Páginas

8.9.10

FILLOA'S SPONGE.

Hola a tots i totes després d'uns dies de descans, m'ha semblat adient publicar el pastís d'aniversari per el que em vaig decantar a la fi, aquesta es la recepta.

Ingredients:

Crêpes (no posso la recepta que ja la sabeu)


Per a la mousse de xocolata i nous:
Un paquet de nous pelades.
8 ous.
160 g de sucre.
350 g de xocolata de cobertura negra.
60 g de mantega.
Per a la cobertura de xocolata:
Xocolata blanca.
Xocolata negra.
Mantega per a totes dues (a ull)

Per a la decoració:
Núvols quadrats.
Núvols rodons (per fer els ulls).
El que sobri de la cobertura de xocolata negra.
Paper vegetal.
Una fotocòpia a escala del dibuix que volguem fer.
Lacasitos i regaliu vermell
 
Preparació:
Suposem que ja tenim fetes les crêpes, les tindrem reservades a la nevera per quan ens calguin.


Fem la mousse, que serà el farciment. Comencem fonent la xocolata amb la mantega i retirem. Separem les clares dels rovells, muntem els rovells amb el sucre i afegim a poc a poc a la xocolata. Trinxem les nous ben petites, les afegim i remenem bé. Reservem i deixem refredar mentre muntem les clares.

Un cop hem muntat les clares, les barregem també, amb cura, amb la mescla anterior. Guardem a la nevera.

Agafem el motllo que hem de fer servir i el folrem per dintre amb paper film o paper d'alumini. Posem una capa de mousse de xocolata i nous i, a continuació, una capa de crêpes, una de mousse i una de crêpes. Així, totes les vegades que faci falta fins a omplir el motlle. Un cop acabat, guardem a la nevera.

Preparem ara les cobertures. Fonem la xocolata negra (per fer els pantalons del Bob esponja) amb la mantega i retirem. Farem el mateix amb la xocolata blanca, tot i que he de dir que la xocolata blanca em queda millor sense mantega (vaig fer la prova), és a dir, que aquesta part encara l'he de perfeccionar.

Aquí és on vaig tenir problemes, perquè com havia de posar la cobertura abans que se'm refredés, vaig decidir congelar el pastís (si no, es desfà la mousse amb la calor) i així vaig poder posar com vaig poder les cobertures.

Per fer-li la cara i les "pigues" al Bob, vaig posar el paper vegetal sobre el dibuix i el vaig enganxar amb clips (hehe, era el que tenia a mà). Vaig dibuixar amb un cucurutxo ple de xocolata la cara i li vaig enganxar els Lacasitos i els núvols (amb la mateixa xocolata). Després, al congelador i al cap d'una estona, amb cura i una espàtula, ho vaig anar passant del paper vegetal al pastís fent servir xocolata com a "cola" per enganxar.
Un cop fet l'ideal és tenirlo congelat un parell de dies o més, si el teriem abans comença a suar la xocolata de la cobertura, la vaig tornar a congelar despres de l'aniversari i en treurela ja no va tornar a suar, va quedar perfecte.





SUGGERIMENT:
La pròxima vegada no li posaré guarniments ni cobertures, queda molt millor, la textura amb les bombolletes fa goig de veure, no m'acaba de fer el pes congelar el pastís.
De gust, per això, boníssim.

18 comentarios:

  1. Mil disculpas, con el escritorio nuevo de blogger, no se que he tocado que se me han borrado todos los comentarios de esta i otras entradas, me sabe mal en especial por esta y por la anterior, pues habia unos cuantos que me faltaban por contestar:(.
    Gracias a todos de todos modos por opinar... Ains!!!
    Soy un caso.
    Besos por doquier!

    ResponderEliminar
  2. jo que rabia dá cuando pasa eso..., bueno aqui tienes el mío, que me he quedado babeando delante de tu bob esponja!! que buenisimo tuvo que estar

    besitos

    ResponderEliminar
  3. Uau, quina feinada de pastís... entre les crepes, les mousse, les cobertures i la decoració!
    Tot i les petites dificultats, t'ha quedat xulíssim! I de xocoaddictes total, je je je...

    ResponderEliminar
  4. qué monísimo! con lo de moda que está el bob!
    Seguro que está riquísimo, a pesar de los problemas.
    Besos.

    ResponderEliminar
  5. Segur que tota la familia el veu disfrutar d' alló més. Te tan bona pinta per dins com per fora.
    Petons.

    ResponderEliminar
  6. Que bonita te quedó, un beso.

    ResponderEliminar
  7. Quina preciositat, noia: ets una artista!!!

    ResponderEliminar
  8. TOÑI...
    Hola wapa, la verdad es que si, lo malo es que los he borrado sin leerlos y no se quienes me los escribieron ni que ponían sinó al menos les podría contestar...:P.
    Lo cierto es que estaba muy rica, aunque me gustó mas cuando la descongelé la segunda vez (tal vez por estar reposada).
    Muas!
    GEMMA...
    Hola, si que em va donar feina, per això poder sap mes greu que no quedés perfecte, per que al desenmotllar la mousse, era un quadrat perfecte, però al posarhi la cobretura se'm va desfigurar una mica per els costats de la calor, tot i així estic contenta amb el resultat encara que l'he de perfeccionar encara...
    Mmm... xocoaddicte..... com ho has endevinat??? hehehehe.

    ALCANTARISA...
    Wenasssssssssss.... si, ademas mi niña esta loca con el Bob esponja, la verdad que le encantó.

    LA COCINERA DE BETULO...
    Com estas maca, si que la vem disfrutar, i per dins millor que per fora... (dels records em fa venir salivera)
    Mua!

    CAPISI...
    Muchas gracias, a mi hija le encantó, gracias por alimentar mi espacio con tus comentarios.

    VISC A LA CUINA...
    Ains!!!... Que mes voldria jo que ser una artista, tot i que estic contenta amb el resultat, encara podia haver quedat molt millor.
    Petonets.

    ResponderEliminar
  9. No acabo d'entendre com fas la cara. Què fas amb el paper vegetal? On poses la xocolata blanca?

    Per cert, pots canviar la mantega de les xocolates per nata: faràs ganache, molt útil i fàcil de manejar per decorar i farcir pastissos.

    Estic força espès avui...

    ResponderEliminar
  10. Hola surfzone...

    T'explico, agafes la fotocopia o foto del dibuix que vols fer a tamany real, superposes el paper vegetal a sobre (queda ideal per calcar el dibuix) i l'engainxes jo ho he fet amb clips d'oficina per que no es mogui, després només has de reseguir el dibuix amb xocolata que tindrem dintre d'un cucurutxo de boca petita, de manera que quedi dibuixat sobre el paper vegetal, congelem i quan es solidifiqui, amb l'espatula i cura, el treiem del paper (quasi bé surt sol)per anar engantxantlo al pastís amb l'ajuda de el que ens hagui sobrat al cucurutxo mateix.

    Amb la xocolata blanca he cobert tota la part de dalt (el cos) i la negre els pantalons, per això m'ha donat problemes en posar la cobertura sobre la mousse que es desfà amb la calor, si t'hi fixes, el pastís es fosc i l'he cobert sencer.

    Espero haver aclarit els teus dubtes, per cert, gracies per lo del ganache, m'anirà ideal sobretot per la cobertura blanca que l'he de perfeccionar

    ResponderEliminar
  11. Ara ho he captat! Jo m'imaginava que posaves el paper vegetal a sobre del pastís i que pintaves a sobre, per això no entenia com et quedava llavors enganxat (amb el paper pel mig).

    D'aquí 3 mesos tinc festa d'aniversari, no descarto aquest pastís, és molt xulo!

    ResponderEliminar
  12. Per cert, si fas aquest pastís fes les cobretures tobetes, que a mi m'ha sortit massa rígida (sobretot la blanca) sino et trobaras que es més tou el farciment que la cobertura i se't trencarà, jo el vaig tallar amb molt de cuidado per no trencarlo, l'ideal es la cobertura tipus Sacher, jo si la hagués de tornar a fer les faria molt mes suaus, no vaig pensar quan la vaig fer.

    ResponderEliminar
  13. Ainsssss , pero si te ha quedado espectacularrrrr!!!!. Hija, eres una artista eh,y que corte tiene la subsodicha tarta, dan ganas de meterle el tenedor. Estoy por asegurar que no ha quedado ni rastro de ella, entre las filloas y esa mousse, tuvo que estar de rechupete.
    Felicidades para la peque aunque sean atrasadas :)

    besitos

    ResponderEliminar
  14. Ai, Nuria, q se m'havia passat aquest pastis tant xulo, menys mal q ho has posat al meu comentari i m'ha entrat curiositat!

    He vist q has fet la cara mes o menys com jo vaig fer el Mickey, pero jo vaig fer una peça sencera i tu l'has acabat al pastis, bona idea tambe...

    Un petó,

    ResponderEliminar
  15. Núria, torno a ser aquí :-)
    Ja m'he decidit a fer aquest pastís per al dissabte... en sortirà prou per menjar-ne 8 adults + 5 o 6 nens o val més que faci alguna altra cosa?

    ResponderEliminar
  16. Hola surfzone... se m'ha tallat la conexió tot just quan t'estava contestant, et comentaba que t'arrivará de sobres (si t'hi fixes es mes molt mes gran que el cap de la nena), jo vaig fer servir un motlle quadrat fondo i em va sobrar la tira, pensa que el vaig fer molt alt i amb tanta xocolata el tall que es veu a la foto en menjen dos de sobres, jo el vaig repetir per l'aniversari de me germana fa tres setmanes que mel va demanar i vaig voler lluirme (i ho vaig fer...jajaja) vaig fer les creppes mes gruixudetes pensant que quedarien mes esponjoses en armonia amb la mousse, però en comptes d'això semblava cartró, poder va ser per que vaig fer servir una recepta de creppes que vaig trobar per internet amb els ingredients que tenia a mà perque vaig comprar per fer un pastís i a ultima hora em va demanar el de creppes:(, recorda que no pots fer servir una cobertura calenta si no vols que set desfaci, jo el vaig haver de congelar i em vaig penedir.

    També et dic, que de moment a casa, el pastís que més ha agradat es el que vaig fer fa poc en forma de cotilla, el frosting es posa fred, es fàcil de treballar, i es pot decorar força bé, pots fer les mateixes decoracions sense problemes, si vols fer un cop d'ull esta al recetari (si han de menjar bailets pots eliminar el licor). i en el minipastís d'aniversari tinc la recepta de yema cremada.

    Ja dirás que tal t'ha sortit, ja estaré a laguait per veure les fotos.
    Salut!

    ResponderEliminar
  17. Al final no vaig fer aquest, ja que el farcit era molt semblant a un altre que havia fet la setmana passada (el pastís de galetes amb xocolata, el que surt just abans d'on vas deixar-me el comentari), i que ja havia donat als mateixos comensals. Aquest me'l guardo per més endavant, no pateixis que no se m'escaparà :-)

    Per aquell dia vaig fer una tortuga Gertrudis i va triomfar absolutament :-)

    ResponderEliminar
  18. Em contestaré a mi mateix... porto gairebé 15 dies buscant aquesta recepta, no hi havia manera de trobar d'on havia sortit... i aquest cop ja no tinc el dilema: la meva filla mitjana m'ha demanat pastís de Bob Esponja, així que d'aquesta no me n'escapo :-)

    ResponderEliminar