Páginas

23.2.11

Crema de Porros.


Amb aquesta recepta participo en el concurs de plats d'hivern que Anita Cocinitas organirza i patrocina Mumumío.

Ingredients:

6 Porros.
2 Patatas.
1 Ceba.
Mantega.
Aigua.
150ml llet.
150ml nata líquida.




Elaboració:

En una olla posem una mica de mantega on courem a foc suau la ceba pelada i tallada.
Mentrestant netejem i pelem els porros, els afegim a l'olla, mentre couen els porros pelem i tallem la patata ben fina i també afegim amb els porrors i la ceba, ho deixem coure i quan estigui tobet ho cobrim d'aigua, fem bullir uns 15' corregim de sal/pebre i ho triturem, amb l'olla fora del foc afegim la nata i la llet a parts iguals, retirem i servim.

Per guarnir el plat podem posar unes gotes de nata en forma d'espiral i després amb un escoradent pasem pel mig de cada gota, rematem amb una fulla de julivert i portem a taula.

31 comentarios:

  1. Molt bona... una crema a tenir en conte...
    un petonet maca

    ResponderEliminar
  2. quina bona presentació!! :) felicitats!

    ResponderEliminar
  3. Bonissima per tot l´any, ara calentona i l´estiu freda:)

    ResponderEliminar
  4. a mi és que els porros m'encanten..... Quin bona!!! Ja me la menjaria jo avui per sopar....jejeje

    ResponderEliminar
  5. Que presentación más exquisita para una sencilla crema.
    Un beso guapa.

    ResponderEliminar
  6. Buenisimo el plato,y la presemtación preciosa... Besos

    ResponderEliminar
  7. Molta sort al concurs!!! les cremetes sempre són bones a l'hivern, oi??? petonets

    ResponderEliminar
  8. la crema de puerros es un clásico que siempre apetece. te ha quedado preciosa la presentación. Besos.

    ResponderEliminar
  9. una buena crema rica y sana

    ResponderEliminar
  10. Aixi m'agrada... facil i bona!

    Un petó,

    ResponderEliminar
  11. En casa no son demasiado amigos de las cremas pero a mi me encantan , asi que esta cremita de puerros me parece deliciosa.

    Suerte en el concurso.

    Besinos.

    ResponderEliminar
  12. Mmmmm, veig que va de cremetes oi? quina cream mes bona la de porros, m´encanta, de fet sopes cremes i brous són passió, i en general tot el qeu sigui de cullera, però una cremeta suau i calentona, entra tant be oi? i el millor de tot és que em deix tant satisfeta!.
    Fantàstica.
    Molts petons

    ResponderEliminar
  13. QUina cremeta més bon, i amb truquillo inclòs! ;)

    ResponderEliminar
  14. Que deliciosa crema, me encanta este plato tan sano y ligero.
    Besos

    ResponderEliminar
  15. Sensacional crema de porros, a l'hivern calenta i a l'estiu freda.

    ResponderEliminar
  16. Tiene una pinta espléndida
    Un besote

    ResponderEliminar
  17. Que bona, jo també la faig així, però a més a més li pose nou moscada, si ho proves t'encantarà. Un beset.

    ResponderEliminar
  18. Eixa cremeta, molt bona.
    Besets

    ResponderEliminar
  19. ¡¡ Quin bona !! La presentacion magnifica..

    Besos

    ResponderEliminar
  20. Nuria, m'encanta com queden les cremes amb porro... més que amb la ceba... no sé suposo que són maníes.
    Molt bona aquesta recepta i molt apropiada.
    Petonets.

    ResponderEliminar
  21. Quan he vist la foto... pensava.. i com s'ho ha fet per fer aquest dibuixet tan cuquetó.. Què bé que ens ho has explicat. M'encanta la crema de porros i quan li posen alguna gràcia com el dibuixet, doncs t'ho menges molt més a gust oi?
    Petons!

    ResponderEliminar
  22. Hola,
    Torno a ser jo, crec que no t'he desitjat sort en el concurs!!!!!!!!! Petonets

    ResponderEliminar
  23. Neua..
    A casa ens agrada aquesta de porros especialment tot l'any.

    Mandarina...
    Gracias es muy facil, unas gotas de nata i despues con un palillo haces el dibujo por el centro, tamién he de decir que he cambiado de marca y esta es mucho mas liquida que la que suelo utilizar (esta es central asturiana es tan liquida casi como la leche) si fuera la que uso normalmente me hubieran quedado como coranzocitos :(

    Silvia...
    Si, a casa no falta mai.. jo pensaba que ja la tenia publicada però al receptari no l'he trobat (a menys no se m'hagi pasat d'incloure-la que ja podrñia ser :)))

    Catiue...
    MMM... i a i , quan fa dies que no la faig el Joan ja me la reclama, en faig un munt i la congelo per litres.

    Gloria,
    Gracias, la verdad es que ha quedado como si fuera farigola jajaa... porque la nata es mas liquida de lo normal (he utilizado central lechera asturiana que no s la que selo usar y era muy liquida casi como si fuera leche aunque no llegaba a tanto)

    Asun...
    Muchas gracias, es uno de los imprescindibles en casa.

    Judith...
    I tant, a casa si em descuido de fer en un mes ja em posen morros ;)

    Anna...
    Si..jeje, no era la intención, teoricamente tenian que quedar como corazoncitos pero era muy liquida esta nata i ha qudedado como si fueran ramas de tomillo

    La cocina del abuelo...
    Pues si que es sana, con un montón de viotaminas y lo ejor el sabor.

    ResponderEliminar
  24. Sonia...
    Siiii... ja saps que jo les coses sencilletes ;)

    Bego...
    Pues fijate que a mi antes no me gustaba, me empecé a aficionar ya viviendo con mi pareja que me la reclamaba constantemente hasta que empecé a prepararlas y oye que gustillo les he cogido :))

    Mai...
    Jajja... si la cosa va de cremes aquests dies, encara que no m'extranya amb aquest temps que fa que tots estem amb el refredat... ve molt d'agust to i quesat si que la faig tot l'any.

    Albota..
    Si, sempre va be compartir i arreplegar els "truquis" ;)

    Toñi...
    Ademas que reconforta el cuerpo.

    Josep...
    I tant, a casa mai falta, es més en Joan fins i tot a l'estiu me la demana també de carbassó, i encara que li caigui el suor se las pren ben calentones :))).

    María Alonso...
    I estaba deliciosa, siempre tengo en casa, hago una olla llena i siempre congelo algún litro de crema, es mas, alguna vez he ido a descongelar caldo que simpre tengo preparado y cuando me he querido dar cuenta havia descongelado crema :)))

    Asela...
    Ainx.... si jo també li poso..jajaja... se m'ha oblidat escriure-ho..jajaja... com la tenia feta (la cogelo per litres, i quan no tinc ganes de cuinar la descongelo i només he de fer un filet a la planxa) l'he escrit de cap i no m'he enrecordat de la npou moscada.:)))

    Orquidea...
    Gracias si que lo estaba :^*

    Carmen rosa...
    Si es el que es crida l'atenció perque la crema pesi a ser molt bona es en senzilla.

    Mabel...
    Si, a més es congela molt be, jo al principi em feia por per la patata`però ben calenta no es nota.

    La cuina de l'eri...
    Moltes gracies wapa, si la fas amb crema normal tal com explico et quedaran com cors, si vols que et quedi així, es que he camviat de marca i es molt mes líquida de la que faig servir normalment (no la tornaré a comprar) millor fesho amb llet, poses les gotes amb una xeringa i fas lo del escuradent, i et quedara així escampada fent dibuix com de rametes de farigola.

    ResponderEliminar
  25. una sencilla receta bien elaboraDA Y DECORADA LA CONVIERTEN EN UNA CREMA 10
    PETO
    MIQUEL

    ResponderEliminar
  26. Hola, Nuria!!
    Una propuesta magnífica para este tiempo. Además, los puerros me rechiflan y la presentación que has hecho es preciosa.

    Mucha suerte en el concurso.

    un besazo

    ResponderEliminar
  27. Bona, sana, gustosa, freda, calenta, guarnida, sola... SEMPRE!, una crema que ve de gust a tothora! a reveure

    ResponderEliminar
  28. Nuria cielo, en catalán el nombre de la receta va estupendo, pero en castellano... ;-)
    Ahora en serio, riquísima!!!

    ResponderEliminar
  29. Quina bona pinta Núria!
    un petonet.

    ResponderEliminar
  30. Aquesta crema te d’estar molt bona, la presentació fantàstica. Molta sort al concurs
    Petons

    ResponderEliminar
  31. L'altre dia vaig passar per un restaurant que tenien aquesta crema al menú i vaig pensar que m'encantaria. Ara ja tinc la recepta!
    Gràcies.

    ResponderEliminar