29.1.11

CREMA DE PASTANAGA AL CURRI AMB EMULSIÓ DE SOJA I MEL.

El passat dia 27 vaig anar al club social caprabo, són cursets que la Gemma ens va proposant a la cuina de casa.


Una de les receptes proposades per Jordi Andreu era aquesta crema, si he de ser sincera, no les tenia totes amb mi, però el resultat ha sigut fantàstic, amb un sabor força exòtic, les fotografies no son gaire bones (estic fent pràctiques amb la camara nova i encara no la se fer servir gaire be, hauré d'agafar bona nota dels tutorials pas a pas que sortiran en breu al gastropuntcat, tot i que els de la Sonia del caves&blocs també son molt útils.

Ingredients:

1k. pastanagues.
1 ceba.
50g. mantega.
2 grans d'all.
1 trosset de gingebre fresc (es pot posar en crema o en pols)
1 cullereta de curri.
Unes maduixes per guarnir (van fer servir bròquil, però el suggeriment de Jordi Andreu de canviar per maduixes em va semblar genial)
3 cullerades de salsa de soja (30ml.)
1l d'aigua.
3 cullerades de mel.
Comí.
Sal.




Elaboració:

Pelem i tallem l'all i el gingebre, els posem en una paella al foc amb la mantega i els deixem durant dos minuts.

Mentrestant anirem pelant i trinxant la ceba en brunoisse, i afegirem a també a la paella amb l'all i el gingebre, les deixarem coure uns 10' a foc mig.

Netegem, pelem i tallem les pastanagues, les afegim amb la resta dels ingredients, i ho deixem sofregir una estona mes, a continuació espolvoregem el curri i posem un xic de comí, afegim l'aigua i ho deixem coure fins que la pastanaga estigui cuita.

En un recipient posarem la soja i la mel i emulsionem bé, reservem.

Triturem la crema, i la passem pel xinés o colador per tal que no quedin restes del gingebre si l'hem posat fresc i per deixar la crema mes fina.



Agafem una maduixa i la laminem, reservem.

Ja podem emplatar, posem la crema al plat, guarnim amb la maduixa i afegim la emulsió.



Salut!

29 comentarios:

  1. Un plato deluxe total.
    ;-)

    ResponderEliminar
  2. Com ens agraden les cremes en aquesta´`epoca de l'any!!! Aquesta de pastanaga te molt bona pinta!! Una abraçada

    ResponderEliminar
  3. Me encanta esa crema. yo publiqué una también parecida con una vieira como aperitivo. A veces, no te imaginas hasta que no lo pruebas lo ricas que pueden ser algunas mezclas. Buen fín de semana y un abrazo.

    ResponderEliminar
  4. Ei, que ràpida que has anat! Jo encara tinc les tres receptes pendents per provar... Ha de quedar una crema super gustosa, i ja veig que has fet cas dels seus consells i l'has de curat amb els maduixots ;)

    ResponderEliminar
  5. Les cremes s´han de fer tot l´any ara toquen com aquesta, molt bona!!!

    ResponderEliminar
  6. Quina crema més bona i molt colorida que entre pels ulls. Amb aquests dies de fred, excel·lent.

    Petons i bon cap de setmana!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponderEliminar
  7. Porque pones mantequilla en vez de aceite? , y si le pones un caldo suave de verduras no te quedará mas sabrosa? que no dudo que lo estuviese pero yo a las cremas siempre las suelo enriquecer con caldo y con unos quesitos. Colorida desde luego si que lo és pero fresas con zanahoria no se! ya lo provaré.
    Bé enhorabona pel teu blog!

    ResponderEliminar
  8. Hola,
    El gustet del gingebre, el curri i la salsa de soja ha de quedar boníssim en aquesta crema. Molt bona per aquests dies de fred. Ha d'estar super saborosa.. Petonets,

    ResponderEliminar
  9. que delicia de crema madre mia ademas que me gusta mucho el curri un beso wapa

    ResponderEliminar
  10. Quina crema més bona, super gustosa, em fa por que una mica dolç, perquè la pastanaga de protagonista sempre em sap molt dolçassa.
    Però per descomptat una pinta ideal!!! he de tastar aquesta delícia
    Un petonet reina

    ResponderEliminar
  11. Trobo que el curri, gingebre, soja, mel i comí li han de donar un gust especial. En faig bastant de crema de pastanaga, però només i poso mantega, porro, crema llet i naturalment la pastanaga. La propera vegada ho faré com la teva recepta. Felicitats pel blog.

    ResponderEliminar
  12. L'aspecte és genial, però s'ha de provar... m'encanten les cremems ben calentones!! Revifen a un mort!
    Petons
    Sandra

    ResponderEliminar
  13. Quina bona pinta!!! A mi aquestes cremes m'encanten tot l'any. A l'hivern ben calentetes i a l'estiu fredes.
    M'apunto la recepta.....

    ResponderEliminar
  14. Isabel...
    La verdad que me ha sorprendido el sabor favorablemente, a mi marido no le ha gustado tanto (no le gusta nada el curri), pero el balance ha sido bastante bueno.

    Com gat i gos...
    Dons si que venen de gust ara les cremetes ben calentones i aquesta especiada també fa entrar en calor.

    Anna...
    Totalmente de acuerdo... mmm... esta crema de base y encuima una vieria... creo recordar la receta, pues congelaré lo que me ha sobrado (un plato escaso) i lo reservaré porque con vierira ha de estar de muerte!

    Gemma...
    Si..jejej... la vaig fer el divendres, això si a foc baix ja se sap que la mantega no aguanta altes temperatures, i el contrast de la maduixa em va agradar molt tot i que el gingebre ja la refresca, la maduixa també li aporta un puntet ben bó.

    Silvia...
    Si, jo en faig tot l'any , fins i tot a l'estiu, la de porros no falta mai ja sigui freda o calenta.

    Ana...
    Si, la maduixa a part donarli un contrast bo de sabor li ha donat un bon contrast de color.
    Bon cap de setmna per tu també!!

    Romescaire...
    HOla, ante todo bienvenido, sientete como en tu casa, pues mira como indico en el texto superior, el jueves hicimos un curso del Club Social Caprabo, esta era una de las recetas que hicimos allí, tambien comento que al princio no las tenia todas conmigo para con esta receta, y resultado me gustó muchisimo al provar el resultado, tengaos en cuenta que al llevar un kilo de zanahorias por litro de agua, no necesita un sabor extra de caldo de verdura, ya queda un sabor muy intenso, de hecho mi marido que no le gusta nada el curri, me comentó que tenia mucho sabor (de hecho la pròxima vez le pondré mas agua) y el gengibre le da contragusto refrescante, la fresa fué una propuesta del cocinero en vez del bròquil y le hice caso, la verdad que he quedado muy sorprendida y satisfecha con el resultado.

    La cuina de L'Eri...
    La veirtat que m,'ha sorprès, no esperaba aquest regustet tant bo i exòtic qu ekli donen les especies.

    ResponderEliminar
  15. Cristina...
    Entonces te gustarà el sabor final tan exòtico y el contraste de sabores a la vez bien casados.

    Donibaneko..
    Si, jo tampoc faig mai crema de pastanaga per la mateixa raó, però a part de la sal porta una mica d'emulsió de soja i mel, que li aporta un toc salat, el gust queda com una berreja entre crema de pastanaga, amb un sutil sabor de curri i una frescor només perceptible si la busques al paladar del gingebre, i la soja final li aporta sals minerals.

    Carmina...
    Moltes gràcies, i benvinguda ;), ja veuras quin toc mes exotic li donaran les especies, això si, baixa una mica la quantitat de sal quan facis la crema, que la soja ja li dona un toc saladet al final.

    Sandra...
    I tant que revifen a un mort, aquesta ten calentona i especiada no es menys , es la primera vegada que la faig i m'ha agradat força.

    Catieu...
    Jo també en faig tot l'any, de fet quanfa molts dies que no en faig a casa ja me les reclamen.
    Petons!!

    ResponderEliminar
  16. Quina combinació més bona!! L'hauré de fer ja!! Una abraçada, Paula

    ResponderEliminar
  17. Has fet ràpid la feina!, je,je, una decoració molt bonica, i amb els maduixots!...També en tinc ganes de fer-la.A reveure.

    ResponderEliminar
  18. Eiiii, quina crema més bona. Aquesta me la guardo com a pendent. Ja faràs la resta de les receptes oi?
    Una abraçada.

    ResponderEliminar
  19. Que bona aquesta cremeta!! plena de gustos i vitamines!! el toc dels maduixots m'ha agradat molt.

    ResponderEliminar
  20. Una crema com aquesta a casa té l'èxit assegurat!

    ResponderEliminar
  21. te ha quedado mejor que la del Jordi Andreu Je,je
    buen detalle de las fresas
    peto
    miquel

    ResponderEliminar
  22. Pues a mi me llama muchísimo!!! Tiene que tener un punto exótico muy rico y las cremas son mi pasión, así que...tomo nota, cariñet!!!!!

    Un besazoooooooooooooooooo!!!!

    ResponderEliminar
  23. Me gusta mucho la combinación de ingredientes de esta crema, muy buena receta.
    Besos.

    ResponderEliminar
  24. Nuria, he trigat a posar al dia la llista de pendents pero ja estic aquí i arribo a temps per dir-te que em sembla una proposta magnífica.Plena de sabors i alhora amb un punt diferent dels que ajuda a fer més i més cremetes.Que en realitat en el meu cas està clar que en faig menys de les que han de ser. :)

    ResponderEliminar
  25. Que perfección de crema, joer, está preciosa nena.
    En cuanto a tu proyecto me parece super interesante, pienso seguirlo, un besazo.

    ResponderEliminar
  26. Que apetecible así calentita en estos días de tanto frío.
    Un besito
    rosa

    ResponderEliminar
  27. Una crema muy original por su mezcla de sabores. El detalle de las fresas me encanta.
    Un abrazo.

    ResponderEliminar
  28. Menudo contraste de sabores, me la apunto, que tiene una pinta !!!!!!

    un bst.

    ResponderEliminar
  29. No sabes como te agardecemos ésta tu segunda aportación al HEMC, es genial contar con una cremita...gracias!!!
    saludos

    ResponderEliminar