Páginas

24.2.11

Fricandó

Aquesta recepta participa en el concurs de receptes d'hivern que organitza Anitacocinitas i patrocina Mumumio.

Es una recepta tradicional i no l'he fet cap presentació fora del comú i com veureu les fotos son molt normals, aquest es un dels meus plats preferits i que de fet encara no havia publicat al bloc, teoricamnet aquest plat no porta pastanaga ni pebrots però jo sempre li poso ja que soc una enamorada dels sofregits, espero que us agradi.


Ingredients:

2 Dents d'all.
1 Ceba.
2-3 tomàquets.
1/4 pebrot vermell.
1/4 pebrot verd.
1 pastanaga petita.
Ceps
Xampinyons
Gírgoles
Farina.
Oli d'oliva.
Carn de vedella.
Aigua.
1 copeta de cava.
Sal/pebre.

Per la picada:
3 galetes maria.
3 bastonets petits de pa.
Safrà.
Ametlles.
Avellanes.


Elaboració:

En una paella posem oli i l'aromatitzem amb les dos dents d'all.

Marcarem la vedella, que prèviament haurem salpebrat i enfarinat en aquest oli, retirem i reservem.

Retirem els alls i afegim la ceba tallada petita, deixem coure una mica a foc suau i afegim les pastanagues tallades també en brunoise després procedirem d'igual manera amb els pebrots, rentem i tallem els xampinyons, les gírgoles i els ceps que prèviament haurem hidratat, quan sigui tou afegim els tomàquets que haurem pelat i trossejat, sofregim.

Espolsem una mica de farina i sofregim, afegim aigua i ho deixem reduir, posem la carn i ho cobrim tot d'aigua afegim la copa de cava i ho deixem coure a foc suau, si veiem que s'evapora massa aigua afegim una mica mes, preparem la picada i l'afegim, ho deixarem al foc el temps que calgui (unes dos hores) o fins que la carn sigui ben tova, corregim de sal i quan estigui llest servim.

31 comentarios:

  1. Un clàssic ben de casa nostra que no passarà mai de moda, realment una recepta d'hivern! Una bona llesca de pa i a disfrutar ;)

    ResponderEliminar
  2. Un plat molt bo, a mi m’agrada mes sense les verduretes. Sort en el concurs
    Petons

    ResponderEliminar
  3. T'ha quedat molt bé, i la foto es veu fantàstica, una vedalla que per si sola la llueig.
    Fa molts i molts d'anys que no en menjo. La meva mare no ha sigut massa propensa a fer-ne, quin en feia més era la meva sogre. Algun dia en provaré de fer, segur que als meus fills els hi agradarà!
    Una abraçda

    ResponderEliminar
  4. mmmmmmm que bò el fricandó! Per sucar-hi pa! T'ha quedat de fàbula.
    Petons.

    ResponderEliminar
  5. mmm...ha d'estar molt bó! Molata sort en el concurs!
    Saltuacions!

    ResponderEliminar
  6. Me encanta este tipo de recetas, Suerte en el concrso.

    Saludos

    ResponderEliminar
  7. Mira que te coses bones l'hivern.... llastima que estigui arrivant al final...
    un petonet

    ResponderEliminar
  8. Et sembla que jo porto el pa i tu poses el frincandó per dinar? També és un dels plats que més gaudeixo, i me n'has fet venir ganes...
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  9. genial!! molta sort al concurs! saps que jo tinc la recepta pendent de publicar? jijiji, però és un cic diferent!!! petonets maca

    ResponderEliminar
  10. Es un plat que parla sol.....sencill i de sucar pa!!!!

    ResponderEliminar
  11. Tant bo que és..... però a mi s'em resisteix, l'he probat de fer un parell de vegades, i sempre em queda endurit. Alguna cosa faig malament. Ho hauré de tornar a intentar perquè m'agrada molt!
    La teva recepta em sembla perfecte!
    Petons

    ResponderEliminar
  12. Ahm, doncs mira que jo sempre l'he fet amb pastanaga. Pensava que era així i punto XDD

    ResponderEliminar
  13. Hola!
    doncs a mi m'agrada molt això que posis els pebrots i la pastanaga.. Està molt bé d'un plat tradicional posar-hi el toc personal oi? Ho provaré que segur que a casa els hi agrada MOLT! Petons

    ResponderEliminar
  14. a mi estos guisos me gustan mogollon

    ResponderEliminar
  15. és la meva asignatura pendent, el fricandó, al mu pare li encanta i sempre dic que algun dia li faré però.....no hi ha manera jiji

    petons

    ResponderEliminar
  16. Un plat tradicional que per molt temps que passi, sempre estarà vigent, i es que les coses ben fetes perduren.

    ResponderEliminar
  17. Li has posat de tot! si senyora, s'haura de tastat tb aquesta versio....i ja m'agrada aixi, no tot s'ha d'engalanar....

    Una abraçada,

    ResponderEliminar
  18. Ummmmmm me encanta , queda deliciosa y con un rico pan para mojar en la salsina ya se convierte en un auténtico lujo ;-)

    Besinos.

    ResponderEliminar
  19. Que rico plato! hace mucho que no lo veía... ahora me apetece. Suerte en el concurso!

    ResponderEliminar
  20. Un plat cassolà, d'aquells que cal acompanyar amb molt de pa.
    Petons.

    ResponderEliminar
  21. Mmmm!!! des d'aquí en sento l'oloreta!!

    ResponderEliminar
  22. No t'ho creuras però MAI hem cuinat fricandó, NO TENIM PERDÓ DEL DEU DE LA CUINA!!! Haurem de fer aquesta recepta..

    ResponderEliminar
  23. Eixe fricandó te que estar molt bó.
    Besets

    ResponderEliminar
  24. Per mi també és un dels plats preferits i el tinc pendent de penjar al bloc però sempre hi ha altres receptes que passen per davant.

    ResponderEliminar
  25. Núria,
    El que et vaig contestar l'altra dia... en aquest plat, entre els talls de vedella posa-n'hi també un d'ossobuco per a tu.
    Una abraçada.

    ResponderEliminar
  26. Aquest sempre el menjo fet de la meva mare. Potser ja ha arribat l'hora de fer-lo jo....jejeje M'apunto la recepta .....

    ResponderEliminar
  27. Ja l'havia vist a Facebook a la teva pàgina... però ara el veig amb més calma... Només et puc dir que el fricandó m'encanta... Es dels clàssics que no em cansa i en ocasions per massa conegut, sembla que ens oblidem d'ell... al menys em passa a mi, que ara fa mesos que no en faig. Petons!. Ricard

    ResponderEliminar
  28. un clasico de nuestra cocina que te has elaborado muy bien.Suerte en el concurso
    peto
    miquel

    ResponderEliminar
  29. Es un clasico ..y nunca lo he ehcho ...pero tiene un aspecto buenisimo ..las fotos preciosas ..besos MARIMI

    ResponderEliminar
  30. Esta receta me recuerda a mi infancia,el fricandó siempre ha sido una receta que se ha hecho en casa, que rico! buen fin de semana, besos

    ResponderEliminar
  31. Hola! Em va agradar molt el teu bloc. Em va semblar molt interessant i ara ho estic seguint. Si vols visitar el meu blog: http://kibe-cozinhandocomamigos.blogspot.com/

    Petons des de Brasil!

    Luiz

    ResponderEliminar