16.10.10

RAVIOLI FARCITS DE GAMBETES I VERDURES AMB SALSA DE MARISC


 
Ingredients:

Per el farcit
1 paquet de gambetes,
1 ceba.
1/2 p. vermell.
1/2 p. verd.
1/2 carbassó.
1 porro.
1 dent d'all.
2 tomàquets.
1 cullerada de carn de nyora.
conyac o whisky.
Julivert fresc picat.
Oli d'oliva.
Sal/pebre al gust.
nata líquida.


Per el ravioli
4 Ous.
400g. Farina.
Sal.
Unes gotes d'aigua.
Una cullereta d'oli d'oliva.


Per la salsa de marisc
Oli d'oliva.
ceba.
pastanaga.
conyac.
pells i caps de llagostins.
Nata liquida.
Sal.

Elaboració:


Per el farcit



Tallem la ceba i el porro en bruinoise i sofregim a foc lent, laminem l'all i l'afegim, un cop fet posem els pebrots, el carbassó tallats també en brunoise i deixem fer, afegim les gambetes, el julivert i la carn de nyora, després afegim també els tomàquets en cancassè que haurem tallat petit i ho deixem fer a foc lent per que no es desfacin les verdures, flamegem, rectifiquem de sal/pebre i per ultim posarem la nata.



Per la salsa de marisc


Tallem la ceba en brunoise petita i la posem a foc suau amb un xic de sal, quan sigui cuita posem la pastanaga i deixem fer, afegim les closques de les gambes o llagostins, aixafem bé amb la cullera de fusta per extraure tot el sabor, deixem fer , flamegem amb el conyac, rectifiquem de sal, ho triturem, passem per el passapurés o colador i tornem a posar al foc afegim la nata i retirem.


Pasta dels ravioli


.En un recipient fem un volcà amb la farina i al mig posem els ous amb la sal, l'oli i el xic d'aigua, barregem dintre del recipient amasant-lo durant un quart d'hora mes o menys fins que la barreja no s'enganxi , passem al marbre enfarinat, i el continuem amasant, tapem amb un drap i deixem reposar de 30' a 40', enfarinem el rotllo d'amassar i amassem bé fent una capa el mes fina possible.


Tallem i deixem preparat per col·locar el farcit

Agafem el farcit i posem una cullereta en un extrem de la pasta que tenim preparada, tanquem com si fos un llibre i pressionem les vores, amb una forquilla acabem de tancar el ravioli.



Posem una olla amb aigua i sal al foc i quan trenqui el bull posem la pasta durant 3 minuts i retirem.

Ja podem emplatar, posem la pasta en un plat amb la salsa de marics al capdemunt i ja podem gaudir d'aquest plat .

Bon profit.










18 comentarios:

  1. Fer la pasta a casa és molt entretingut, però el resulat recompensa de sobres la feinada, oi?
    A més, et pots triar tu mateixa el farcit, aquest de marisc deu quedar molt gustós!

    ResponderEliminar
  2. Quina combinació més deliciosa, enhorabona!!

    ResponderEliminar
  3. Quina bona pinta tè tot!!! Ja tens una nova seguidora.

    Feliç dia!

    ResponderEliminar
  4. menuda pintaza....q tengas suerte...es una receta de lujo,desde luego

    ResponderEliminar
  5. Que maravillasss haces, un beso y feliz fin de semana.

    ResponderEliminar
  6. Un plat molt ben elaborat i presentat, Núria, tot un luxe.
    Una abraçada.

    ResponderEliminar
  7. Quina feinada!, ja m'agradaria un dia fer pasta jo mateixa però no m'hi acabo de decidir.Aquesta recepta és un veritable luxe, qui els va tastar pot estar agraït a la cuinera pel temps i per tenir unes idees tan fantàstiques!Una abraçada.

    ResponderEliminar
  8. Sort al concúrs.
    Un plat de luxe tant per la pasta com per la salsa.
    Petons.

    ResponderEliminar
  9. molta sort, és una molt bona recepta

    petons

    ResponderEliminar
  10. Això ha de ser una delicia fina fina. M'encanta, has de guanyar.
    Fins aviat! ;)

    ResponderEliminar
  11. Fas uns plats maquíssims, aquest també m'agrada! Sort!

    ResponderEliminar
  12. Hola!! quina recepta més deliciosa! jo encara no m'he animat a fer la meva pròpia pasta, però veient el teu resultat segur que m'hi animo!!! em quedo per aqui1 petonets!

    ResponderEliminar
  13. Ostres que bo, i es fet la pasta tu...
    Deliciós Nuria.

    ResponderEliminar
  14. M'has fet recordar la màquina de fer pasta que tinc guardada!! Quines ganes m'han entrat de fer uns raviolis. Jo no els farè de marisc aquesta vegada sino que els farè farcits d'ànec :)

    Sort amb el concurs.

    ResponderEliminar
  15. Congelam un tupper i el dia 26 hem portas una racció!!!

    aquest raviolis tenen mooolts nº de tenir premi.
    Un petonét

    ResponderEliminar
  16. Estupenda receta.
    Suerte en el concurso, esta es de ganar.

    Un saludo.

    ResponderEliminar
  17. Gemma...
    Si que compensa, estabem bem bones!
    La llastima es que ho tinc que fer a ma, a més que he vist que l'anna te una recepta de ravioli bonísima, m'agradat molt la seva recepta de la pasta, la pròxima li copiaré.

    Elsfogonsdelabordeta...
    Moltes gracies per la part que em toca, y benvinguda al meu espai, dessitjo que et trobis aqui com a casa.

    Afrodita...
    Sempre m'ompla d'orgull que us agradin les meves receptes, i si a mes us quedau a casa ja es la canya!
    Petons i benvinguda sies.

    Espee...
    Tenerte por aqui si que es un lujo ;).
    Gracias y miles de besos.

    Capisi..
    Hehe... llego tarde, bueno a partir de ahora que tengas una buena semana :P.
    Besitos.

    Manel...
    Gracies, m'afalagues massa i al final m'ho creuré hehehe...
    Un petonarro;).

    Mercé...
    Anima't noia... que es molt mes fàcil del que sembla, l'unic que jo l'he de fer a má per que no tinc màquina, pero a casa agraden molt, també em va be per que a la nena (te dos anys) la pujo a la pica i "m'ajuda" jeje... em lia cada una :-S

    Muas!

    La cocinera de bétulo...
    Moltes gracies, tot i que n'hi hà receptes molt bones, al menys m'ho passo bé i vaig agafant idees per un futur dels plats dels candidats que son bonísims.

    Lídia moltes gracies, a casa agrada molt;)
    Petó!

    Acabatdefer...
    Ains! ja m'agradaria, però es una tasca molt dificil d'escullir només un entre tantes delicies, la veritat es que no m'agradaria ser pas del jurat, quin dilema!
    Petonets maca.

    ResponderEliminar
  18. Visc a la cuina..
    Bé mira qui parla , tu si que fas plats que inciten als sentits a viatjar a traves d'els aromes, sabors i la vista de la teva cuina.:)
    Muas!

    Ingrid...
    Benvinguda, la veritat es que es molt fàcil al contrari del que pot semblar, ja dirás com t'ha sortit si t'animes;) estaré a l'aguaït.
    Muas!

    Margot...
    Hola maca, un plaer trobarte per aqui, la veritat es que val la pena ferla, de vegades quan tinc mandra només faig la pasta i en faig tallarins.

    Petonets;)

    Starbase...
    Ohh!! jo mataria per una màquina, abans, sempre que les veia a la botiga pensaba un altre trsto inútil per enmagatcemar... qui comprará això?...
    Ara sempre em penedeixo de no haberla comprat, (sempre compro moltes coses de cuina i de vegades he de descubrir per que serveixen un cop a casa...jajajaa) no faig en tant sobint com vuldria per mandra d'aplanarla que mai estic satisfeta del gruix:)

    Neus...
    Oido cocinaaaaaaaaaaa!!!
    Tupper preparado!! hehehhe.
    Petonets rewapaaaaaaaa!



    Isabel muchas gracias, aunque esta complicado, las recetas presentadas son muy buenas, como comenté hace un rato, no me gustaria estar en el pellejo del juez, puesto que la elección es dificil.

    Besitos:*

    ResponderEliminar