Páginas

14.10.10

RAP MARINAT AMB VINAGRETA CALENTA I CRUIXENT DE GAMBES.

Ingredients:

Ceba.
Pa dur.
Llet.
2 Nyores.
Tomàquets.
Llagostins.
Fideus d'arrós. (A falta de gules :P )
Oli girasol.

Vinagreta calenta

Tomàquets cancasè.
Pinyons.
Atmella.
Vinagre balsamic.
Sal.
Rap.

Elaboració:

Prepararem primer el marinat, tallem la ceba en brunoise ben fina, sofregim i colem. Hidratem el pa (només la motlle), la barregem amb la ceba i la carn de la nyora, (50% ceba + 50% pa) triturem, colem i reservem al refrigerador.

Agafem el llagostí, el pelem i trèiem l'intestí, estirem paper film posem a sobre i tornem a estirar un altre capa de film per sobre, aixafem amb cura fins aconseguir aplanar-ho sense forats, congelem fins que es solidifiqui, un cop aconseguit treiem del congelador i fregim en abundant oli calent (de gira-sol que es mes suau i no adulterem el sabor) fins que quedi cruixent, una altre opció es posar al forn fins que sigui cruixent.

En el mateix oli de fregir las gambes/llagostins, fregirem els fideus d'arrós trencats, retirem i deixem sobre paper absorbent (Ho farem servir per donar volum al plat)

Preparem la vinagreta calenta, Fem els tomàquets en cancassè i els piquem fins.
Piquem els pinyons i l'atmetlla, ho saltem en una paella, quan sigui torrat, afegim el tomàquet que hem preparat i una mica de vinagre balsàmic, salem al gust i quan sigui fet retirem.
Napem el rap amb el marinat i cuine al forn 5' a 200º.

Emplatem el rap, posem una cullerada de vinagreta a sobre donem volum amb el fideus d'arròs (si tinguésim gules millor) i per acabar posem el cruixent a sobre.

Al costat he posat mes salsa del marinat tot i que poder havia d'haver posat una mica de vinagreta.


Salut!

21 comentarios:

  1. El rap és dels meus peixo preferits i regat amb aquesta vinagreta ha de quedar boníssim!
    Molt bona idea això dels fideus d'arròs enlloc de les gules, je je je...

    ResponderEliminar
  2. Gemma...
    A casa també agrada força, "la crisis apreta pero no ahoga", (al menys accentua l'enginy :P)

    ResponderEliminar
  3. pues muchisima suerte.desde luego el plato es sensacional

    ResponderEliminar
  4. Quina presentació més bonica.
    La recepta molt bona, segur que queda un plat deliciós partint d'aquest ingredients :)

    Salutacions

    ResponderEliminar
  5. Hola Nuria:
    Su receta ha quedado registrada para el concurso.
    Sabe, si es su deseo, concursar con una receta más.
    Suerte con la decisión del jurado.
    gracias por seguir participando.
    Saludos

    ResponderEliminar
  6. Perfectes els fideus, a mi les gules no m'agraden gens....i el rap m'encanta...

    Un petó,

    ResponderEliminar
  7. Molta sort, la recepta és molt atractiva (jo també sóc fan del rap hehehe)

    ResponderEliminar
  8. Suerte en el concurso. Te ha quedado genial. Bss.

    ResponderEliminar
  9. Mucha suerte Nuria! me encanta el plato que traes, tiene una pinta increíble, lo has dejado con muy buena presentación.
    Besos.

    ResponderEliminar
  10. Quin plat nena!!!
    de luxe:) i aquest rap, el tens del mar a la taula directament... quin goig
    Sort amb el concurs
    un petonet

    ResponderEliminar
  11. uhmmmmm tiene una pinta genial, y seguro que asi es!! espero que ganes !!!

    petons!

    ResponderEliminar
  12. Quin plat més bonic, ha de ser una exquisidesa!

    ResponderEliminar
  13. Una excel·lente recepta, ben treballada i presentada.
    Núria, enhorabona!

    ResponderEliminar
  14. Suerte en el concurso!: el plato delicioso y muy bien presentado. un saludo.

    ResponderEliminar
  15. Que maravilla de receta, suerte en el concurso, un beso.

    ResponderEliminar
  16. Sort al concurs.
    Queda excelent, molt ben presentat i molt gustós, encara que anb gules penso que m'ha de agradar més.
    Petons.

    ResponderEliminar
  17. Fas unes receptes de categoria!, renoi quina forma de fer el rap més bona... i visca l'enginy: a mi les gules no em diuen res de res, molt millor els fideus! Una abraçada!

    ResponderEliminar
  18. Moltíssima sort, guapa...la veritat és que el plat és de 10.
    Petonets.

    ResponderEliminar
  19. eSPE...
    hOLA WAPA, SIEMPRE me alegra verte por aqui.
    Un besazo y gracias por tu apoyo.

    Laura...
    Moltes gracies, tot i que la teva proposta m'agrada molt mes ;)
    Petonets maca.

    Apicius...
    Lo tengo muy en cuenta, de hecho estoy maquinando el postre, me ha encantado el concurso y la idea de diseñar un menú completo con nuestras propuestas.
    Gracias pro la vosita, un cordial saludo.

    Sonia...
    Hehehe... donç ara per Nadal en comptes de gulas al allet fideus al allet...jijiji.. :P
    La veritat es que el rap queda be amb tot, encara no se de cap ingredient que no li lligui (tret de barrejarlo amb lionesas o coses per el estil hahaha)
    :*

    Starbase...
    Gracies per els anims, tot i que esta complicat hi hà molt nivell, el rap es un aliment fantastic... Com es que no li has dedicat una entrada com amb la patata??? heheh...elis, eliss...:P

    Luisa...
    Muchas gracias... necesitaré la suerte, las recetas son muy buenas.
    Besitos.

    Alcantarisa...
    Wolaaaaaaaa bonita, gracias, la verdad es que tenia mejor sabor que presentación :).
    Un requetebeso ea!

    Neus...
    Això si que es cert, em sento molt privilegiada de poder gaudir de tan bon material a la cuina vivin a peu de platja. Gracies per els ànims Neus, però segirament haurás vist totes les delicies que s'han presentat a concurs el cert es que no m'agradaria estar a la pell del jutge,
    SSSSSSSSSSSSSSSmuacks!

    Toñi...
    Gracias wapa, me encanta saber que puedo contar con vosotras, gracias por darme siempre tu apoyo.
    Besitos;)

    ResponderEliminar
  20. Visc a la cuina...
    Si que està bo, es un marinat ràpid que tenia pendent, a mi m'encanta.
    Gracies per la visita un gran petó.

    Els fogons del pare...
    Moltyes gracies, sempre es un plaer tenirte per aqui Manel, per cert, el teu arròs amb carbassa... mmmmmmmmmm!!
    Petonarros.

    Anna...
    Gracias, bueno, como he comentado es una tarea difícil, imaginate estar en la piel del jurado :-S con todas las esquisiteces que se han propuesto serà muy dificil.

    Besitos.

    Capisi...
    Muchas gracias, un besito enorme para ti.

    La cocinera de Betulo...
    Hehehehe... tens el morro fi :P:P... a mi també m'hagués agradat posarli, però m'he apanyat amb el que tenia a la nevera :P
    Petonet so wapa!

    Mercé...
    A més es una recepta molt facil i fora del que es pugui pensar força sentzilla, el marinat es al moment i el montatge també no te ni mig hora.
    Muas!!!

    Mabel...
    Moltes gracies per el teu suport, estaba molt bo.
    Gracies per pasarte a veure'm.
    Un cacho besooo!

    ResponderEliminar
  21. aquesta recepta té moltes posibilitats......no se´com seran les altres però jo ja et dono com a guanyadora

    petons

    ResponderEliminar