Páginas

29.1.10

Ravioli de gambes amb trompetes de la mort, ceps i d'altres.

Ingredients:


Llagostins.
escalunya.
Ceps.
Trompetes de la mort.
Fredolics.
Moixernons.
Bolets de cardo.
Gírgoles.
Oli de gambes i melmelada de tomàquet (Vem reservar de les broquetes de gambes i formatge fumat)

Jo a més li he afegit gelatina de tòfona que em va sobrar de la mousse de espàrrecs de marge amb gelea de tòfona.


Preparació:


Agafem paper film, estenem de manera que quedi ben lliç sobre el marbre o una altre superfície plana, posem al mig dos llagostins prèviament pelats i nets (S'els hi ha de treure l'intestí, amb una puntilla per la part de l'esquena), els posem en forma de "ying-yang", tornem a tapar amb un altre tros de paper film, i ho aplastem amb una superfície plana, jo faig servir un cassó(amb compte que quedi una masa sense forats i mes o menys rodona). Tot seguit ho congelem.

Aquesta operació s'ha de fer els cops que calguin, tenim en conte que cada dos lamines de llagostins formaran un ravioli, i a cada ració(es molt personal) jo en poso tres.



Agafem els bolets i els rentem bé, després agafarem els que siguin dessecats i els posarem en remull per hidratar-los (en aquest cas els fredolics, moixernons, ceps i trompetes de la mort).



Mentrestant pocharem la escalunya, quan sigui feta, afegirem els bolets que prèviament haurem escorregut i tallat (també les gírgoles i els bolets de cardo), i deixarem que es faci tot plegat, quan estigui retirem i reservem.

Ens disposem a muntar el plat, trèiem els llagostins del congelador, i posem tres en cada plat.



Afegirem la farsa dels bolets que tindrem calenta a punt de fer servir (una cullerada al centre de cada "ravioli" de gambes).



Després afegim una o dos gotes a sobre d'oli de gambes i una cullerada petita de melmelada de tomàquet.


Ens despondrem a posar l'altre part del ravioli a sobre de tot.

Tornem a posar unes gotes d'oli de gambes a sobre i si es desitja (jo ho he fet) un trosset de gelatina de tòfona.

 
 
 
 
 
 
 
Amb l'ajuda d'un soplet (si en teniu ho podeu posar al forn) tanqueu els ravioli i els oreu una mica cremant l'oli i en aquest cas, fonent la gelatina.
 

Ara només hem de decorar el plat com vulguem, jo he escampat unes perles de melmelada pe'l plat.

Bon profit.

2 comentarios:

  1. Felicidades por tu nuevo blog! muy originales las recetas!

    un beso

    ResponderEliminar
  2. Gracias wapa,
    Bueno, mas que nada practico en casa lo que damos en clase aunque a veces las varie en algo.
    Gracias por tu visita.

    Besos

    ResponderEliminar