Portats especialment a Barcelona, tindrem dos cuiners que fa temps es dediquen a recuperar i difondre la cuina clàssica italiana des-de una vessant rigorosa i alhora divertida.
A través de les receptes del llibre 'La scienza in cucina e l'arte di mangiare bene' considerat com a clau en la evolució de la cuina italiana, la Carmen i en Fernando ens proposen un univers de sabors i coneixements clàssics i documentats.
Podeu seguir la seva feina a través del bloc "El caracol picante"
Una empenta de
GASTROBLOC@IRES
PROGRAMA:
1ª Classe: Divendres tarda (dia 18 de març a les 17:00)
-Suc de carn, (recepta amb interessants matisos en la tècnica d'elaboració)
-Sopa de gambes amb suc de carn, (una aplicació directa del bàsic anterior i una recepta clàssica que ha evolucionat en les cuines internacionals)
-Ravioli , (sense pasta, els originals)
-Falsos tordos, (una recepta de carn farcida molt clàssica)
-Sardines farcides, (tècnica clàssica per fer farses de peixos)
-Tacitas, (crema a partir d'un almibar)
-Licor de llimona
2ª Classe: Dissabte matí (dia 19 març a les 10:00)
-Suc de carn, (recepta amb interessants matisos en la tècnica d'elaboració)
-Sopa a la Stefani (recepta de l'any 1600. "Casquería fina")
-Bacallà Monteblanco, (un entrant imprescindible)
-Peix Marinat, (deliciosa proposta)
-Cresentinas, (una altra forma d'untar el pa amb all)
-Garetto, (tècnica per a la cocció del "morcillo" en el seu propi suc)
-Puding Negre, (bescuit sense farina)
-Conserva de roses
3ª Classe: Dissabte tarda (dia 19 març a les 17:00)
-Risotto milanesa, (3 propostes d'un clàssic imprescindible)
-Quenelle, (les "quenelle" són un guisat)
-Mandonguilles de cap i pota, ("casquería fina")
-Pizza a libretti, (no és una pasta fullada)
-Fetges en conserva, (fetge de porc en conserva)
-Cacciucco, (mariner, mediterrani i tradicional)
-"Espumón" de te
Els cursos estàn programats per als propers 18 i 19 de Març , places limitades.
SE SORTEJARÀ ENTRE ELS ASSISTENTS EN CADA SESSIÓ EL LLIBRE
Pellegrino Artusi
"Publicat en 1891, La ciència en la cuina i l'art de menjar bé és una recopilació de 790 receptes i s'ha convertit en el llibre de referència per als amants de la bona cuina
PREUS:
Tot el taller (els tres dies) 150€.
Sessions independents (només un dia) 55€
RESERVES E INSCRIPCCIONS
Sant Lluís, 58
Barcelona, Spain
Ay... me encantaría ir!!! pero Barcelona me queda a 12 horas!!!
ResponderEliminarUna lástima... ;-)
M'apuntaré a la del divendres, que segur que serà molt interessant ;)
ResponderEliminarque envidia
ResponderEliminarEsan super bé, a més m'agrada molt la cuina italiana, no tot són pizze i pastes encara que m'encantin.
ResponderEliminarMuas!
Que interesante, seguro que se disfruta y se aprende muchisimo en este curso. ayyyy me encantaría poder asistir. Que lo disfrutes, y ya nos contarás los detalles.
ResponderEliminarbsts. maite
Hola,
ResponderEliminarMolt interessant! Vaig a veure si puc escapar-me i m'inscric. Moltes gràcies per a la info!Petons
I avui mateix s'ha anunciat que a cada sessió hi haurà el sorteig d'un exemplar de la traducció castellana del llibre del gran Artusi.
ResponderEliminarI en exposició un original del 1898.