Páginas

24.7.10

Maxi raviolis variats.

Ingredients:


200g farina.
2 Ous.
Tomàquet sec (a ull)
Ceps.
Filet de vedella.
Oli d'oliva.
Vi negre.
Pernil dolç.
Formatge philadelphia.
Formatge d'ovella fumat.
Emmental ratllat.
Granna padano.
Orenga.
Tomàquet cherry per guarnir.

Preparació:

Aquesta recepta és meitat de la Betflorensa i l'altre meitat d'en Ricard , gràcies a tots dos.
Per fer la pasta fresca d'ou necessitem un ou per cada 100g. de farina i un xic d'aigua.
En un bol posem la farina en forma de volcà i afegim els ous (posem un, barregem... posem l'altre...etc.) quan mes o menys sigui lligat ho treiem del bol i amb el marbre i les mans enfarinades continuem amassant durant 10-15min. (fins que la masa no s'enganxi), ja podem reservar al frigorífic mentre preparem el farcit.

He fet dos farcits, el primer de filet de vedella, ceps i tomàquet sec, tot ben esmicolat (amb ganivet), salpebrem i saltegem amb un xic d'oli calent, desprès li he afegit vi negre i l'aigua d'hidratar els ceps i he deixat reduir, he colat la carn i reservat el fons per fer la salsa.

L'altre farcit ha consistit en pernil dolç ben talladet, dos cullerades de philadelphia, emmental ratllat, garnna padano tallat amb ganivet i formatge fumat també trinxat (l'he posat uns segons al micro a fi que es barregés tot).

Agafem la pasta del refrigerador i amb el marbre, les mans i el rotllet ben enfarinat estirem la pasta ben fina, tallem a la mida desitjada i la farcim amb els preparats anteriors, tamquem preionant amb els dits i les vores amb una forquilla,  posem en una olla aigua i sal i portem a ebullició, courem la pasta durant 3 minuts i retirem.
Mentre la pasta es feia hem acabat la salsa, al fons de carn que teníem li afegim una cullerada de tomàquet fregit i nata líquida ho deixem que es faci bé.
En un plat posem la pasta, la salsa al capdamunt i jo li he posat un tomàquet cherry per guarnir i orenga.

La presentació no es massa maca però estava molt bo.
Per cert ha tingut molta mes acceptació el ravioli de pernil i barreja de formatges que no pas el del filet amb ceps i tomàquet sec.


Aquest plat ho podem acompanyar amb un vi rosat com podria ser Tombú

Salut!


13 comentarios:

  1. Me da error al enviarte el coment.
    Bueno, que sepas que me has dejado embobadita con tu blog, es lo más de lo más super original nena. Un besote.

    ResponderEliminar
  2. Hija mía ¿haces tú la pasta?, que delicia, yo no me he atrevido nunca a hacerla, me parece muchísimo trabajo, menuda pasada, eres una máquina.
    Además, menudos rellenos les has puesto, me encanta, pedazo de receta más chula
    Un besote

    ResponderEliminar
  3. Gràcias Sara, l averdad es que acabo de hacerle un cambio de look :P.
    Aun me falta mucho por aprender, por eso ahora que tengo mas tiempo me encanta pasearme por vuestros blogs que estan repletos de ideas fantasticas, de ahí saco la mayoria de las ideas, algunas hasta me salen bien...jajajaj.
    Besitos y gracias por pasarte por mi pequeño "reimo".
    Muas!

    ResponderEliminar
  4. Hola Ana, la verdad es que este es mi primer intento, lo vi de otros compañeros y es tan fàcil qeu hoy me he decidido, en menos de 20 minutos y lo puedes guardar un màximo de 48 horas (por el huevo fresco) lo que no se yo si se podrà congelar, lo provaré la pròxima vez.
    La presentación no es demasiado buena, pero compensa el sabor.
    Animate es facilisimo.
    Muchos besos.
    Muas!

    ResponderEliminar
  5. Ay, Nuria, el tema de la pasta jo encara el tinc pendent....ei, q ara llegeixo q es la primera vegada! no, si em tindré q posar....t'han quedat molt be!

    Una abraçada,

    ResponderEliminar
  6. Eiii Núria! quina gràcia has fet els raviolis! i merci per posar la referència! pel que veig els de pernil i formatge li deuen haver agradat a la teva nena! Jo també era la primera vegada que els feia. Pel que fa a congelar-la, la meva mare m'ha dit que la pasta fresca es pot congelar la mar de bé, en vaig guardar uns quants al congelador, el dia que els fem (d'aquí poc) a veure com quedaran... ja t'ho diré! l'altre dia em vaig fer seguidora del blog, ja aniré passant de tan en tant! un peto! Bet

    ResponderEliminar
  7. Sonia...
    Hola, la veritat es que jo pensaba que seria complicat, però quan vaig veure la recepta em vaig animar, a casa estan força contents de la trovalla i jaq m'han dit que he de repetir...
    Petons!

    Elisabeht...
    T'he copiat la recepta...jijiiji... la veritat es que els de pernil amb els formatges han entusiasmat, els de carn també però no tant..(mira que amb els de carn m'ho he currat) però la salsa si que els hi ha agradat:)).
    Ja et vaig veure que m'havies agregat... imira que vaig tenir baixes (a sobre que he d'aguantar les xuleries i que a sobre em comentin amb altres noms d'usuaris la impostora) ara intenten ferme el vuit??? jajaja... que s'hi posin fulles!!!
    M'estimo mes persones de veritat que no gent que et comenta per cumplir!
    Ja em dirtas que tal t'han quedat desprès de congelar, per això si que m'interessa.

    Molts petonets bett.
    Muas!!

    ResponderEliminar
  8. Hola nuria, con la boca abierta me has dejado con esta receta, hacer la pasta!!!! madre mia, que lujo.
    A ver si viendote me animo.
    Un beso.

    ResponderEliminar
  9. Hola Gloria, este es mi primer intento y es facilisimo, he quedado encantada de la vida, y en mi casa mas...jajajja, ademas se nota la diferencia comersela recien hecha porque pèse a lo que yo pensaba inicialmente no ha de reposar, recien hecha estiras , rellenas, a la olla y "pa dentro".
    Animate, ya veras que facil y bueno.
    Gracias por la visita
    Muases!

    ResponderEliminar
  10. Gracias por pasar por mi blog. Como les gustaría a mi familia que prepara esta receta, tengo que animarme con la pasta. Espero que nos sigamos visitando. Bss.

    ResponderEliminar
  11. Quins raviolis mes espectaculars, ho hauré de probar a cuinar, ara no se si em quedarán aixi de xulos.
    No coneixia el teu blog, a partir d'ara et segeixo.
    Salut i felicitats.

    ResponderEliminar
  12. la verdad es que la pasta fresca hecha en casa es un gustazo comerla..y asi,rellenita,mas aun

    ResponderEliminar
  13. Maria...
    Bienvenida, la verdad que es un placer pasar por vuestros blogs, sin esas visitas, la mitad de mis recetas no serian nada, pues estan basadas en la mezcla de ideas que voy cogiendo de allí y de allà, cuando te animes ya veras que facil y rapido es, a mi me daba miedo y mira, al primer intento fabuloso.

    Nos veremos en el pròximo post.
    Muas!

    Mr. Blogger 1971...
    Benvingut al meu reconet, donç ja veus que facils de fer, jo també es la primera vegada i ja m'han coaccionat per que en faci mes...jajajaja (no se si ha sigut una idea encertada, espero no veurem sopant pasta dia si dia també):P
    Moltes gràcies, a mi també em sebla molt interessant el teu espai.
    Petonets i en veiem en el seguent post.;)

    Espe...
    La verdad es que si, como he dicho antes es mi primer intento y un gran acierto.
    Gracias por tu visita.
    Besos a puñaos!

    ResponderEliminar