Páginas

16.2.11

PIZZA DEL 15.... Vedella marinada i formatge.

Arribo pels pels, però arribo, la veritat que no tinc gaire traça donant forma rodona a la pizza, també es cert que la podia haver retallat en forma quadrada, però no ho fet, quan en Joan arriba a casa i veu la pizza rodoneta i maca (la tallo en forma de formatgets) ja sap que no l'he feta jo..hahaha... i quan la veu deforme i tallada en porcions quadrades ja li ve salivera.

Aquest es el meu granet de sorra per el repte de la pizza del 15.
Aquest cop he volgut provar la masa de Sandra dels fogons de la bordeta.
 
 
Ingredients:
 
Per la massa:
 
250g farina de força.
125g d'aigua.
5g llevat fresc.
13ml oli d'oliva
5g sal.
 
 
Per el farcit: (les mides són a ull)
 
100-150g aprox. Carn de vedella picada.
1/2 cogombre petit.
Ceba en bruinoise ben fina per barrejar abmb la carn de vedella.
Ceba a rodanxes per guarnir.
Blat de moro.
Bacon.
Orenga.
1 cullereta ketchup.
1/2 cullereta mostassa antiga.
un xic de salsa de soja.
unes gotes de perrins.
Tomaquet fregit.
Fomatge emmental ratllat.
Formatge gouda.
Barreja de formatges ratllats (el caserio)
Una cullereta de philadelphia.
Olives farcides.
 
 
Elaboració:
Per fer la massa
Posem la farina en un bol i hi desfem el llevat, mesclant-ho bé. Afegim l’aigua a poc a poc i anem pastant bé amb una espàtula. Acabem posant-hi la sal i l’oli, mesclant-ho fins que s’incorporin bé a la massa. Si la massa no s’acabés de lligar bé, s’hi poden afegir uns 12 g més d’aigua. L’acabem de pastar sobre el marbre.

Fem una bola amb la massa, i la tornem al bol deixant-la reposar durant unes 24 hores al frigorífic, tapada amb un drap. La traiem una hora abans de fer les pizzes.

Posarem la masa en la safata de forn i la courem lleugerament abans de posar el farcit, la treiem a mig fer i posem el farcit.

Per fer el farcit:

Agafem la cullereta de philadelphia i el posem de manera uniforme per tota la superfíie.
A continuació posem el tomàquet fregit amb un grapat d'orenga (ens posem l'orenga a la palme de la mà i l'esmiclem amb els dits a mida que l'anem afegint) i amb això fem una segona capa de base.

En un recipient posem la carn de vedella, trinxem el cogombre i una mica de ceba ben petit i afegim a la carn, la soja, les gotes de perrins, mostassa i el ketchup, barregem bé fina que quedi ben repartit (recodem que ha de ser poca quantitat de cada cosa si no volem que ens mati el sabor de la vedella)

Posem la carn picada sobre la pizza, procurant que no quedi gruixut per tal que es cogui be, jo he fet boletes i les he aplanat sobre la pizza, tallem ben fi el formtage gouda i el posem a bocins petits ben repartit, posarem una petita capa de fotmatge emmental, el bacon, una petita capa de barreja de formatges (de el caserio), afegim les rodanxes de ceba, el blat de moro i talemm 5 olives a rodanxes ben fines, afegim al capdemunt l'orenga i ja el podem ficar al forn fins que sigui cuit.

Es important quan posem molts ingredients no posar massa de cada per que no es faci pesada.

Salut!

33 comentarios:

  1. Ole!! Al final l'has fet, i la pinta és boníssima!! jajaja quina gràcia això de la nostra massa... més aviat del Fabián Martín! ;P Oi que és bona?
    Petonets i gràcies per animar-te!
    Sandra

    ResponderEliminar
  2. Aquesta li agradaria al meu marit! amb oli picant!!li xifla!!! ptons

    ResponderEliminar
  3. Guauuu, boníssima.
    Un petonàs

    ResponderEliminar
  4. Una pizza realment contundent!!

    ResponderEliminar
  5. Me encantan las pizzas menuda pizza te ha quedado, la masa genial.
    besoss guapa

    ResponderEliminar
  6. Que bona! Té una pinta fantàstica. Porto un empatx de pizzes... Però m'encanteeeen!
    Gràcies per participar a "La recepta del 15"! Ha estat tot un èxit. Moltíssimes gràcies!
    Petonets!

    ResponderEliminar
  7. Quina pinta més bona!!!!, Una pizza molt completa. Petonets!!!.

    ResponderEliminar
  8. Mare meva quines ganes de menjar pizza!!! És que només en veig receptes i receptes jejeje....
    Aquesta, bonissima i amb l'oli picant, pel meu marit èxit assegurat...

    ResponderEliminar
  9. Sandra..
    Si que es bona... si, al final m'ha donat temps, em queda l'altre meitat de la masa, que al final ens l'hem menjat tota entre la meva filla i jo, i te fred als peus en Joan..jiji, o sigui que la resta la faré per sopar.

    Silvia...
    Si amb olipicant per sobre, el marinat de la vedella estaba molt bo i amb la barrja dels formatges molt bona.

    Lily...
    Si que era bona... i que com la faig tant fina i tants poquets ingredients de cada no s'ha fet pesada la masa cruixent:D

    Josep...
    Però s'ha fet pesada, si t'hi fixes a la primera foto es molt fina (ens agrada fina i cruixent) porta de tot i poca quantitat, amb la carn marinada es el primer cop que la preparo i em penso que la d'aquesta nit la faré igual.

    Mº José..
    La verdad que se nota la masa, i auqnue es cierto que la que venden fresca esta muy bien y te ahorra tiempo nada que ver con una masa recien preparada.

    Marina...
    No m'extranya, porteu ja més de 30 oi?.. ajjjaja.. i a quina mes saborosa, jo he fet una repassada i les hi han de tot tipus i sabors.

    Anna...
    Si que es complerta, a més amb la vedella marinada es el primer cop que la faig i m'ha agraadat molt.

    Catieu...
    Si que n'hi han a la globosfera, i has vist les de les bets? al clubdecuines quina bona fla que feien

    ResponderEliminar
  10. Té una pinta fantàstica! Ara mateix me'n menjaria un trosset :P Deu estar boníssima amb aquest oli.
    Petonets.

    ResponderEliminar
  11. Caram quina senyora pizza!... i avui hi ha futbol!
    Núria, em sembla que n'hauràs de fer mes, hahaha.
    Una abraçada.

    ResponderEliminar
  12. una pizza a tope de ingredientes esta mmuy bien
    peto
    miquel

    ResponderEliminar
  13. Nuria, a qui no li entra salivera? a mi també jeje

    Petons!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponderEliminar
  14. divina !!! a mi nome importa que tenga la forma que tenga jajajaj, con esos ingredientes uhmmmmm!!!

    ResponderEliminar
  15. Tengo que decirte que esta estupenda ÑAM..ÑAM...ek strudel delicioso ..me gusta mucho ..besotes MARIMI

    ResponderEliminar
  16. més val tard que mai, no? que bona!! petonets guapa

    ResponderEliminar
  17. madre mia..y mira que he cenado ya...q pintaza

    ResponderEliminar
  18. jajajajaja, así que si las porciones no están en forma de queso, ya saben que la has hecho tú, juasssss, bueno ¡¡que más da la forma!!, lo importante es el resultado y ésta lo dice todo, más buena que el pan, jejeje, me encantan las pizzas caseras
    Besazos y mucha suerte en el reto

    ResponderEliminar
  19. Hola!
    Qué bona, amb la vedella i tots els ingredients que porta! Un pizza molt saborosa sense dubte! Ah! i a mi tant se'm dona la forma m'agradari provar-la com fos! Petons

    ResponderEliminar
  20. Doncs jo també la vull deforme i quadrara, Núria!!
    Aquesta vedella marinada és tota una temptació, sigui per pizza o per altres aplicacions... M'agrada!

    No està malament, per arribar el dia 16... jejejeje

    Salut!!

    ResponderEliminar
  21. Quina mà de pizzes que veig, no sé per quina començar, totes m'agraden, i la teva... també i molt!

    ResponderEliminar
  22. No se'n parli més, aquesta me l'apunto sí o sí. Em sembla estupenda la idea i ha de ser super gustosa. És similar a una pizza barbacoa!
    Ja ho diuen, que les coses bones es fan esperar! ;)
    Petonss

    ResponderEliminar
  23. Mira totes les pizzes m’agraden, però aquesta amb la vedella i la resta d’ingredients te de ser una delícia, queda anotada.
    Petons

    ResponderEliminar
  24. Caram quin farcit més bo i la massa també té bona pinta encara que no sigui rodoneta y perfecta, jo l'estiro i sempre queda irregular, però l'important es que se la menjen sense dir ni piu.
    Petons.

    ResponderEliminar
  25. A mi també em vé salivera amb aquesta pizza!

    ResponderEliminar
  26. Una pizza como a mi me gusta, casera y con cosas ricas!
    Este mes no me dio tiempo participar pero a ver si me animo para la recepta del 15 de març!
    Petonets,
    Palmira

    ResponderEliminar
  27. Rodona, cuadrada, ... la forma no importa .. aquesta te una pinta , una pinta, .. que no m'extranya que sols de veure la se'ns faci salibera :-)

    Un truc per fer la pizza rodona : estires la masa agafes un plat el poses damut i el fas servir com a plantilla, retalles i ya la tens rodona i a sobre tens massa per fer mini pizzes.
    Petons

    ResponderEliminar
  28. Vaja truqui que t'acaba de deixar la Dolorss...i tu quina pizza has fet... gustosa i amb un ventall d'ingredients...
    un petonet maca

    ResponderEliminar
  29. Guau! quina senyora pizza! I aquesta vedella marinada ha d´estar per caure de cul! M´ho apunto!
    Anna

    ResponderEliminar
  30. Belén, si que es bona, però no porta oli, ha sigut un suggeriment ;).

    Manel...
    Ainx... pobret Joan se li va posar malament la pizza..:P.. encara que sempre ens queda el partit de tornada ;)

    Orquidea...
    Ñam!!

    Miquel...
    Siiiii... portaba de tot tipus barbacoa poerò sense ser tan forta de sabor.

    Ana...
    Siiii... jeje... pobret meu al final ni la va tastar..hehe... avuii li he fet una altre però em diu que vol la de carn...jiji.

    Toñi...
    Siiii... si consiguiera dominar la masa ya sería genial.

    Marimi...
    Jajajaja... que te comooooooooooooooooo.

    Judith...
    Heheheh... si, noia... ja ho dius bé :P, al menys he arribat..jiji.

    Espe...
    Pues con la masa que me ha sobrado (la mitad) mañana hago otra a ver que me invento :P

    Ana...
    Preciosa...si, ademas en mi casa la pizza deforme és la mas apreciada...jajajajajjajaa

    La cuina e L'eri...
    Doncs quan vulguis et dono un bocinet ;)

    Massinet...
    Hehehehe... Si per ser una pizza tardona no esta malament, el pitjor es que anava veient receptes de pizzes i les idees se m'anaben acabant han fet una selecció boníssima!

    ResponderEliminar
  31. Maria Angels...
    Jo també en port molts dies i la veritat que ha sigut dificil fer una diferent, tot i que amb el que va sobrar avui he fet un altre :)))
    Muas!

    Acabat de fer...
    Aquesta era l'idea fer un tipus barbacoa, però amb els elemnets que tothom té al rebost, a més no ha quedat tan forta com la barbacoa.

    Sion...
    Pren nota de tot el que vulguis, ja saps que estas a casa teva, va agradar moltíssim.
    Petonarros.

    La cocinera de Bétulo...
    Si diuen piu la pozza fa fiuuuuuuu!! i desapareix...hehehe... per això fan com dius ni pio.;)

    Albota...
    doncs quan vulguis aqui tens un tallet esperant-te

    Palmira...
    Que ganas tengo de saber de que se tratarà :) ha sido muy divertido !!

    Dolors...
    Que bo aquest truc!!
    Me'l quedo, una llastima que acabo de penjar l'altre pizza (em vaig dividir la masa en dos :(..
    Per la pròxima.
    Gracies wapa1
    Muas!

    Neus...
    Si... ja no tenim escuses per no ferles perfectes..jijiji...
    Ja saps que dintre de poc fins i tot la podras venir a tastar a casa meva ;)

    Anna...
    Si que esta bona noia... a mi m'ha sorprés.

    ResponderEliminar
  32. Ummmmmm pero qué bien huele en tu cocina.

    Muchas gracias por acercarte a la mia , yo tampoco te conocia y ya veo lo que me estaba perdiendo.

    Desde ya te sigo ;) y me quedo otro ratito por aqui viendo todas estas comiditas ricas que preparas.

    Besinos.

    ResponderEliminar