15.1.10

TORRADES AMB FOIE I AMB SOBRASSADA.


TORRADES DE FOIE AMB OUS ESCALDATS

Ingredients:
Pa torrat (millor si és de xapata quedés més cruixent)
Sal Maldon
Foie (Micuit o cremós)
Ous de guatlla.
Vinagre.

Si hem de preparar el cremòs o el Micuit:

Micuit:
A temperatura ambient, un cop netejat de nervis i venes, embolicar amb paper film fent un xutrro que quedi hermetic, bullir al bany maria a una temperatura no superior als 85º (Tenint en compte que per un díametre de 6cm ha de coure de 7 a 8 min) un cop passat aquest temps refredar ràpidament sumergintlo en aigua ben freda.

Cremós:
Pesarem el foie, i li afegim 1/4 part del seu pes en whisky mes 1/4 part del pes en suc de taronja,
deixar macerar la mescla durant 15 minuts, escorrim (reservant el caldo) ha de quedar molt cremos i quasi s'ha de desfer a les mans, triturem i anirem afegint el líquid que calgui(el que habiem reservat) fins que quedi la textura cremosa.


Preparació:
En un cassó amb aigua afegirem un raig de vinagre i posarem a bullir, en un vol a part posarem aigua freda.
Quan l'aigua que tenim al foc trenqui el bull  remenarem ràpidament per formar un petit torvellí, i mentre va girant afegirem l'ou de guatlla (entenguis que ha d'estar sense closca) jiji.,

Tot seguit , quan estigui escaldat,  l'introduirem en l'aigua freda, amb la finalitat de trencar la cocció (la residual), farem aquest procés fins que tinguem la quantitat desitjada, un ou per torrada.

Un cop fet això posarem un tros de foie (Si fos micuit) o el untarem (cremòs)va a gustos, posarem un ou sobre la mateixa i acabarem rematant amb una mica de sal malden sobre l'ou.

TORRADES DE SOBRASSADA AL PEBRE AMB MEL

Ingredients:
Pa torrat de xapata.
Sobrassada al pebre (serveix la que un tingui i se li afegeix el pebre negre)
Mel

Preparació:
S'unta la torrada amb la sobrassada i es posa una fina capa de mel sobre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada