Páginas

15.11.10

PASTÍS EN FORMA DE COTILLA... (Encàrrec de "Tus objetos")




Bé, aquí aquesta el meu Últim salt de dieta (espero), en aquesta ocasió, l'empresa "TUS OBJETOS" em va encarregar un pastís en forma del seu producte estrella, la cotilla.(entre els molts articles que tenen a la venda, que dicho sea de paso tenen uns preus molt asequibles, sense entrar en conflicte amb la qüalitat).
El pastís no havia de ser fondant, així que després de molt pensar aquest és el que s'em va acudir.

Aprofito també per fer la meva segona aportació al concurs de receptes de xocolata organitzada per capisi del bloc "CHE QUE BO".

El pastís és de xocolata, trufa, almívar de castanyes (ho vaig reservar expressament, el dia anterior havia fet marron glacé i em va semblar una idea fantàstica per humitejar el bescuit) i frosting de mascarpone, aquest últim ho vaig treure del bloc L'EXQUISIT de Sonia.

Sense mes dilació... anem al lio.

Necessitarem:

Pel l'almibar de castanyes:
Aigua.
Sucre.
Castanyes.
Beina de vainilla.

Per al bescuit de xocolata:
6 ous.
250g. sucre.
250g. mantega.
3 cullerades de cacau pur valor per rebosteria (sense sucre).
4 cullerades de farina.
1/2 sobre d'impulsor industrial.

Per la trufa:
200g, cobertura de xocolata.
400ml. nata líquida.

Pel frosting de mascarpone:
750g. mascarpone.
180g. sucre glas.
7 c/p licor d'avellanes (en la recepta original porta amaretto).

Per la xocolata aromatitzada (decoració):
Xocolata fondant.
10% del pes de xocolata en oli d'oliva verge.


Elaboració:

Per fer l'almívar de castanyes:
Fem un almívar normal, afegim la baina de vainilla i coguem les castanyes durant uns 15 minuts aproximadament i colem.

Per fer la trufa:
Posem la nata en un cassó a foc suau, mentre esbocinem la xocolata i els posem en un bol, quan la nata arrenqui el bull retirem i posem en el bol amb la xocolata, ho deixem un minut i remenem bé amb les var-illes, ho deixem refredar, tapem amb film i deixem a la nevera , lo seu seria d'un dia per altre.
Un cop ben fred, retirem i muntem, veurem com canvia de color.



Per el pa de pèssic:
Llevem les clares a punt de neu i afegim el sucre, batem bé fins que el sucre es dissolgui, barregem la xocolata en pols, la farina i el llevat i ho tamisem, anem afegint la resta d'ingredients a l'hora que remenem, els rovells, la mantega que tindrem fosa, i la barreja dels elements sòlits, fins tenir una massa uniforme.
Ho posarem en un motlle que prèviament tindrem untat amb mantega i farina, posem al forn fins que sigui cuit, i deixem refredar.

Tallarem el pa de pessic per capes d'un dit de gruix aproximadament, tallarem primer la capa d'abaix en forma de cotilla de la mida que vulguem, la segona la tallarem igual però un dit més estreta pels costats laterals, fem el mateix amb la tercera (com si fos en 3-D , us en-recordeu dels treballs del collegi, quan havíem de fer les cordi-lleres amb capes de suro?, dons aquesta és la idea) i farem el mateix amb la part del pit.

Remullem bé el pa de pessic, amb l'amívar, per ambdós costats, posem una bona capa de trufa, tapem amb el bescuit, remullem, farcim de trufa... fins enllestir el pastís.

Per fer el frosting de mascarpone:
Posem tots els ingredients en un bol i els barregem amb una espàtula fins aconseguir una massa uniforme.
Cobrim el pastís completament amb fina capa i deixem uns minuts a la nevera.
El trèiem i posem una capa ben gruixuda, donat forma de cotilla i arrodonint alhora, fins aconseguir la forma desitjada.

Per fer la xocolata aromatitzada de decoració:
Fonem al microones la xocolata, afegim l'oli i remenem bé, en un bloc de gel que tindrem preparat (una safata amb aigua que haurem posat el dia anterior) fem els dibuixos que vulguem fer, en aquest cas les varilles i el cordill amb el seu llacet i col·loquem al pastís pressionant lleugerament.


Salut!

32 comentarios:

  1. Ets tota una artista!!!! És una preciositat.
    Ara, crec que la dieta no va gaire be, cada vegada que vinc a veure't dius que t'he l'has saltat!!!!
    Petonets

    ResponderEliminar
  2. que bonito te quedo me ha encantadoooo un beso

    ResponderEliminar
  3. WAUUUUUUUUUU!,molt i molt insinuant!, una preciositat!,un 10 per a l'artista!, Qui es podia imaginar quan erem petites (jo com a mínim, que ja tinc una edat...)que es farien pastissos amb formes i no només rodons!!!Una abraçada.

    ResponderEliminar
  4. WUALAAAAAAAAAA!! és xulísim!!!! felicitats!

    ResponderEliminar
  5. Wowww!!!
    Que guapo, quina gracia, molt divertit!!!

    ResponderEliminar
  6. Posa't les piles, q des d'avui jo vaig al gimnas cada dia.....tu misma....jajaja

    la cotilla no la comento, ja t'he dit abans q es una preciositat....

    Petons,

    ResponderEliminar
  7. Que preciosidad, si parece una escultura!!! Además tiene que estar buenísimo, con un relleno así no se puede respetar una dieta. Besos.

    ResponderEliminar
  8. que xulo t´ha quedat!! no et preocupis per el salt de la dieta jo he fet triple salto mortal demà tornarè a fer-la, petons

    ResponderEliminar
  9. Molt sexi!!!m´agrada blanc i marró!!!! ja va caure el turmix nou??? molt bona feina!!!Ptons.

    ResponderEliminar
  10. Que xulu! està per enmarcar-lo, ni a les llenceries en trobariem un de tan maco!!
    ;)

    ResponderEliminar
  11. Es per saltar-se la dieta.
    T'ha quedat més que bé, rebé i també ha de tenir bon sabor. Qui dona més?
    Petons.

    ResponderEliminar
  12. Un corsé en toda regla. A parte de rico está muy atractivo.
    Un beso.

    ResponderEliminar
  13. Que 'setsil', fa venir gana :-P

    ResponderEliminar
  14. Nena!!! quin luxe..que sexy ...
    és maquisima...
    No te la voldres posar no???? jejeje
    un petonet

    ResponderEliminar
  15. Simplementme me has dejado de piedra.fantastico pastel.Cuando podremos morderlo!!!
    petons
    Miquel

    ResponderEliminar
  16. Quina cotilla.... aquesta te la possaràs quant acabis??, jejejj. que cada setmana te'l saltes amb una cosa o un altre...però es que fent aquests dolços no m'estranya.

    Muas!

    ResponderEliminar
  17. Es precioso!!! Eres una artista, enhorabuena!

    ResponderEliminar
  18. Madre mía!!!...casi me pierdo éste fantástico corpiño...
    Me encanta!!!
    Besitos

    ResponderEliminar
  19. Tienes un regalo en mi blog! Un beso :)

    ResponderEliminar
  20. ES-PEC-TA-CU-LAR!!.....que maravilla!!....una idea genial y ademas esta sabrosisima!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponderEliminar
  21. Núria... ets una artista... i ho reconec tot i ja saps que el dolç, m'agrada molt poc... però al menys el miraria i l'admiraria... :).

    ResponderEliminar
  22. Moníiiiiisssssssim, per guanyar tots els premis! no defalleixis, jo en vaig predre set en un mes i ja n´he recuperat un en una setmana , crec uqe la meva dieta a part de passar per no menjar "cosetes"ha de passar per no cuinar-les , i per descomptat NO VENIR A MIRAR EL TEU BLOC! mareeeeeeee, quin tros de pastis em pimparia ara mateix aquí mentre clic clic les tecles...
    molts petons maca

    ResponderEliminar
  23. Fas coses certament espectaculars, aquesta n'és una!

    ResponderEliminar
  24. Quina passada, crec que és la forma més original que he vist mai en un pastís! T'ha quedat fantàstic!
    I molt obna idea utilitzar l'almivar de castanyes, li deu donar un toc especial i molt bo ;)

    ResponderEliminar
  25. que presentación más original, Petita! Te quedó divino! :)

    ResponderEliminar
  26. Noia t’ha quedat una cotilla deliciosa, amb una presentació de 10
    Petons

    ResponderEliminar
  27. Carmen...
    Moltes gracies, la veritat es que no considero que tingui massa traça en lo quye rebosteria respecte, es el meu primer cop de fer una cosa així, i el resultat m'ha encantat.

    Cristina...
    Muchas gracias, la verdad es que no esperaba que me quedra así, aunque aún tengo que prefeccionar, para ser la primera vez que hago este ti`po de pastel, estoy satisfecha con el resultado final.

    Mercé...
    Jiji... es que tinc el dia molt insinuós...:P
    Ja veurás quan vingui el Joan de treballar el "violinaré"---jajaja:P

    Zaraida...
    Moltes gracies wapa, tot i que tu tampoc quedes curta ehhhh!!

    La cuina de l'estany...
    Jiji... moltes gracies, la veritat es que estic animada...gracies per les vostres paraules, m'omplen de valentina per provar coses noves.

    Sonia...
    Jjaja... dons jo aquesta setmana he recuperat tot el que havia perdut (quasi un k :(( )...
    A veure si acaben les interrupcions..jiji.

    Victoria...
    Desde luego que estaba riquísimo, entre la trufa, el almibar de castanyas i el frostinfg...mmmm jiji (arriba la dietaaaaa!!!)

    Vero...
    Jajjja... si es que no pot ser, som massa inconstants jiji (tot i que per una bona causa el quie faci falta jiji)

    ResponderEliminar
  28. Silvia...
    Jajaj... que va!! al final la vaig enllestir amb el frosting que no necessita varilles..jaja, encara no he comprat la batedora nova, a veure si aquesta setmana m'enrecordo.
    Petonets maca!!

    Acabat5 de fer..
    Jiji... em vaig inspirar en una cotilla que tenen molt semblant (a part que em va reventar la túrmix l'accesori de les varetes..jajaa) i li vaig fer la cobertura de mascarpone que eens va encantar a tots facil i bonisima!

    La cocinera de bétulo..
    Jajaj... si, ja només falta que no engreixi...jajaja ja seria l¡àpat ideal, en menjaria tots els dias..jajajajaa


    Irnia...
    Si, la verdad es que la ropa interior me encanta, de hecho tengo varios corsés (aunque apenas los uso no puedo evitrar comprarlos ajaja) y que me pidieran uno en forma de corsé me encantó

    Neus...
    Jajaj... alfinal si que me la vaig posar... això si, en comptes de per fora per dintre l'organisme...jajaa
    Mua!

    Miquel...
    Jajjaja... pues mira avisando con tiempo, preparo otro para cuando querais..jaja.

    Gemmma...
    Jajajaj... si es una maledicció, sembla que el món sencer s'hagui posat d'acord per impedirme fer la dieta...
    Mua!

    Elena...
    Muchisimas gracias wapa.
    Mil besitos y gracias por la visita.
    Mua!

    Goyi..
    Jajja... pues lo mejor de todo es PONERSELO!!!... JIjiji, aunque mola mas por dentro que por fuera de la piel, mancha un poquitín..jiji

    Espe..
    Jiji... si que es curioso, la verdad que estoy encantada para que hayan pensado en mi para la tarta.

    ResponderEliminar
  29. Anniki...
    Muchas gracias wapisima!! lo colgaré con orgullo.

    Marcela..
    Mucahs gracias, la verdad es que hasta que dí con la formula le di muchas vueltas para hacerlo sin findant.

    Ricard...
    Dons et diré que sabent que no ets gens de dolços es un honor que t'hagui agradat aqeust pastís encara que només sigui per admirar..jaja
    Muas!!

    Mai...
    La veritat es que si, es mooolt dificil fer dieta publicant i vvisitants els vostres cops /més aviat misión imposible) ajajaj ja mateix seré un cklon amb el Tom Cruise..jajaja
    Gracies per la visita i per les teves praules

    Visc a la cuina...
    Moltes gracies, vinent de tú es un un afalagament, no et quedes pas enrere, (mes aviat sempre vas per davant)
    Petoets!

    ResponderEliminar
  30. Isabel...
    Muchas gracias y bienvenida a este rinconcito, espero que te sientas como en tu casa.
    Besetes!

    Gemmma...
    ;oltes gracies, la veritat es que em va venir l'idea quan estaba fent marrons glacé a casa, i el gust que li ha donat ha sigut molt discret`, crec que si hagués sigut un sabor mes fort no hagues estat tant bo,

    Mandarina...
    Muchas gracias, la verdad es que nunca lo havia hecho, pero viendo el resultado, lo repiti seguro
    Muas!

    Fem un mos...
    Moltes gracies, es una llastima que a mes de maco i bo, no aprimi, ja ser´ñia el summun

    ResponderEliminar