9.2.11

PASTÍS DE MADUIXES I XOCOLATA.

Aquí porto un pastís que ara que s'acosta el dia 14 es un encert per tots aquells que estiguin tan enamorats de la parella com el primer dia.


Vaig tenir uns petits problemes tècnics al posar-li la cobertura de xocolata, així que vaig decidir que en comptes de posar-li 4 maduixots per guarnir al centre, hauria de fer tota la superfície. (Com veureu no es el meu fort)

El pa de pessic es de maduixes naturals, tot i que amb colorant vermell queda molt més maco i llampant, jo l'he fet 100% natural, entre capa i capa l'he humitejat bé amb melmelada de maduixa i el farcit es de trufa, cobertura de xocolata, al voltant he posat Mikados i finalment he posat maduixes al capdamunt.



Ingredients:

Maduixes per cobrir
Melmelada de maduixa.
4 paquets de Mikados.

Pel pa de pessic de maduixes
300g de maduixes o maduixots.
250g farina.
1 sobre de llevat químic.
200g sucre.
50g Oli de gira-sol.
2 ous.

Per la trufa
250 xocolata cobertura.
500ml nata líquida.

Per la cobertura
150g xocolata cobertura.
100g mantega.




Elaboració:

Prepararem la trufa, en un cassó posem al foc la nata i quan estigui a punt de trencar el bull retirem i li afegim la xocolata trossejada, remenem bé fins aconseguir una textura homogènia, tapem amb paper film, refredem i refrigerem.

A l'endemà ho muntem fins que canvii de color i ja estarà llesta, la posem en una màniga i ja la podem fer servir.


Preparem el pa de pessic,  Prees-calfem el forn a 180º, folrar la base d'un motlle de 20 Ø amb paper de forn, greixar. Reservar.

Tamisem la farina juntament amb el sobre del llevat. Reservem.
Netegem les maduixes, disposem dintre de la turmix i triturem fins a aconseguir que quedin com un liquat. Reservar.
En un bol, abocar l'ous i el sucre i bati'm fins que blanquegin.
Afegim a la barreja dels ous el liquat de les maduixes i l'oli de gira-sol, batre de nou i anem afegint la farina que teníem prèviament tamisada juntament amb el llevat per parts i anar batent.
Aboquem en el motlle, deixar en repòs 5 minuts.
Fornegem durant 35-40 minuts . ( els temps de forn sempre són orientatius, depenent del forn pot variar).

Un cop sigui fred, desemmotllem i li donem la forma desitjada amb una plantilla de paper, (en aquest cas un cor) anem tallant amb cura el pa de pessic donant-li forma, un cop fet, ho dividim en tres capes.

Humitegem cada cara del pa de pessic amb la melmelada de maduixa i el farcim amb la trufa, guardem a la nevera.

Preparem la cobretura, En un cassó posem a foc baix la mantega i la xocolata trossejada, remenem fins que quedi homogènia i retirem.


Quan digui tèbia, passem el pastís a una reixeta (jo el poso sobre la reixeta del forn sobre el forat de la pica) cobrim el pastís amb la cobertura i el tornem a passar al plat o font i tornem a guardar a la nevera fins que sigui fred.

(En aquest punt he tingut problemes, al no posar cap base al pastís, quan l'he volgut tornar a passar de la reixeta, l'he fet amb les dos mans i per el pes se m'ha esquerdat :(... )

Guarnirem, posarem un cordill de trufa al voltant del pastís per la part d'amunt.


Calculem l'alçada del pastís, i tallem els mikados a dita alçada, i els anirem posant per tot el voltant.

Tallem les puntes de les maduixes o maduixots i els col·loquem al capdamunt

Apalis, doncs ja estarà...
No es exactament el que volia, però al menys he disimulat la pifia amb les maduixes :)








Salut !

Aquest pastís participa en el primer concurs de postres que organitza Sara del bloc "LA COCINA DE SARA"

58 comentarios:

  1. Dons jo trobo que t'ha quedat de professional i preciós, felicitats.
    Petonets

    ResponderEliminar
  2. Pero quina cucada!!!! I que bo, uhmmm.....
    Jo també ho faig això de posar mikados, o finguers o melindros al voltant. Queda més guarnit.
    I això de les pifies, si no ho expliques ningú ho diria.

    ResponderEliminar
  3. te ha quedado ma lar de cuco, y por la esquerda ni preocuparte un saludo

    ResponderEliminar
  4. Ostres, el tall es veu boníssim!!!! I l'esquerda tampoc queda malament, li dóna un toc d'originalitat! Si ho haguéssis volgut fer no ho hauries aconseguit, jejejeje! Sembla un cor partit per un llamp! Res, amb les maduixes fa més de Sant Valentí!
    Una forta abraçada!

    ResponderEliminar
  5. ohhhh si te ha quedado fantástico, menuda pinta tiene la foto del corte, y que bonito ha quedado, si parece que has decidido hacerlo así. Pués éxito por partida doble, por lo rico y por la genial manera en que has solucionado el problema, que te ha quedado de lujo!!!
    bsts. maite

    ResponderEliminar
  6. T'ha quedat espectacular! És genial per Sant Valentí. I segur que està boníssim. Diuen que la xocolata i les maduixes són afrodisíaques :D

    ResponderEliminar
  7. T'ha quedat genial! Perfecte ara que vé Sant Valentí. Diuen que la xocolata i les maduixes són afrodisíaques ...:P Deu estar per llepar-se els dits. Una abraçada.

    ResponderEliminar
  8. Nuria Molttttt béeeeee!!!m´encanta és monissim i segur que boníssim!!!!ho veus com el "corason partio" encara està de mossegada!!!ptons.

    ResponderEliminar
  9. vaja... si aquest t'ha sortit malament... com seran els que et surten bé?? :D espectacular i pinta boníssima!!!!

    ResponderEliminar
  10. doncs si vols que et doni la teva opinió queda genial amb tanta maduixa!!!! quina pinta més bona! petonets guapa

    ResponderEliminar
  11. T'ha quedat molt bé i si no ho dius no és nota! A mi així em va perfecte, m'encanten les maduixes.

    ResponderEliminar
  12. Madre mía!! qué belleza de postres. Contigo es imposible competir en el concurso!!!

    ResponderEliminar
  13. És preciós amb tota aquesta maduixa! t'ha quedat magnífic, i a més ha de ser boníssim.
    Amb aquest postre enamorariem a més d'un.... i encara tindriem problemes! jejeje
    petons!! ;)

    ResponderEliminar
  14. Un pastís preciós i deliciós, nosaltres el farem per Sant jordi!! ;)

    ResponderEliminar
  15. Y si ya no esta enamorado como el primer dia que se quede sin probar la tarta!!!

    ResponderEliminar
  16. Quina passada!!!! Ha de ser un pastís boníssim, amb la xocolata, les maduixes i totes les capes.... I la presentació en forma de cor amb els Mikados al voltant queda molt vistosa, ideal per un sopar romàntic ;)

    ResponderEliminar
  17. Quin pastís més bonic!! Ideal per aquest dia tan especial. A més, amb xocolata, molt afrodisíaca...haha!
    Jo també em quedo per casa teva, que veig que tens un bloc fantàstic!
    Petonassos!

    ResponderEliminar
  18. Simplemente deliciosa...Petons!!

    ResponderEliminar
  19. Però....que bonic, molt bonic. Els mikados li donen una vistositat genial.
    Un petó.

    ResponderEliminar
  20. que bonita..y el sabor ya ni te cuento como tiene que estar

    ResponderEliminar
  21. Carme...
    Es un efecte òptic...jajajaja, la veritat que em va fer molta ràbia amb la feinada que em vaig donar que se m'esquerdés :P, tot iq ue al final ho vaig solventar..
    Muas!

    Catieu...
    La veritat que jo de vegades veia revistes o per les imatges google i pensaba, com ho faran per que quedin tan perfectes? jijiji... i al final em vaig adonar :P
    MUas

    Deakiapequin...
    Si ha pasado, como dice silvia de ser un corasón partio a ser un corazón contento..jijiji.

    Gemmma..
    Ja ho vaig pensar, jeje, el que pasa que per sant valentí un cor trncat no quedaba massa bé..jajaja.
    Muas

    Maite...
    Si, al final lo conseguí..jiji, aunque no veas que rabia me dió con la faena que tenia que havia empezado a prepararlo el dia antrior (por el biscocho i la trufa) aunque al final salí airosa :)

    Belén....
    Jejeje... aquesta éra l'idea, volia fer menjar afrodisiac, i fins i tot vaig pensar en eròtic, però despres de molt mirar vaig arribar a la conclusió que millor afrodisiac, ja que els eròtics la majori ano porten ingrdients afrodisiacs, només formes de penis i vulves que per mi l'erotisme es mes insinuació que no pas un trasto amb pels :-S

    Silvia...
    Jajjajaja.... Ara tinc el "corassçon contento y lleno de alegr´´ia...:P

    Mandarina...
    Ja però l'idea era posar només unes maduixetes al centre en forma de cor i que es veiés la lluentor de la cobertura ;)

    ResponderEliminar
  22. pedazo tarta, uffff es para empezar a comer y no parar

    ResponderEliminar
  23. Judith...
    Si que queda maco, i ja saps que la teva opinió sense es ben rebuda per aqui ;)
    Petonarros!

    Coses de llàbiro...
    Si.. però vlia posar al centre unes poques en forma de cor perque visualment resaltés més i que es veies la lluentopr de la cobertura, encara que estic contenta amb el resultat (i que la pifia es pogués arreglar...si s'hagués trencat del tot no hagues pogut fer res per resucitarlo :))

    Isabel...
    Ainx! mas quisiera yo, si nunca gano na!!!
    Jajjajaa.
    Besazos.

    Acabat de fer...
    Jajjajaa... Ainx, que em fas riure, encara no m'he acabat el que tinc a casa i tenir més sería pura arrogancia...ajjajajajajajajaa ;)

    Albota...
    Estaré a l'aguait, segur que el bordeu... sobretot que no us pasi com a mi poseu base per cobrirlo!!! ajjjaa.
    Muas!

    Salomé...
    Eso, eso.... castigado sin postre...(de los dos..jijij) ;)

    ResponderEliminar
  24. Gemma...
    Si... a més he intentat ferho només amb xocolata i maduixa que son afrodisiacs, així que acompanyats amb cava y no se m'escaparà pas...jijiji.

    Marina...
    Benvinguda, estigues aqui com a casa teva, i si vols un tallet només ho has de dir que te l'envio ;)
    Muas!

    Asun...
    Muchas gracias wapa, gracias por la visita y por tu opinión que para mi es valiosa.

    Gloria...
    A que molen els mikados??? jijiji... estic encantada segur que els faré servir mes sobint per els pastissos (i de pas tapo les inperfeccions..jajajja.
    Muas!

    Espe...
    Pues riquisima de sabor, la verdad (aunque este mal que yo lo diga por ser la autora) eso si, trocitos pequeños quie yo con la agonia me puse un cacho trozo y casi exploto..jajajaa

    ResponderEliminar
  25. Ole, ole i ole, kin pastis mes bonic nena, m'encanta. Moltes gracies per participar. Et desitjo moltisima sort. Un petonas :)

    ResponderEliminar
  26. Què nme n'enviaries un bocinet?? Em conformaré amb un bocí petit...T'ha quedat fantàstic, sembla de professional! Un petó, Paula

    ResponderEliminar
  27. T'ha quedat espectacular, i sense maduixes també t'hauria quedat bé, però aquesta versió seria per els no enamorats o algú que li hagin trencat el cor.

    Judith

    ResponderEliminar
  28. Nena ¡¡¡Quín vici de pastíssssssss!!!!! Prenc nota per Sant Jordi ;)

    ResponderEliminar
  29. Mare meva!!! Quina pinta més genial, la foto del tall demostra que no només t'ha quedat maco, sinó que ha de ser una delícia!! Espectacular!
    Petonets,
    Sandra

    ResponderEliminar
  30. Me encanta esta tarta para el dia de S.Valentin,
    te ha quedado genial, tiene que estar sabrososima.

    Besos
    Marimi

    ResponderEliminar
  31. Hola,
    Doncs jo sincerament, crec que queda més maco amb tot cobert de maduixes. Xocolata, maduixes i una copeta de cava i a gaudir! Amb els mikados trobo que queda fantàtic. Enhorabona i molta sort en el concurs. Petons,

    ResponderEliminar
  32. Hola Nuria soy Ángeles, deakiapekin, y estoy en Granolleres, si algún día quieres venir ya sabes tenemos un mercado de payeses estupendo, un beso guapa y gracias por todo

    ResponderEliminar
  33. Guauu, que precioso!!! y seguro que demasiado delicioso para ser verdad :):)

    Un besote wapi

    ResponderEliminar
  34. Com s'oloren els enamorats.

    Estic ab l'Eri penso que les maduixes li han donat un què molt maco.

    Muas!

    ResponderEliminar
  35. Nena... si no dius res, no ens enterem que només tindrien que ser 4 fresas...
    Els Mikados, t'ha abran donat una feinada increible, pero el resultat es genial.
    Sort

    Un petonet

    ResponderEliminar
  36. Doncs, als grans problemes GRANS REMEIS!, si no ho dius sembla pensat així!,de fet, amb aquesta forma de cor el color vermell dels maduixots hi queda fantàstic!. Un gran pastís curosament preparat i pensat. Un 10!, a reveure.

    ResponderEliminar
  37. Qué maravilla de tarta y tiene que estar muy rica.

    Yo quiero entregarte un premio qué me hace mucha ilusión que tengas, es el Indalo de Bronce, después se lo puedes entregar a otro blog que sea relacionado con la cocina y que tenga más de 100 seguidores.
    Aquí te dejo el enlace para que lo recojas.

    http://cocina-trini.blogspot.com/2010/11/premio_26.html

    ResponderEliminar
  38. Nuria un pastis sensacional y ami me gusta mas con todas las fresas encima te da un tono mas de fiesta y el borde con los mikados genial.Y viendo el corte segur que no sobro nada
    peto
    miquel

    ResponderEliminar
  39. Molt adequat aquest cor de xocolata i amb maduixes a la masa i per sobre, t'ha quedat maco i no es veu que s'ha trencat.
    Petons.

    ResponderEliminar
  40. És realment molt bonic, que bona la idea dels mikados!

    ResponderEliminar
  41. Espero que et vagi bé el concurs! T'ha quedat que ni pintat i la xocolata es veu deliciosa.

    ResponderEliminar
  42. És perfecte per al meu gust de pastitsos, humit i sucós amb la mermelada i força dolç. Una bona proposta per el 14 de Febrer, tot i que jo sóc més de fer aquestes cosetes per Sant Jordi :)

    ResponderEliminar
  43. Doncs si no ho arribes a dir, crec que la decoració l'havies fet a propòsit, perque està super xulo!!!
    A més de fer bona pinta, pels ingredients de ben segur que estava... per tornar-te a enamorar...jajaja
    Petonets

    ResponderEliminar
  44. Es precioso!! eres una artista!! me encanta!! Besotes de la Vaca!!

    ResponderEliminar
  45. A mi m’agrada tal i com ta quedat fantàstic i amb una copa de cava, sense paraules. Sort al concurs
    Petons

    ResponderEliminar
  46. Nenaaaa, se m'havia passat aquesta entrada!! a mi m'agrada la foto sense maduixes, sembla un corazon partio....:-)

    apart de les fotos, molt xules, aixo hauria de muerte subita, no??? i mira q la meva nena em demana un pastis de xocolata i maduixes i jo vinga a dir-li q no hi han maduixes...com vegi el teu bloc, em matarà......

    petons,

    ResponderEliminar
  47. Fresas y chocolate que delicia, yo no creo que me lo curre tanto además la reposteria no es mi fuerte, ya veremos.
    Fecicidades para todos los enamorado/as! je je que ya veo que no son poco/as.

    ResponderEliminar
  48. que hermosa receta!...me enamore!. besos

    ResponderEliminar
  49. La cocina de mi abuelo...
    Si, es `para eso, aunque aviso... es contundente, lleva solo la trufa del relleno, 500ml de nata y 250 de xoco, todo montado casi un kilo de nada, añadimos el bizcocho con 300g de fresas naturales(sin contar harinas ni huevos) mas las coberturas, ñlas fresas de arriba y los mikados..muahahhaa,,, me he puesto hasta el kiko :)))

    ResponderEliminar
  50. Sarita wapa!!
    Moltes gràcies, la veritat es que la necesitaré, quin nivelàs!!!, que per cert, aqeusta tarda faré altre pastís que he vist que es la canya per un cumple el que ha fet ACABAT DE FER... Una delicia que no deixaré pasar sense tastar!!

    Bon tiberi...
    Ainx!!! que ja no en queda :(, però faré altre per el cap de setmana, donem una adreça;), o si no quan vulguis estas convidada a casa.

    Judith...
    Hehehhee... si per això no li anava molt bé a l'epoca que estem (o que estem a punt d'arribar millor dit) un cor trencat :P

    Com gat i gos...
    Agafa, agafa tot el que vulgueu.... sou a casa vostre,. per cert, ja hem rebut la vostre recomanció, us avoisarem abans de fer la publicació ;)
    MUas!

    Sandra...
    Si que està bo, (tot i que no esta gaire be que jo ho digui, però lo que es , ES...hahahaa.)
    A més que a mi m'agraden sucossos, que secs no em pasen per la gola, estaba perfecte... el meu marit diu, que de moment es el que millor m'ha sortit, (tot i que això m'ho diu sempre) o es que cada cop em surten millor o es que m'estima molt jajajjaa.

    ResponderEliminar
  51. Marimi...
    Si que estaba rica, en casa ha entusiasmado, rcuerdo cuando se me rajó, que era tarde y tuve que esperar al dia siguiente para añadir el "parche" de ls fresas, que mi niña (dos años y medio) no hacia mas que decir...pastís, pastís... y aporreaba la nevera...jajaja.

    La cuian de l'eri...
    Si que es veritat que de color (y sabor) ha quedat molt llampant, l'idea era posarne noomés 4 al centre en forma de cor y de posar colorant vermell al pa de pessic (queda un color rosa chiclet molt xul.lo) però al final, no tenia colorant i aqui es dificil trobarne, y les maduixes al final tot sencer ;)

    Deakiapekín...
    Si que iré... ademas he estado chafardeando todos los blocs donde estas involucrada y te encuentro muy inteesant ;)

    Loreto...
    Jjajajajajajajjajajaja.... que bueno!!!
    Pero lo es, lo es..jijijij, que bicho.

    Gemma...
    Si, que fa olor a amore!!!!
    I un toc de romanticisme sempre va molt i molt be, amb aquest pastís, una ampolleta de cava i l'idea de la Silvia de Chez Silvia, encara ens tornarem a neamorar...jiji... al menys la juergecita la tenim assegurada..jajajaja :P

    Neus...
    Molen eh!!! l'idea del mikado? a mi em va encantar, el que no recordo al final d'on vaig trreure l'idea, vaig estar buscant tant que el cap em balla...Muas!

    ResponderEliminar
  52. Mercé...
    La veritat que al final em va sortir millor del que pensaba...hehe.
    Requetesmuas!

    Trini wapa...
    Gracias por la visita y mas aún por el premio, perdón por no haber ido antes ni contestar con anterioridad... he estado mala y liada, lo pondré on los demas.
    Muchos muases!!

    Miquel...
    La verdad que le da mucho colorido, vistosidad y romanticismo (ademas de ser una mezcla afrodisiaca que para san valentín va genial jjejeje)
    Muas!

    La cocinera...
    Hola wapa, moltes gracies per la visita y per el cometari, la veritat es que no es nota gens, i ha quedat millor amb les maduixes ;)

    Visc a la cuina...
    Siiiii... es la primera vegada y no serà l'ultima, llastima que no recoprdi d'on he tret l'idea o d'un bloc o d'internet, (per fer menció) en tot cas estic contenta .

    A peu coix...
    Doncs si , no pensaba pas que quedaria tant bé el petit "parche". Gràcies... y benvinguts al meu bloc.;)

    Ôscar...
    A mi també m'agraden així ben humits, de vegades veus un pastís amb olt bona fila, i quan el tastes el pa de pessic es tant ec que ni la trufa el pot suavitzar B).

    Mabeel...
    A mi també m'agradat força el resultat final (quasi que millor que si no hagues tingut cap ensurt)

    Montse...
    Viniendo de ti me lo tomo como un super cumplido!!! Rebesada quedas :*:*

    Fem un mos...
    (Pst..pst... siiiiiiii ;)
    Lo del concurs bé, no tinc masa fe, hi ha recptes molt mes bones i amb mes nivell que al meu criteri ho mereixen mes, però jo ho intento fins el final que es digui!!


    Sonia...
    Jajajja... menys mal que encara no se sap conectar sola...:))), encara que la meva ja seu a la cadira i em demana que li posi la Dora del clan (tve) ... de moment ens escape, però en quatre dies no tindrem escapatoria..jiji

    Romescaire...
    Pues es mucho mas facil de lo que parece, yo antes le tenia panico a la reposteria, y al pan (bueno con el pan aun no me he estrenado, ) no me veo capaz, pero seguro que si me pongo al lio lo scamos!!!
    MUas!

    Baking colours...
    Ainx!! es que el amor esta en el aire, y ahora en esta época, mas y la tarta incita, ademas, si te animas a preparala a tu pareja seguro queda encantada (chocolate y fresas afrodisiaco B)

    ResponderEliminar
  53. Un pastís espectacular!!! ha quedat de luxe, i amb xocolata i maduixa m'encanta!!
    Molts petonets i bon cap de setmana!

    ResponderEliminar
  54. Ole ole y ooooleee!!! Menuda pinta tiene esta tarta, me encanta el chocolateee!!!
    Gracias por visitar mi blog, yo tambien me quedo a seguirte, me gusta tu cocina.
    Un beso

    ResponderEliminar
  55. T'ha quedat preciós amb les maduixes i m'ha agradat molt el contorn amb els micados. Felicitats!

    ResponderEliminar
  56. Ostres!!
    Doncs ben vinguda la pífia perquè t'ha quedat maquissím.
    Salut,

    ResponderEliminar
  57. Uauuuuuuuu!!! Bravo!! T'ha quedat genial!! I si no ens ensenyes la foto i ens ho expliques ningú diria que se't va esquerdar. ;)
    Petons!

    ResponderEliminar
  58. PERFECTO...una aportación preciosa, bien elaborada y no quiero imaginarme el sabor...petita cuina grans plats....
    petons
    Manu (HEMC)

    ResponderEliminar