25.9.10

OLI, XOCOLATA I SAL. (Tapa dolça)


 


A continuació el video d'en Jordi Roca d'on he tret la recepta.


Ingredients:


Xocolata de cobertura.
10% d'oli d'oliva verge (de la quantitat que posem de xocolata)
Sal Maldon.
Cacau Pur en pols sense sucre.


Elaboració:


El dia abans de preparar aquesta recepta posem unq plata amb aigua al congelador.

Desfem la xocolata al bany maria (o al microones), afegim l'0li d'oliva que ens ajudara a treballar-lo millor apart d'aromatitzar la xocolata, i ho lliguem bé.

Posem la mescla en una paperina i fem un dibuix "directament" sobre el gel de la safata, (en el meu primer intent ho vaig fer sobre paper vegetal sobre el gel i no va resultar, el segon intent, a l'hora de treurel del congelador per fer la foto s'em va trencar la porta i es va esmicular tot :-S... Bé, a lo que anem...), afegim un xic de sal (per potenciar el sabor) i abans que el solidifiqui del tot amb l'ajuda d'un ganivet o espàtula li donem la forma desitjada, posem a refredar a la nevera i abans de servir cobrim amb el cacau.

Ideal per prendre el cafè.

Salut!

26 comentarios:

  1. Fa temps, en una trobada amb el Xavier Mor, un dels xocolaters més importants de Catalunya, em va oferir una tapa molt similar a la que ens presentes en aquest post, tot i que més senzilla. Es tractava d'una torrada de pa amb xocolata calenta per sobre, oli i sal maldon. La combinació estava tremenda!!!! M'apunto aquesta presentació més avantguardista. Pot servir per sorprendre els comensals i es veu molt fàcil de fer.
    Salutacions!
    Anna (de la Taula d'en Bernat)

    ResponderEliminar
  2. Mmmm yo lo he probado tal cual, igual, pero sin el aceite de oliva, y me encanta! habrá que probar con este nuevo toque.
    Besitos.

    ResponderEliminar
  3. Perfectes han quedat!! anirien bé per la recepta q jo presentaré....;-)

    Un petó,

    ResponderEliminar
  4. T'ha quedat impresionant, et volia desitjar sort, pero no et fara falta. Un petó i enhorabona!

    ResponderEliminar
  5. Cada dia puges el nivell...quina meravella!,aviat faràs les esferificacions...De debò, un postre boníssim amb una presentació de luxe! felicitats per tant bonic com t'ha quedat.A reveure!

    ResponderEliminar
  6. Uau, això és ser una artista de la xocolata de veritat!!!! Em sembla un aidea fantàstica per decorar qualsevol plat, amb una xocolata d'aquestes convverteixes unes senzilles postres en un plat de restaurnat!

    ResponderEliminar
  7. Queda claro que con sencillez se pude elaborar un gran plato, verdad? Mil bsos y gracias por participar.

    ResponderEliminar
  8. Me parece una idea estupenda para acompañar o adornar postres

    ResponderEliminar
  9. Molta sort en el concurs.
    Es molt original, sembla sencilla, però suposo que primer l' has de agafar el punt per que et quedi tan bé.
    Petons.

    ResponderEliminar
  10. Que presentacion!....me has dejado maravillada!...Abrazotes, Marcela

    ResponderEliminar
  11. Molt original, la tapa i com l'has presentada!

    ResponderEliminar
  12. No se si en tu infancia no probaste el bocadillo de pan aceite y sal y chocolate estaba buenísimo a mi me encantaba. Te ha quedado preciosa esta tapa.
    Saludos

    ResponderEliminar
  13. Que original , suerte en el concurso, un beso.

    ResponderEliminar
  14. Que maravilla y que perfecta esa presentaciòn hija. Si es que se te van los ojos, que pasada.
    Muchisima suerte en el concurso, guapa :)

    besines y feliz domingo

    ResponderEliminar
  15. Una proposta saborosa i molt adeqüada per perdre la por a fer cosetes noves i 'modernes'.

    No la he fet mai, però ja tinc una idea per a fer-la servir tot i que me la guardo per a que sigui sorpresa (no saps mai si la persona ho pot llegir, hehehe)

    :)

    ResponderEliminar
  16. Anna...
    Ostres!! quina enveja que em fas... El cert és que si que es molt senzilla de fer, ja veuras que be et surt, i com es posem de contents els teus convidats.
    Salut!

    Alcantarisa...
    Pues le da un puntito aromatico muy rico, ya diras si te decides.
    Muasssss!!

    Sonia... La estic desitjant veure, segur que em deixar de pasta de full.
    Smuackssssss!

    Sarita ...
    Moltes gracias maca, sempre dona gust veure't per aqui.
    ;)

    Mercé...
    Si, cada dia vaig agafant mes idees noves gracias a tots els vostres blocs, tot i que d'aqui a la esferificació, encara em queda un llarg camí;)
    Petonarros.

    Gemma...
    Si que es cert, que amb aquesta xocolata que per una altre banda no té capo complicació, pots vestir qualsevols postres, tot i que no m'atreveixo massa per lo de las sal maldon, tot i que es nota molt poc i potencia el sabor de la xocolata.
    Petons.

    Sara...
    Es todo un placer poder participar, eso sin contar que empuja la motivación, (al menos en mi caso), si que es sencilla esta receta, pero la vi y me enamoré, y tampoco creí conveniente modificarla, pues me pareció perfecta, pèse a los problemas tecnicos, al final arrasó en casa.
    Besitos.

    Espee...
    :).. Gracias.

    Carmelo...
    Si, ademas a mi me encantó con el café (claro que soy una persona muy cafetera), con los postres para la pròxima se lo añado B)

    Gracias por tu visita besos a miles.

    La cocinera de bétulo...
    No et pensis... es tan fàcil com sembla, el que has de ferho amb cura i no trigar molt a donarli forma perque sobre el gel desseguida es refreda.
    Muackas!!

    Food...
    Hola marcela, es tan sencilla, que a veces una piensa como es posible que no lo hubieran inventado antes, i la presentación super fàcil, por cierto..hehehe... no son platos, son posavasos que tenia de cristal, (desde que tengo a la niña uso ule directamente y los tenia acumulando polvo, al menos les he sacado provecho..jiji.
    Muasass!!

    Visc a la cuina...
    Moltes gracies, m'afalagues massa,es una tapa moplt senzilla, la presentació..heheh, com li deia a Marcela, els platets en realitat son "posavasos" de vidre que amb la nena ho tenia tot guardat i ves per on ja li he trovat utilitat.

    Petons;)

    Maria Dolores...
    Quien no lo ha provado... creo qeu es un icono de nuestras generaciones, aunque sea una costunbre practicamente perdida por desgracias...
    Muasssss!

    Capisi...
    Gracias por los ànimos, aunque me gusta participar tambien me gusta ver lo que los demas presentais sois una fuente de inspiración y me sirve para poder absorver parte de vuestros conocimientos.
    Muasssssssssssss!

    Merchi...
    Hola wapa, la verdad es que estaba riquísimo, hice poco, porque como a mi marido no le entusiasma demasiado el chocolate, siempre me lo acabo comiendo yo sola y la niña, pues hice muy poca cantidad (de 8 onzas me salieron 4) y faltó... o sea que la pròxima he de hacer mas cantidad, y mientras esten en la nevera aguantan bien.

    Besos a puñaos!!


    Starbase...
    Donç si, estic d'acord, que veient com son de fàcils i sencills un s'anima força i es veu amb cor de deixarse anar.
    Ja veurás com triumfarás, ja dirás com t'ha quedat i si el publiques estaré pendent (ja tinc curiositat per saber que trames hehe)

    ResponderEliminar
  17. Que presentación más bonita. Saludos.

    ResponderEliminar
  18. Que maco i que bó.
    Deliciós...
    Petons maca.

    ResponderEliminar
  19. Petita, me parece una receta super original!
    Que pena que se te haya dañado la puerta del congelador, ojalá se pueda arreglar.
    Besos

    ResponderEliminar
  20. No em dedico massa als temes cuina... però cada cop que entro al teu blog, quedo sorprés per les presentacions dels plats... Molt be!!.

    ResponderEliminar
  21. Piligoto...
    Muchas gracias, siempre es agradables saber que una ha acertado en su propuesta.

    Margot...
    Gracies reina, un petonarro ben fort;)

    Kako...
    Heheh... he ido a la ferreteria y la he pegado con una cola extrafuerte que me han recomendado me han dicho que si esa no aguanta el frio ninguna otra lo hará...
    Cruzaré los dedos, aunque de momento funciona :)

    Ricard...
    Moltes gracies, sempre intento fixarme, en com ho fan els demés, a part que el video es tam visual i fàcil que es quasi be impossible ferho malament.
    Muas wapo!

    ResponderEliminar
  22. Estos "firuletes " de chocolate los hago seguido para adornar mis tortas, aunque la verdad es que con aceite de oliva nunca se me hubiera ocurrido.
    Yo los hago sobre una plancha de acetato que llevo al freezer y también funciona. Voy a probar tu manera.
    Cariños

    ResponderEliminar
  23. Ohhh com m'han agradat aquestes... ai, que no sé com anomenar-les... figures abstractes de xocolata??? jejeje
    A més que m'agafen a prop, doncs els germans Roca són d'aquí Girona.
    Un petonàs.

    ResponderEliminar
  24. Versió moderna del, pa,oli. sal i xocolata que menjaven de petits per berenar.
    Nena no et desitjo sort, per que ja tens mig concurs a la butxaca.
    Un petonet

    ResponderEliminar
  25. Uuuf!! a mi això em perd, em recorda a aquestes berenars de petits, però amb un toc tan xulo. m'ho apunto per acompanyar cafetó o postres és genial. Sort en el concurs!!!
    Un petonàs

    ResponderEliminar