20.7.10

AMANIDA DE PATATA I SÍNDRIA AMB VINAGRETA D'OLIVES NEGRES.

Ingredients:
Patates.
Síndria.
Ceba.
Pebrot vermell.
Ou dur.
Tomàquets en cancassè.

Per la vinagreta:
Olives negres.
Oli d'oliva.
Vinagre.
Orenga.
Sal/pebre al gust.

Preparació:

En un cassó posem aigua a bullir i courem els ous, mentrestant en una olla posem aigua i sal, portem a ebullició i afegim les patates tallades a daus, un cop cuit retirem i refredem.

Pelem i tallem els ous durs a daus, ho posem tot junt en un bol o recipient.

Tallem la ceba ben fina (com si fos per una vinagreta), fem el mateix amb el pebrot vermell i ho posem al recipient. En un cassó amb aigua bullint escaldem els tomàquets, refredem, treiem la pell i les llavors i ho tallem en brunoise fina com hem fet amb la ceba i el pebrot, posem amb la resta d'ingredients.

Agafem la síndria (jo he posat de la que ve sense llavors) netegem i tallem a daus, afegim a la amanida i guardem a la nevera mentre fem la vinagreta.

Agafem les olives i les piquem ben fines a ganivet, reservem.
Posarem tres parts d'oli per una de vinagre, salpebrem al gust, afegim un xic d'orenga, el trenquem amb els dita a l'hora que li posem a la vinagreta, per ultim afegim les olives i ho lliguem.

Afegim al gust una mica de vinagreta a la amanida, barregem i ho posem al plat, jo m'he ajudat d'un motllo, posem una mica de vinagreta per sobre i pels costats.

Per acompanyar aquesta amanida la recomanació d'avui és un vi negre amb DO Valenciana  Les Alcusses 2007.
Amb un preu no superior als 10€. accesible a totes les butxaques.

Gràcies Joan per el suggeriment,  No deixeu de visitar la seva magnífica web dedicada al món del vi  Devinis.

 



Que vagi de gust.

17 comentarios:

  1. uhmmm la pinta es espectacular!!!

    ResponderEliminar
  2. Ostres, tinc mitja sindria a la nevera q ja no sabia q fer amb ella....m'agrada la teva amanida!

    Una abraçada,

    ResponderEliminar
  3. Uau! una amanida perfecte per a les meves preferències! boníssima!

    La presentació també ha quedat estupenda i ja faig salivera només d'imaginar-la fresqueta i saborosa.

    :)

    ResponderEliminar
  4. TOÑI...
    Y lo fresquita que estaba, la verdad es que me apetecia un montón.
    Gracias por la visita, siempre es un placer que os agraden mis recetas.

    SONIA...

    A mi em pasava el mateix...jajaj... en un principi la volia fer amb raïm, que el vaig comprar per fer el pastis amb la sopa blanca i al final com era masa verd el vaig guardar a la nevera, al final m'he decidit per la síndria, tan fresqueta, a mes jo tampoc savia que ferne.

    Petons maca.

    STARBASE...
    Donç ara et faré enveja, perque la veritat es que si que era ben fresqueta i lo millor que la síndria m'ha sortit bona i dolça.

    Petonets i gracies per visitar el meu petit regne.

    ResponderEliminar
  5. Ohhh!! que bona i fresqueta, ideal per aquesta calor insoportable.
    M'agrada la vinagreta d'olives
    Un petonet guapa
    Aviat la fira de Blanes???

    ResponderEliminar
  6. Ostres... ve de gust ara a l'estiu. Amb aquesta amanida i un tall de "coca de cireres" (*) s'ha de quedar be.... :))).
    Has de provar això de la "coca de cireres"... es veu que fins i tot la recepta ha guanyat un "important i prestigiòs concurs"...!!.

    ResponderEliminar
  7. Le he dado al traductor automático de google para leer la receta porque me ha picado la curiosidad de esas patatas con sandía. Habrá que probarlas!!!

    Un saludo cocinera.

    ResponderEliminar
  8. NEUS...
    Hola maca, fresqueta si que estava...
    Si el dia 22 comencen les festes, la veritat es que son impresionants, aquest anys nomes venen 6 companyies d'artifici...això de la crisi... normalment venen set... El pitxor ésque tallen els carrers als cotxes.
    Però ho gaudiré segur..
    Muas!

    RICARD...

    Em penso que pasaré de llarg el coc, penso que he tingut massa... encara m'escanyaria amb els pinyols.

    Si.. alguna cosa he sentit d'un premi i d'usuaris amb doble personalitat... o era al revés? personalitats amb dobles usuaris?
    I a sobre amb xul.leries :-S ho porto fatal que em refreguin que entren amb altres nicks la guanyadora del coc.

    :-"... Millor xiulem....jaja.

    ResponderEliminar
  9. JAVI RECETAS...

    A mi me han gustado bastante, i han tenido bastante aceptación en casa...
    Por cierto la proòxima vez no hace falta que traduzcas con google, encima de mi perfil hay un traductor:P.

    Gracias por tu visita...
    Saludetes para ti tambien.

    ResponderEliminar
  10. quina bona presentació

    petons

    ResponderEliminar
  11. Lidia...
    Gràcies maca, en realitat es ben sentzill els motlles ens fan la vida molt mes cómode...beneit sien..jiji.

    Petonets.

    ResponderEliminar
  12. Iepa! molt original, la provaré a veure com queda, merci pel bloc, les receptes estan molt bé! Precisament estava pensant de fer una amanida amb síndria!

    ResponderEliminar
  13. Núria, m'ha fet molt feliç veure't pel meu blog i descobrir també el teu, tens unes presentacions precioses!,amb el teu permís t'afegeixo a la meva llista, així no em perdo res més...A reveure!

    ResponderEliminar
  14. Hola mercé, benvinguda.
    Espero no decebret en el futur..
    Petonets i gràcies per la visita.

    ResponderEliminar
  15. M'agrada la molt la presentació que has posat... L'únic a comentar que el fet de que el blog tingui música, fa que en ocasions si estas envoltat de gent, no l'obris per no cridar l'atenció... Però evidentment si hi penses, ja baixes volum a zero abans...

    ResponderEliminar
  16. Holaaaaa Nuria, acabo de ver tu comentario en mi blog y, me he venido aquí a cotillear un poquito.Oyeeee ¿éstos platos son del Ikea?, es que tengo los mismos ,ya ves que tonterías te digo, jajajajaja
    Me voy a hacer seguidora tuya ya mismo para tenerte controlada porque, chica vaya recetas más originales, patata, sandía,una mezcla espectacular y una presentación estupenda
    Besotes y gracias por tu visita

    ResponderEliminar
  17. RICARD...
    Gràcies, estic ja casi acabant amb el cambi de look... home, lo de la música, abans ja en tenia i m'ha fet no se que treurela, aixì que decidí al final només cambiarla..jajaja.
    Muas!

    ANA... Bienvenida, a mi tambien me gusta mucho tu blog..
    Jajjaaj... SIIII... son del ikea y ademas que me encantan, son mega-grandes, así es, que a veces pongo una paletilla i me cabe entera jeje, segun que platos no puedo presentarlos en estos platos pero bueno, ahi andamos.

    Muchos besos, nos vemos en el proximo post.
    Muas!

    ResponderEliminar