Páginas

13.1.10

FIDEUÀ

Ingredients:

Fideus mitjans.
Rap.
Llagostins.
Musclos.
Sípia.
Lluç.
2 Brillants (Gambot XL) Opcional serveix el que un tingui al congelador.
Ceba
P. Vermell.
P. Verd.
Oli gira-sol (per fregir els fideus)
Oli d'oliva.
Brou de peix (el podem preparar si no tenim fet amb les cascasras dels llagostins i les raspes i cap del peix que vagi a utilitzar)
Pebre vermell dolç.

Preparació:


En una paella amb l'oli de gira-sol fregim els fideus fins que estiguin ben daurats, retirem i reservem en un plat amb paper de cuina per absorbir l'oli.

Preescalfar el forn a 200 º

Trossegem la ceba en brunoise (talls quadrats petits) i la sofregim a foc suau amb un raig d'oli d'oliva, quan estigui toveta afegim el pebrot vermell i verd també en brunoise, mentre de va fent trossegem tot el peix la sípia i els llagostins ja pelats, quan el sofregit  estigui fet , ho afegim tot sense retirar del foc corregim de sal i el deixem que s'acabi de fer, posem una mica de pebre vermell remenem, afegim els fideus i tornem a remoure durant 1 o 2 minuts (vigilant que no es cremi el pebre vermell), afegim el brou de peix i deixem que es vagi fent, també posarem els musclos, quan s'obrin treurem una de les closques i reservem, en una paella a part posarem les gambes a foc mitjà quan estiguin gairebé fets retirem.

Quan als fideos els faltin un parell de minuts retirem del foc, afegim els musclos i les gambes ben posats a la paellera i fiquem al forn fins que els fideus es posin de punta, retirar del forn i servir

2 comentarios:

  1. Hola, he leido esta receta de la fideua y la verdad es que aunque los ingredientes los tienes mas o menos bien , la manera de cocinarla es totalmente diferente a la "tradicional". Yo soy de Gandia donde se invento la fideua y yo mismo la preparo siguiendo el metodo clasico y solo comentarte que los fideos se sofrien, pero no al principio si no junto con todo el sofrito previo. Si quiere que mejore, una vez sofrito amontonalo todo y deja que se mezclen todos los sabores.

    Lo de el horno es totalmente opcional, algunos restaurantes lo hacen para secarla mas, pero en las casas no se hace, ademas en el concurso internacional que se celebra todos los veranos en Gandia alli nos disponen de horno, solo un paellero a gas para hacer la fideua.

    Me gusta mucho tu blog y los platos son geniales, pero en este tenia que hacer esta critica constructiva

    Saludos

    ResponderEliminar
  2. Hola!!!

    Antes de nada bienvenido.

    Aprecio mucho la sinceridad de tus palabras, lo cierto es que no demasiadas personas son tan francas, me ha gustado mucho (que ademas no tenia conocimiento) de freís los fiedeos directamente en el sofrito, la próxima vez lo haré así, ademas de ahorrarme una sarten llena de aceite, y el reposo en los papeles absorventes que son tan engorrosos.

    Respecto a los ingredientes, voy utilizando lo que tengo en el refrigerador intentando poner mas o menos los ingredientes mas bàsicos cada vez que la preparo.

    Lo de ponerlos de punta en el horno la vrdad que es un tema como bien dices opcional y que me pierde al comerlos crujientitos :).

    Un beso enorme, gracias por pasarte por aqui aunque tenga el bloc tan parado ultimamente.

    Salut... y mucha fideuà ;).

    Núria.

    ResponderEliminar