.... O Strudel "con lo que pilles"...
Fent neteja de la nevera em vaig trobar dos pomes, un paquet de gerds i pasta filo....ummm...... vaig pensar..."Ya se que vamos a hacer hoy" (By Phineas y Ferb).
Bé, no em dilato més en el temps ni en el espai.... al lio.
*"No intenteis hacer esto en casa sin la supervisión de un adulto :)))"
Ingredients:
2 Pomas. (250g pelada y tallada). Una vermella i una golden, (es lo que hay).
Pasta filo.
25g gerds deshidratats. (en comptes de panses)30g avellanes picades. (en comptes de nous)
65g, Mantega.
35g pa ratllat.
30g sucre.
1/4 cullereta de canyella en pols.
1/4 cullereta clau molt.
El suc d'un quart de llimona.
1/2 cullerada de rom.
Sucre llustre.
Elaboració:
En un recipient posem la poma pelada i tallada, afegim la canyella, el clau, el sucre, el suc de llimona i el Rom, remenem i reservem.
En una paella saltegem el pa ratllat amb 30g de mantega, a continuació afegim la barreja anterior i ho saltem tot junt.
En la pica estirem un drap net, a sobre la pasta filo, la pintem una mica amb mantega fosa, i la cobrim fins la meitat amb una fina capa de pa ratllat, a sobre posarem la farsa de la poma, dobleguem cap a dintre les vores de la pasta i amb l'ajuda del drap ho emboliquem bé.
Posem els "pastissets a la safata e forn sobre paper vegetal i ho pintem bé amb mantega fosa, ho deixarem al forn que haurem escalfat a una temperatura de 180º durant aprox. 30-35' (o fins que es dori, depenent de cada forn).
Afegim el sucre per sobre (millor a la safata mateixa del forn i ens evitem embrutar) i servim, tant es pot servir fred com calent.
Salut!
Per cert....
Ahir em vaig adonar que per dessembre el meu bloc va fer un any... I com havia pensat de fer un concurs però com que se m'ha passat i ara mateix n'hi hà 13 concursos en vigor, m'esperaré a fer els 200 o els 300 seguidors..hehehe :P.
Aquesta recepta participa en el primer concurs de postres de la cocina de Sara.
Lo hice el otro día casi exacctamente igual pero con pera.
ResponderEliminarSiempre nos ponemos de acuerdo!!
;-)
ostres, no sabia això del pa ratllat!! Mersi! :)
ResponderEliminarMolt original el nom!!!!jejejeje....
ResponderEliminarA vegades aquestes receptes improvisades per fer nét a la nevera són les millors. I en el teu cas sembla ser que va ser així. té una pinta fantàstica..... Hauré de mirar que hi tinc a la meva jejeje.....
Que buenos y fáciles, tngo qu ehacerlos pero aquí no encuentro la masa filo!
ResponderEliminarKe rico, a mi todo lo ke sea envuelto en pasta filo, hojaldre, brisa... me encanta, ye este tiene una pinta...mmm
ResponderEliminarBesos y suerte guapa!!!
Isabel...
ResponderEliminarJajajaja... si estubieras mas cerca hasta pensaria que somos familia cercana..hehehe, siempre nos ponemos de acuerdo... voy a chafardear tu strudel que el otro dia tiré medio kilo de peras :(.
Mandarina...
Si, vaig estar mirant moltes receptes i en totes porta (dedueixo que la capa final que es posa a la pasta filo es perque no corri la farsa)
Catieu...
Hahahahha... es que no sabia com anomenarlo..jijii :P, si es cert, de vegades els invents amb lo que tenim a má surten mes bons que quan compren expressament fer un àpat.:*
Salome...
En el Caprabo hay, si no encuentras en la zona de refrigerados pregunta a alguna chica, aqui en blanes solo hay en el caprabo, hasta que lo descubrí no havia podido utilizarlo.
que nombre mas original.di que si..y la pintica estupenda
ResponderEliminardoncs t'ha quedat fantàstic!!! Molta sort al concurs guapa
ResponderEliminarpetonets
Riquísimo pero el nombrecito se las trae.
ResponderEliminarUn besazo
Pero que bo... ainsss... aquest gerds tener que estar de mort lenta....
ResponderEliminarun petonet
Amb lo que m'agrada el strudel la versió catalana genial! :) I amb el toc de ron mmm!! Jo en vull un trosset jajaja, diumenge me'l portes ;P
ResponderEliminarEl clàssic ja m'agrada, aquest ha de ser deliciós!
ResponderEliminarHola Núria,
ResponderEliminarJa se com donar-li sortida a la pasta filo! M'encanta com t'ha quedat. Sort en el concurs! Petons,
Nombre complicado. Lo que no es tan complicado, sino todo un placer, el venir a visitarte y un mordisquito de ese dulce.
ResponderEliminarBesos.
pués esta versión tuya es fantástica.
ResponderEliminarMucha suerte en el concurso.
bsts. Maite
Un curios strudel, a mi m´agradat molt, i lo del pa ratllat un descubriment.
ResponderEliminarUn petó.
Que bueno te quedo este strudel....y con ese nombre de seguro es receta ganadora!!...suerte en el concurso.!!.....Abrazotes, Marcela
ResponderEliminarM'cridat la atenciò això de catalanishtruddel,ja l'has compost de strudel a la catalana!!
ResponderEliminarveig que t'ha sortit bò de debò.
Ptns reína.
Qué ricos con esa mezcla de frutas!!!. me encanta. tiene que quedar super crujiente. un beso.
ResponderEliminarQue bo ha de ser! i t'ha quedat d'allò més bé!
ResponderEliminarJo tampoc sabia això del pa ratllat.
Sort i fins aviat,
elisabet
con la pasta filo ya tienes un elevado exito en la receta y encima con este relleno exito seguro
ResponderEliminarsuerte en el concurso
peto
miquel
Una versió brutal!!! Què bona i cruixent!
ResponderEliminarMolta sort!
Petons
Sandra
Je je je... m'encanta aquest farcit improvisat a la catalana :)
ResponderEliminarHa de quedar boníssim, la pasta fil·lo cruixent i l'interior de poma ben cremoset... tebi ha de ser boníssim!
Que bò ha d'estar i el nom de la recepta m'agrada molt. Fem país. Felicitats pel primer aniversari del blog.
ResponderEliminarAmb pasta filo??? No he provat mai, aquest pasissets sempre els he vist amb pasta de full.... aixó s'ha de probar, si hem surten amb la meitat de bona pintaque els teus seràn bonísssims!!!! Felicitats per l'anniversari!!
ResponderEliminarKonfusión...
ResponderEliminarSi que estaba rico, i tebio estaba divino.
Espe...
Hehehe.. es que no sabia como llamarlo, el tooning tampoco obedecia demasiado a lo que seria el strudel original..jijiji.
Judith...
Moltes gracies encara que em fa molta falta la sort, seria per matarme que guanyés amb una recepta de "neteja" hehe :P
Maria Alonso...
Jjajajajaja.... no sabia como llamarlo y tampoco es demasiado fiel al strudel original así que como todos los ingredientes los he comprado aqui, pues asi lo he llaamado :)))
Neus...
Doncs la veritat que li han donat un to dolcet i a l'hora refrescant comparat amb la resta d'ingredients que son molt mes dolços.
Anikki...
Preparo el tupper ;)
Jordi...
Tasta'l, a mi m'ha sorprés gratament, camvia el sabor lleugerament entre les avellanes i els gerds i donen un puntet molt enriquidor.
La cuina de L'eri...
Jajaja, a mi empasa el mateix, cda cop que compro filo, quan enllesteixo la recepta per la que l'he fet servir mai se que ferne, i com ve tanta quantitat al paquet...
Silvia...
Hehehe... si que suena complicado pero si se lee rapido no se nota :P:P
Esi si, rico estaba ;)
Don Camilo y caldereta
Muachas gracias, la verdad que al darle el toque de aidez contrasta con el sabor ulzón i el color que la vista hace mucho.
Gloria...
Jo si l'havia vist, en pepe kitchen t eun fet pas a pas que també ho posa, i en receptes alemanyes també en quasi totes les que he vist.
Marcela...
ResponderEliminarJejeje.. mucahs gracias, es muy muy muy fàcil de hacer i no tiene apenas elaboración, la verdad es que no seria demasiado justo para el resto de participantes.
Hola Catalina...
Si que estaba bo, estba pensant que el pròxim cop amb maduixots... o amb qualsevol fruita que tingui, la Isabel diu que va fer un amb peres l'eltre dia, ha d'estar dliciós.
Anna...
Si, cruijente y jugoso, la verdad que para ser una improvisación de la llamada "operación limpieza de nevera" esta muy bien.
Elisabeth...
Si mires per internet veurás que hi han moltes, a mi m'ha cridat l'atenció (ho he vist al bloc de ppe kitchen) lo de posar una fina capa fins la meitat de la pasta filo (deduieixo per que no corri la farsa)
Miquel...
Muchas gracias.
La necesitaré!!
Sandra moltes gracies, m¡ha sorpres el sabor i el contrapunt dels gerds amb la barreja de la poma canyella i sucre.
Gemma...
Si... jajaja, la veritat que no sabia com anomenarlo...i vaig pensar, si tots els ingredients son de la terra, per que no posarli el nom de dita terra?
Crmina...
MOltes gracies, la veritat es que vaig amb uns messos de retard... jiji, crec que dec de ser l'unica blocaire a qui se li pasa l'aniversari del bloc :)))
Com gat i gos...
Amb pasta de full? Tingues en compte que porta moltes voltes 3 o 4 enrotllat queda com moltes lamines cruixents que fan trencadissa a la boca .
Un catalanishtrudel, que ha d’estar deliciós, ara mateix me’n menjaria un.
ResponderEliminarPetonets
Que bó, li has donat bona sortida al que tenies per la nevera eh! jejeje. Gracies per participar maca. Molta sort. Muak! ^-^
ResponderEliminarEs molt bó, molt, l´he fet tres vegades i sempre se poma, aquesta barreja teva m´agrada i l´apunto!!!Ptons!!!
ResponderEliminarSion...
ResponderEliminarHehhe... doncs quan vulguis et guard un parell ;)
Sarita ...
Gracias a ti por brindarnos esta oportunidad.
Smuacks!
Silvia...
Si te l'apuntes substitueix el pa ratllat per crocanti d'avellanes o atmelles marcona com va fer la Isabel (Aliter dulcia) Te una recepta fantastica i m'agrada mes la seva idea de posar crocanti entre les capes que aquesta del pa rallat.
Muas!