1.2.10

BACALLÀ I BOLETS DE CARDO CONFITATS AMB ROMANÍ

Ingredients:


Bacallà.
Bolet de cardo.
Oli d'oliva.
Romaní.


Per la guarnició:

Cous-cous.
Escalunya.
Trompetes de la mort.
Ceps.
Bolets de cardo.
Cúrcuma.
Sal.
Aigua.


Preparació:
Posem a confità el bacallà amb el bolet de cardo (filetejat) i unes banqueta de romaní, el confitarem de manera que l'oli cobreixi completament tots els elements de la cassola i a una temperatura molt baixa (que no arribi a bullir).

Posem en un cassó aigua amb sal i una mica de cúrcuma i la fem bullir, en un plat, safata, o recipient posem el cous-cous, afegim l'aigua que hem fet bullir (la que correspongui , per una part de cous-cous, una i mitja de liquid)a dintre i tapem durant uns quatre minuts.


M'entres tant, pochem l'escalunya, afegim els bolets tallats (prèviament hidratats si no fossin naturals), corregiré de sal.

Posem el cous-cous dintre del sofregit i ho saltegem tot plegat.

Un cop fet això i el bacallà estigui fet , fem el bacallà en làmines( les seves naturals es despendran soles si esta ben fet).

Posem (jo ho he fet amb l'ajuda d'un motlle) una capa de bolet de cardo, una de bacallà i així successivament fins arribar a la quantitat desitjada.

A continuació afegim en un racó una o dos cullerades del cous-cous acabat, i adornem amb la branca de romaní.

Guardarem l'oli de confità el bacallà per mes endavant (en un biberò i el guardarem a la nevera).

Espero que us agradi, bon profit.

1 comentario:

  1. Te molt bona pinta! tinc que tastar aquest plat

    http://harkyto.blogspot.com/

    ResponderEliminar