11.1.11

CREMA D'ESPARRECS AMB OU POCHÉ A LA TÒFONA I CROCANT DE LLAGOSTINS.



Abans de res, desitjar-vos un bon any, i agrair totes les vostres visites i comentaris en la meva absència.












Amb aquest aperitiu estreno el bloc aquest any 2011, quina millor manera que participant en el concurs de aperitivos y tapas convocat per Sonia de l'exquisit.


La crema d'espàrrecs, és una recepta de l'hotel-balneari Vichy Catalan, he modificat tan sols la quantitat de gelatina, dons a l'original era un mousse i portava 5 fulls de gelatina en comptes dels 3 que jo he fet servir.

Ingredients:
Tòfona.
1 ou per aperitiu.
2 llagostins grans per aperitiu.
Un xic d'oli.
Sal maldon.
Pebre mòlta al moment.
2 espàrrecs per escaldar.
Caldrem de paper film.

Per la crema d'espàrrecs:
200g. espàrrecs bladers.
500ml. nata.
1 escalunya o ceba petita.
50g de mantega.
3 fulls de gelatina.
Nou moscada.
Sal/pebre.


Elaboració:

Per fer la crema d'espàrrecs,
Hidratem la gelatina amb aigua freda.
Piquem l'escalunya molt fina en una cassola amb la mantega, afegim els espàrrecs que tindrem nets i tallats petits, deixem coure durant 2'.
Un cop passat aquest temps cobrim la farsa amb la nata, corregim de sal i pebre, afegim la nou moscada i ho deixem coure durant 3' més.
A continuació ho triturem tot amb la batedora i passem pel xinés o colador, i afegim la gelatina, retirem i deixem entibiar.

Per fer el crocant de llagostins, els pelarem i trinxarem a gabinet a bocins ben petits, podem fer-ho de dos maneres, una fer-los al forn fins que siguin cruixent, o l'altre molt més ràpida consisteix en posar en una paella el xic d'oli i els bocins de llagostí fins que siguin cruixents i amb bon color, retirem i reservem.



En un cassó posem aigua i portem a ebullició, escaldem els espàrrecs, retirem amb l'escumadera i reservem (sense tirar l'aigua) que ens servirà per escaldar els ous.


Per fer l'ou amb tòfona, disposem el paper film dins un recipient (com podria ser una flamera o un got) amb el paper a les parets dels fons del recipient en qüestió, introduïm l'ou sense la closca, afegim unes làmines de tòfona i sal maldon, fem el paquetet i tanquem assegurant-nos que no te aire a l'interior, introduïm els paquets dintre de l'aigua bullint durant 4' i retirem i els posem amb aigua freda per trencar la calor residual, reservem.


Muntatge:

He fet dos versions, per fer la versió de gotets, en comptes de fer l'ou poché, el fregim a baixa temperatura fins que sigui cuit i tallem amb un motlle petit de la mida del got (si no tinguéssim amb el mateix got)

Posem la crema, a sobre l'ou (a la versió del gotet he posat la tòfona sota l'ou per que es veiés quan es barregi), sobre de l'ou espolvorejem el crocant de llagostins i decorem amb els espàrrecs escaldats.

Salut!!

47 comentarios:

  1. Ufff, me ha encantado.
    Muchísima suerte en el concurso

    ResponderEliminar
  2. Se ve riquísimo y una presentación exquisita. Suerte en el concurso.
    Beso de Orquidea59

    ResponderEliminar
  3. Que rico!!.... suerte en el concurso. yo no sé si participaré. un beso.

    ResponderEliminar
  4. Quina proposta més bona!!! molta sort! petonets

    ResponderEliminar
  5. excelente cremita. tengo alguna duda con un ingrediente, ¿qué es la sal maldón?

    ResponderEliminar
  6. Un aperitiu genial... encara que amb lo bo que deu estar crec que en voldria un plat sencer! ;)

    Benvinguda de nou!!
    Sandra

    ResponderEliminar
  7. De luxe, luxe!!! Bon any, m´alegro de veuret.
    Un petó

    ResponderEliminar
  8. Isabel...
    Muchas gracias, la necesitaré...hay un nivelazo!!!

    Orquidea...
    Muchas gracias y bienvenida, como le decia a Isabel necesitaré suerte y a montones... han presentado unas tapitas que vamos... dan ganas de comerse la pantalla de las recetas presentadas..jaja.
    Besos mil.

    Anna...
    Animate mujer... que tu tienes muchas posibiladades, tiens nivel y muchas posibilades, ahora solo te faltan las ganas.
    Besotes.

    Judith...
    Moltes gracies, la veritat es que estava força bo, demà el meu marit li he posat (en més quantitat) al tupper...jajaja... a la oficina alucinan, el peix tammbé li vaig posar :P.
    Petons i gracies.

    Mandarina..
    HOla guapa, la Sal maldon es una sal en escamas, pero puedes utilizar sal normal sin problemas.

    Sandra....
    Demà li poso a la meva parella una ració més gran per endurse al tupper :)) com entrant.
    Gracies per la benvinguda, he estat perdudisima, ja tenia ganes d'arrncar... la veritat que m'ha costat , havia perdut el fil i no sabia que fer ni tenia ganes... cosa extranya en mi.

    Petonarros!!

    ResponderEliminar
  9. bufa, nena, quina cremeta mes bona...

    Gracies per participar!

    Una abraçada,

    ResponderEliminar
  10. Gloria...
    Si noia... us he trobat a faltar ;).
    M'ha fet rabia perdrem la trobada.
    Petons!!

    ResponderEliminar
  11. Ummmmmm, que bo! M'ha agradat això del crocant de llagostins. Ep, jo també vull un tupper!

    ResponderEliminar
  12. Espectacular!! es lo que he pensado cuando he visto esta receta :)
    Suerte wapa
    Un beso

    ResponderEliminar
  13. Jo et dono un fort aplaudiment... quina crema... més sabrosa i més be presentada...
    a la alçada del bloc de la Sonia

    un petonet

    ResponderEliminar
  14. suerte en el concurso, se ve muy rica.

    ResponderEliminar
  15. Però quina passada!,hauria de passar per aquí en Ferran Adrià i es quedaria "PAJMAT"!(pasmat...).
    Realment només em puc treure el barret!Una abraçada!

    ResponderEliminar
  16. Una recepta per a xuplar-se els dits. M'encanta. Una abraçada.

    ResponderEliminar
  17. Suerte y me gusta mucho, un saludo

    ResponderEliminar
  18. És espectacular! Quina combinació de sabors més bona. Molta sort en el concurs, Petons,

    ResponderEliminar
  19. Uau, això és un entrant de luxe, digne d'un restaurant de categoria... Amb ingredients de qualitat i una presentació molt acurada. M'apunto la recpeta, sobretot el toc del cruixent de llagostins que he trobat molt original ;)

    ResponderEliminar
  20. Derroche de lujo Nuria...no te hace falta suerte en el concurso ;))

    Besos,feliz año y a ver si en la próxima quedada nos vemos.

    ResponderEliminar
  21. Molt bon any per a tu també i sort en el concurs (algun dia haurem de fer un debat sobre això dels concursos -sobretot els patrocinats- hehe).
    Pero vaja, que una bona proposta i que sort en el concurs :))

    ResponderEliminar
  22. Mmm!! boníssim. Bona sort!!

    ResponderEliminar
  23. impresionante..los saborcitos que teien que tener

    ResponderEliminar
  24. Wapa!! que aperitivo tan delicioso!! muy buena contribución!! besotes de la Vaca!!

    ResponderEliminar
  25. Esto es "alta cocina", no hay otra forma de describirlo!!!!!
    Me encanta todo lo que lleva y su presentación. lo has hecho de maravilla, Sonia se va a maravillar!!
    Mil besitos preciosa!!!!

    ResponderEliminar
  26. ¡Qué delicia de crema!

    Saludos

    ResponderEliminar
  27. Muy rica se ve!! mucha suerte en el concurso!!

    ResponderEliminar
  28. guau !!! es una obra de arte, que maravilla de receta

    ResponderEliminar
  29. molta sort al concurs, la recepta s'ho val

    petons

    ResponderEliminar
  30. Nenaaaaaaaaaaa! Quin entrant!!!! I jo que vull paticipar emb unes croquetes:-( Bé, em queda el consol que són de la Ruscalleda, jijijiji, encara que... hauria de compartir el premi am ella, no? Bé, suposo que amb tantes estrelles que té no li farà res que me'l quedi jo;-)
    Una forta abraçada, i la que em fa enveja ets tu, que ja m'agradaria a mi tenir avui aquest plat per sopar.

    ResponderEliminar
  31. M´encanta el toc del cruixent de llangostins, estic segura que canvia el gust totalment, és una crema deliciosa, tant suau, jo sempre li faig un cruixent de pernil però ara canvio ja.
    una abraçada

    ResponderEliminar
  32. Aquest gotet es de més de cinc estrelles, acabaràs a la guía Michelin. Boníssim.
    Sort al concurs.
    Petons.

    ResponderEliminar
  33. Aquest aperitiu és de luxe!! m'has ben sorpès amb aquesta cremeta, tan de bo em sortís tan bonica com la teva.
    Fins aviat! petonsss ;)

    ResponderEliminar
  34. Una combinació fantàstica!!

    ResponderEliminar
  35. Ummmm una proposta genial, sobretot el cruixent de llagostins, molta sort al concurs
    Petons

    ResponderEliminar
  36. Molt bona crema y molt bona presentaciò m'agrada.
    Un abraç

    ResponderEliminar
  37. Nuria muy bonito la copa de aperitivo y este cruixent de llagostins que no lo habia visto nunca tiene que estar muy bueno en la boca.
    Sort al concurso
    Peto miquel

    ResponderEliminar
  38. QUé trabajo que te has dado, mereces ganar! está de maravillas, besotes

    ResponderEliminar
  39. Trobo que és una recepta de luxe total, una passada, dit en una paraula!

    ResponderEliminar
  40. Sensacional! una receta de lujo y excelente presentación, suerte en el concurso.Bicos Marimi

    ResponderEliminar
  41. Todos los ingredientes casan muy bien y tiene una pinta espectacular! Suerte en el concurso! Besis!

    ResponderEliminar
  42. Quin luxe de recepta!! T'ha quedat fantàstic.
    Un petó.

    ResponderEliminar
  43. Te ha quedado la receta perfecta, merecedora de premio, me he fijado en un detalle que me gusta, el verdor final de los trigueros, lo has hecho muy bien.
    Besos.

    ResponderEliminar
  44. Un aperitivo muy bueno para el concurso! tiene que estar bien rico!
    Un besazo!

    ResponderEliminar
  45. ¡Qué presentación tan linda! y ¡Qué receta!
    Muchísima suerte en el concurso, tienes todas las de ganar ;)

    Besos.

    ResponderEliminar
  46. Veig que aquests dies les cremes de verdura estan a la última! Aquesta l'he trobat molt i molt completa i molt ben presentada. M'ha agradat la idea de la copa.

    Salutacions!
    La Taula d'en Bernat

    ResponderEliminar
  47. Niñaaa, que pedazo de crema, además con ese toque de originalidad tan estupendo que tú le das, no es una crema de espárragos normal, es algo más, una deliciosa crema de espárragos
    Un besin

    ResponderEliminar