitjo et trobis com a casa aqui.
    Petonets i bones festes.

    Pamela...
    Bienvenida ante todo, y por la lengua no te preocupes mujer, tengo un traductor arriba de todo a la derecha :P, aunque si prefieres coger pràctica con el catalan lo puedes obviar..:P:P.

    La verdad es que me llena de satisfacción ver que os gusta y mas aún si os quedais...jajjaa.

    Besitos gracias por venir, opinar y que disfrutes de unas buenas fiestas!
    Besos mil.

    ResponderEliminar
  24. Me parece un bocado de lujo, me encanta el juego de texturas.....genial! un beso

    ResponderEliminar
  25. ¡Cuánto tiempo sin leerte Nuria!
    Vaya lujazo de plato, nena, tiene una presentación bestial y flor de esgueva, dices???

    Me vuelve loca!!

    Besos.

    ResponderEliminar
  26. HOLA , EL LLEVAT que pots utilitzar es diu levital , es venen a grans supermercats , venen emb paquetets de 50 grms dues pastilles , jo las conjelo ja que si tardas molt es poden posar ráncies . intenta anar al super a la seccio de freijerats la acixa es de color groc .
    tambe pots demanar llavat de panaderia o de panader al super segur que si el tenen es el mateix que yo utilitzo
    bonas festas !!!!

    ResponderEliminar
  27. mare de deu que boooooo, un beset.

    ResponderEliminar
  28. Increïble!!! El formatge Flor d'Isgueva és boníssim i aquest plat espectacular!! Molta sort al concurs.

    ResponderEliminar
  29. Nuria hija, me dejas boquiabierta con estas exquisiteces, con estos platos vamos a tener una Navidad de gourmet. Besitos.

    ResponderEliminar
  30. Quin luxe de recepta i quin luxe de presentació, ha d’estar deliciosa, aquesta queda apuntada per una copia il•legal.
    Petons

    ResponderEliminar
  31. Fresa y minineta...
    Gracias por tus pàlabras, siempre es unhonor viniendo de ti.

    Alcantarisa...
    Hacia muchiisimo que no publicaba nada... estaba sin ideas :P,
    Si es la panacotta e flor de esgueva i el relleno una especio de paté de longaniza.

    M.e.e.c....
    Dons moltes gracies, la veritat que no ho sabia (tampoc he fet servir mai, ni soc de fer pans)
    Ho miraré perque m'interessa força.

    Petonets!

    Capisi..
    Gracias por tus palabras;)



    Albota
    moltes gràcies, ains... seria un somni poder guanyar i anar a madrid fusión amb ells :P, tot i que no em faig masees il.lusions, n'hi hà un nivelàs molt dificil de superar.

    Victori...
    Jjajaj... pues si, ademas si sumamos la jarta de aperitivos y platos que han presentado para fiestas en el HEMC es la caña!!

    Fem un mos...
    Encantada que em copiis, ja diras el resultat.
    Petonets!!

    ResponderEliminar