Páginas

21.10.10

Minestrone de bolets.

Aquesta és la meva aportació, tot i ser humil i senzilla no per això menys gustosa per el concurs convocat per
La cocina de Javi de receptes amb oli d'oliva i bolets patrocinat per iloveaceite, el jurat estará compost per Fernando Ortega de iloveaceite i el Xef David García de "Te ayudo a cocinar".



Necessitarem:


1Pastanaga.
1 Ceba.
1 penca d'api.
150g. Cama-secs.
Ceps.
3 Tomàquets.
2 patates.
1 carbassó.
1 porro.

Per al brou de carn (també el podeu utilitzar sols de verdures )
Ceba.
Pastanaga.
Porros.
Xampinyons.
Api.
Ossos de vedella.
Despulles (espinada, gallina, etc. amb ossos també)
Oli d'oliva.
Vi negre.


Elaboració:

Primer de tot encendrem el forn, en una safata salpebrem els ossos de vedella i les despulles, els posarem un xic d'oli i el posarem al forn fins que adquireixin un color torrat fosc (color caramel però sense que es cremi).


Mentre s'enfornen els ossos, en una olla amb un pel d'oli anirem sofregin les verdures que utilitzarem per al brou, no és necessari que les trossegem massa, sol és per donar sabor al brou i després seran rebutjades.

Introduirem a l'olla els ossos una vegada estiguin cuinats, desllegirem amb una mica de vi negre el moll i els sucs que hagin quedat a la safata de la carn i els afegim també, omplim d'aigua l'olla  i el deixem cuinar com a  màxim de 4 hores a foc mitjà, jo el deixo 2'30-3'00h que són mes que suficients.

Una vegada sigui llest colem i reservem el brou, si us sobra brou el podeu congelar per a mes endavant sense problemes.

Si els ceps són frescos els tallem en trossets, si no els hidratarem i procedirem a tallar-los.


Netejem bé els cama-secs i repetim l'operació .

Tallem la resta de verdures en brunoise , pelem i retirem les llavors als tomàquets i tallem també, farem el mateix amb les patates.

Pochem la ceba i el porro, despues afegirem la pastanaga, els bolets, les verdures, les patates i per últim els tomàquets, una vegada sofregit afegirem el brou de carn i deixarem coure a foc suau uns 30'.


Ja podem servir.

21 comentarios:

  1. Els cama-secs són dels bolets que m'agraden més...
    Ara que fa fred, aquest plat calent es posa fenomenal!

    ResponderEliminar
  2. eooo!!! esta la puc jalarrrrrr!!! mankanta l'ideaaa superoriginal! eso si brou de verduretes ;) asies!

    ResponderEliminar
  3. que rica..con este frio,como apetece...

    ResponderEliminar
  4. jo també hi he participat, tot i que encara no l'ha he vist publicada.

    Molta sort wuapa

    ResponderEliminar
  5. oooh, això m'aniria bé, q fot un fred de nassos...estem a 9 graus...

    Petons,

    ResponderEliminar
  6. Suerte en el concurso!!.....este minestrone de setas ha ganado un premio en mi estomago!!!.....como lo desearia probar.....esos sabores me encantan!!....te quedo super......Abrazotes, Marcela

    ResponderEliminar
  7. Gemma...
    Donç si que comença a venir de gust... hauries de veure a la nena repetint plats de sopa :-S.
    Petons!

    Zaraida...
    Jajaja... si, si, siiiiiiiii!!! ademés, com ara començaré a fer bondat, faré més plats de verd per que els puguis menjar :)

    Muas!

    Espee...
    Pues, ademas, ha estado tanto tiempo a fuego que el caldo tiene un sabor excepcional (es que a mi me encanta jeje)
    Beso y gracias por tus palabras

    Lídia...
    Hola wapa.. si? havia d'enviar un mail al seu correu que esta a la entrada (be, al menys jo ho he fet:) ) donant les dades, si ho has fet, segur que la publicará aviat... (que has publicat? ara aniré a xafardejar.
    Mua!

    Sonia...
    :O:O...
    Caram noia, així donç et guardo un parell de plats al menys.
    Muack!

    Marcela...
    Jajaja... pues ese es el mejor premio, que te haya gustado.
    Besos mil.

    ResponderEliminar
  8. Muy rico para el fresquito que llega. Bss.

    ResponderEliminar
  9. El minestrone m' agrada, però no se m'habia acudit fer-lo am bolets. Segur que queda molt bo.
    Sort al concurs.
    Petons.

    ResponderEliminar
  10. Una sopa minestrone a la que has dado la vuelta con los hongos, me encanta el resultado.

    Un saludo. Y suerte con el concurso

    ResponderEliminar
  11. Muy rica!!. me encantan las setas y así con la sopita una delicia. Besos.

    ResponderEliminar
  12. Mmm, que bo que ha d'estar aquest minestrone!

    m'han entrat moltes ganes de menjar un plat calentet ja mateix!

    la proposta la trobo estupenda de debò, et desitjo moltiiiissima sort en el concurs!

    ResponderEliminar
  13. Una minestrone deliciosa amb els camagrocs i els ceps li han de donar un sabor deliciós.
    Petons

    ResponderEliminar
  14. Em vindria molt de gust ficar la cullerada en aquest plat, això que has preparat ha de ser exquisit! Molta sort!

    ResponderEliminar
  15. Núria, el teu ritme és vertiginós!,ja dorms??...Una sorpresa més aquesta recepta!,com totes les que ens presentes. Una abraçada.

    ResponderEliminar
  16. Molta sort amb el concurs!! Tot el que porti bolents em fa perdre l'oremous, així que ja tens el meu vot!! :D

    ResponderEliminar
  17. Mucha suerte en el concurso,me encantan los boletus y las setas en general, y los champiñones, todo, jejejeje
    Besazos

    ResponderEliminar
  18. Que plato más rico, desde luego haceis verdaderas maravillas con las setas, es una pasada! me encanta.
    Un besote y mucha suerte con el concurso.

    ResponderEliminar
  19. Como me tienta esta sopita, ni te lo imaginas.

    Muchas gracias por participar en el sorteo. Te deseo la mayor de las suertes.

    Besos.

    ResponderEliminar
  20. Luisa...
    SI que va aptciendo ya con estos fresquitos que nos amenazan.
    Mua!

    La cocinera de bétulo...
    Donç el cert es que esta força bé, tot i que jo que soc una apasionada de les sopes no puc ser imjparcial.jiji

    Lazy...
    Hola paco, bueno, el año pasado fué la primer avez que la hice, pero con rovellons que tambien me encantan, auqnue este año hast que no bajen de precio, continuo con otras setas :P
    Besetes y gracias por la visita.

    Anna...
    Pues si que estaba rica, gracias por la visitilla.
    Muchos muases!

    Laura, moltes gracies maca, tot i que tinc ganes de veure la teva proposta segur que sorpren com sempre.
    Muacks!

    Fem un mos...
    Jajajaj... m'acabo d'adonar de l'error :-S Gràcies ;), si quer li donaven un gust ben bo i peculiar.
    Petonets!

    ResponderEliminar
  21. Visc a la cuina..
    Poder no es un plat de l'eltre món i sòc molt conscient que una sopa no te gaires posibilitats en aquesta competició, ja que les altres receptes son elaborades i segur que bonísimes, però no m'he pogut estar, m'encanten les sopes, i per mi es molt bo!!!
    Hehe muaa!

    Mercé..
    Jaja... lo que em sap greu, que tampoc em deixa gaire temps d'anar a comentar altres blocs , tot i que quan tinc un momentet hi vaig a veureus a tots ela que em dona temps.
    Petonets rewapa!

    Starbase...
    A mi em pasa el mateix però amb les sopes i si a mes porten bolets.... :-S ai omà!!!!
    ;)

    Ana...
    Pues si es cierto, estoy contigo, los hongos en su gran mayoria son una divinidad.
    Gracias por tu apoyo.
    Muaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    Sara..
    Muchas gracias, estoy deseando ver tu propuesta, que tu nunca te quedas atras.
    Bestes!

    Silvia...
    Me encanta tentarte..jeje... i con las setitas y la sopa que son una de mis debilidades mas aun.
    Gracias por venir y dejar plasmadas tus impresiones.
    Besazo wapa!

    ResponderEliminar