*Aclaració: Aquests aperitius de les fotografies estan fetes íntegrament de moniato, en la segona "ronda" vaig afegir la mateixa quantitat de moniato que de patates, que per el meu gust son molt mes bones, així que la recepta va a parts iguals dels ingredients abans anomenats.
Ingredients:
250g. de moniato.
250g. de patates.
sal/pebre (al gust)
1 cayena. (o qualsevol altre tipus de picant)
salsa de tomàquet fregit.
1 polsim d'orenga (opcional).
sal/pebre.
200g. de carn picada de vedella.
1 dent d'all.
1 ceba gran.
Formatge ratllat (emmental)
Oli d'oliva.
farina.
ou batut.
pa ratllat.
Elaboració:
Posem aigua al foc i afegim el moniato fins que sigui tou (40'-45' a foc baix i tapat).
En una olla amb aigua posem les patates senceres i les fem bullir fins que siguin cuites (dependrà de la mida).
En una paella amb oli farem el sofregit de la ceba i l'all, afegirem la carn picada i la deixarem fer (millor que quedi ben seca), corregim de sal/pebre i afegim l'orenga, desprès afegirem la salsa de tomàquet, en un morter piquem la cayena i ho afegim(serà el toc picant ho podem substituir per altre tipus de picant al gust) ho deixem fer fins que tot estigui sec i ben fet, reservem.
Aixafem les boletes en el palmell de la mà i posem (al centre) una mica de formatge ratllat i un grapadet de carn picada, i tanquem la "boleta" amb cura que el farcit quedi al mig, fem la mateixa operació fins esgotar els ingredients.
Passem cada boleta per farina, després per ou batut i tot seguit per el pa ratllat, ho fregim en abundant oli calent fins que sigui daurat.
*Nota: Els que les feu només de moniato, heu de recordar, que el moniato, amb la calor (quan les fregim) puja el seu dolçor i es modificaría el punt de sal del puré, recomano congegar-les, perquè al fregir-les no quedi modificat el sabor.
Quines bombes més originals amb aquest gustet dolçet del moniato i el contrast de la carn. Ha de ser realment deliciós!
ResponderEliminarHola!!!! Quina alegria!!! Quan de temps... I tornes fort, eh? Aquestes mini-bombes es veuen delicioses. Em guardo la recepta....
ResponderEliminarEspero que per a la propera recepta no ens facis esperar tant. Benvinguda de nou guapa.
Una forta abraçada
Deliciosas las mini bonbas de moniato. Me llevo la receta. Besos
ResponderEliminarPero que bones!! Les bombes és una tapa que sempre m'ha agraat, així que imagino que amb moiato deu donar-li un toc diferent i molt bó! En prenc bona nota :)
ResponderEliminarPetons i m'alegra la tornada!
Bentornada maca!!! No saps la il·lusió que em fa veure que tornes a publicar... i a sobre amb Recepta del 15! Tot un honor! :D
ResponderEliminarAquestes bombes em semblen genials, no podria parar de menjar-ne! Quina crack!
Moltes gràcies per participar i esperem veure't per aquí sovint!
Un petonarro!
Sandra
Unas bombas deliciosas!!!
ResponderEliminarBesitos.
Guauu quina idea més bona amb els moniatos!! una recepta molt original! me l'apuntoo se'ns dubte! petons
ResponderEliminarNena quant de temps sense veure't, benvinguda de nou. Un aperitiu digne per tastar.
ResponderEliminarPetons!
Ana de: 5 sentidos en la cocina
La veritat es que ni m'he llegit la recepta, doncs l'alegria ha estat veure que publicaves de nou... La recepta prometo llegir-la després... :).
ResponderEliminarPerò la noticia positiva es veure que estas aquí de nou... De veritat que m'has fet content..
Una abraçada!.
Quant de temps sense publicar.... i ja enganxada al carro de les convocatories...
ResponderEliminarUnes bombes totalment diferents...
un petonet
Nuria benvinguda de nou,estupendas estas mini bombas que nos traes
ResponderEliminarpeto
Aquesta entrada és LA BOMBA!, quina recepta més original, una abraçada!
ResponderEliminarPATAPAM!! Això sí que és tornar petant-ho tot!! hahaha. Boníssimes les bombes Nuria :)
ResponderEliminarHola! Fa poc que he descobert el teu bloc i m'agrada molt, així que t'aniré seguint tant com pugui! Les teves fotos són genials! T'apunto el meu, per si vols fer el xafarder... http://tapatdetapes.blogspot.com
ResponderEliminarOhh! Nuria!!! estàs aquí de nou!!! m´en alegro molt et robavem a faltar. Una bona recepta, segur que bonissima però el que em fa més il.lusió és que hagis tornat a la normalitat!1 Petons guapi!!!
ResponderEliminarMolt originals aquestes bombes!!
ResponderEliminarSe ven muy buenas, lástima que se frien!!, que rico debe estar, adoro el boniato.
ResponderEliminarBss
Quines bombes tan originals!!!! molt bones!!!! Besotes de la Vaca!!!
ResponderEliminarMuy originales, ademas en el momento apropiado, es la época de los boniatos y cuando mas se consumen es por todos los santos.
ResponderEliminarSaludos
Quina proposta més xula!!!! és un aperitiu fantàstic!!! ;) (per Memòries tens temps fins el dia 28 per publicar la recepta!) petonets i benvinguda!!!!
ResponderEliminarMolt originals aquestes mini-bombes! Jo també tinc pensada una recepta del 15!! Però no sé si tindré temps de fer-la! Em presento, soc la Mireia de platsipostres.cat!
ResponderEliminarPetons,
Segur que el contrast de sabors és deliciós!
ResponderEliminarUna proposta molt original i molt bona!
ResponderEliminarM'encanten aquestes mini-bombes!!!
ResponderEliminarM'ho apunt, petonets
Que original¡¡ Y encima creo que tienen que estar muy ricas ¿a que sí?. Pues nada, pienso hacerlas antes de que pase la temporada de los boniatos. Saludos
ResponderEliminarQuina recepta! se'ns fa la boca aigua!!! aquesta la preparem segur!!!! quines ganes de provar-la!!! felicitats!!
ResponderEliminarPetons!!!
Quina pinta Deù meu !
ResponderEliminarMmm, están excelentes!!!
ResponderEliminar