Páginas

15.1.10

BROQUETES DE GAMBES AMB FORMATGE FUMAT

Ingredients:

Gambes, llagostins o escamarlans.
Formatge fumat d'ovella.
Pals de broquetes.

Oli de gambes:
Oli de gira-sol.
Closques dels llagostins

Melmelada de tomàquet:
Sucre.
Tomàquets.
Aigua.


Preparació:


Farem primer l'oli de gambes, és tan senzill com posar en un cassó abundant oli de gira-sol i les closques a foc molt suau fins que estigui fet. (L'oli ha de cobrir els llagostins en la seva totalitat.) Com si ho estiguessim confitant.

Mentre es fa l'oli preparem la melmelada, escaldat els tomàquets, els pelem i ho fem en cancasè (sense llavors) posem sucre (tenint en compte que per un quilo de tomàquets es posa 750g de sucre) i un xic d'aigua i ho fem a foc molt suau fins que estigui fet i passem per la batedora (o no a gustos).

Tallem el formatge a daus i reservem.

Agafem els llagostins pelats, els hi treiem els intestins i els obrim en mariposa (els tallem per l'esquena longitudinalment.

Els passem per la planxa, un cop estiguin fets, anem enfilant alternativament amb el formatge per les broquetes, el pintem amb una mica de l'oli que havíem preparat, i fem el mateix amb la melmelada de tomàquet.

Bon profit.

Tinguem en compte que ens sobrés gairebé tot l'oli i la melmelada, cosa, que ens serà molt útil, ja que són productes que es conserven perfectament durant moltíssim temps i podrem fer una gran varietat de plats amb ells en el futur.

No hay comentarios:

Publicar un comentario