Páginas

23.12.10

Bacallà al pesto.


Aquesta recepta l'he copiat íntegrament del blog La cuina de l'eri, no he vist motiu de fer cap "tooning" personal , es el primer cop que la faig, i tot i que no m'han quedat tan llampants com l'original a casa ha agradat força, el primer intent (el que té mes forma de tauró que de peix jaja), l'he fet més gran per dos persones, i el segon que he fet de ració individual.


Ingredients:

2 paquets de pasta de full

200 grams de bacallà dessalat a trossos petits.
1 ou batut.



Per la salsa pesto:
50 grams de pinyons torrats
Formatge parmesà
Unes fulles d’alfàbrega (Les he posat seques perque no les he trovat fresques)
Oli d’oliva
Sal/pebre

Elaboració:
 
Posar tots els ingredients secs als morter i fer una picada, corregir de sal/pebre i afegir l'oli d'oliva fins aconseguir una consistencia homogenia, reservar.
 
En una cartolina he dibuixat el perfil d'un peix, l'he sobreposat sobre la pasta de full estirada i l'he resseguit amb un gabinet, farem el dibuix dos cops.
 
Amb la pasta de full sobrant farem rodones (escames i ull) i tires per acabar de dibuixar la boca i la resta del peix.
 
Un dels peixos de pasta de fulls serà la base sobre la que posarem escampat i de manera uniforme el bacallà, afegim la salsa al pesto per sobre, pintem les vores amb l'ou batut, tamquem amb l'altre silueta en forma de peix.
 
Pintem amb l'ou batut i engainxem les escames, la boca i acabem de dibuixar el peix, tronem a pintar amb l'ou un cop enllestit i ho courem al forn que ja tindrem calent a una temperatura de 180ª fins que sigui fet i amb color.
 
BONES FESTES!!!!
 
 

21 comentarios:

  1. Qué pasada de plato!!
    Ten una maravillosa Navidad y mucha salud para el 2011
    Un besín

    ResponderEliminar
  2. Aquest peixet fullat, no vol tornar mai mes al mar. És una gran recepta que a taula queda amb una presència brutal. M'encanta.

    ResponderEliminar
  3. Quin peix més xulo....

    Núria... Bon Nadal, maca...!!!
    i que la nena es millori aviat...

    un petonet maca

    ResponderEliminar
  4. Felicidades para Navidad. Para el Año Nuevo: prosperidad, y para siempre: nuestra amistad.

    Feliz Navidad.

    ResponderEliminar
  5. T'han quedat genials! Que vagin bé les festes!

    ResponderEliminar
  6. T'ha quedat un peix de luxe total.

    Muas i Bon Nadal!!

    ResponderEliminar
  7. Nuri t'ha quedat de luxe, que bó te d'estar.
    Bon nadal
    Patons

    ResponderEliminar
  8. Precioso, realmente precioso!!!
    Una pasada de plato.
    Que pases unas felices navidades.

    ResponderEliminar
  9. Queda molt simpàtic aquest peixet.
    Petons i Bon Nadal.

    ResponderEliminar
  10. Quan la vaig veure al bloc de l'Eri ja em va agradar! i ara la teva versió de "tauró" també!!!! l'hauré de fer ja! petonets i Bon Nadal

    ResponderEliminar
  11. Ostres! justament tinc una recepta recent molt similar de peix amb pasta de full, però aquest bacallà m'ha agradat moltíssim!!! Amb la salsa pesto, amb el m'arriba a viciar... me l'apunto per fer-la al peu de la lletra.
    El peixet és preciós ;)
    Bon Nadal!!

    ResponderEliminar
  12. Jo també vaig veure la recepta i me la vaig guardar a favoritos, no tardaré gaire a provar-la. I trobo que t'ha quedat fantàstic ;)

    ResponderEliminar
  13. Que bonita presentación!!! Felices Fiestas!!! y un besote de la vaca!!

    ResponderEliminar
  14. Una magnífica presentación para ese delicioso pescado!!
    Que tengas unas Felices Fiestas y que el año 2011 te llegue repleto de un montón de cosas buenas para tí y todos los tuyos.
    Un beso.

    ResponderEliminar
  15. Un bacallà amb gavardina, ha d’estar força bo
    Bones Festes per a tots vosaltres
    Petons

    ResponderEliminar
  16. Una recepta que deixa la boca oberta.
    BON NADAL i molts petons

    ResponderEliminar
  17. Quina recepta més bona i més ben presentada. Bon Nadal! Una abraçada.

    ResponderEliminar
  18. Nuria, guapa, q m'estic perdent totes les teves receptes....quin peix, m'agrada molt!

    Un petó!

    ResponderEliminar
  19. Ya lo vi a la cuina d´Eri y te ha quedado muy bien, vamos estupendo
    Petons
    miquel

    ResponderEliminar
  20. Hola Núria!
    Quina il•lusió que hagis provat la recepta! Moltes gràcies. Quina gràcia la teva versió “tauró” Com l’he fet moltes vegades a mi m’han sortit diferents espècies....(la pasta de full té vida pròpia) T’han quedat genials! Petons i encara que amb una mica de retard: Bones Festes i Feliç 2011

    ResponderEliminar
  21. Genial, te ha quedado impresionante.
    Un beso y felices fiestas

    ResponderEliminar