28.9.10

CREMA DE MARISC

Avui farem crema de marisc sense marisc.. :P...

No us espanteu, la farem amb les pells i caps de les gambes, com molt de vosaltres sabeu, sempre que faig servir gambes llagostins, etc., els afegeixo pelats i nets, donç aquest caps i pells els congelo per fer salses i cremes, com es el cas, avui tocava neteja de congelador i com que tenia molt i ja comença a venir de gust una sopeta o crema, he pensat, avui crema de marisc!



Caldrem:

4 galetes.
Safrà.
1 ceba gran.
2 dents d'all.
Pastanagues (he posat les 2 ultimes)
2 Patates grans.
1 tomàquet pelat.
1 Carbassó. (teòricament no porta)
1 Xorre't de conyac
1/2 copa de vi blanc.
1 l. de brou de peix (sempre tinc congelat, tot i que si el compreu també va bé)
Despulles de les gambes, llagostins, etc..
1/2 got de nata.
1/2 got de llet.
Oli d'oliva.


Elaboració:


En un olla posem l'oli i sofregim la ceba, l'all, afegirem la pastanaga pelada i tallada, el tomàquet, el carbassó i les patates tot net, pelat i tallat, quan sigui pot-xat afegim les despulles, ho sofregim i anem aixafant els caps amb una cullera de fusta.


En un morter piquem el safrà i les galetes, ho afegim, posem el xorre't de conyac i framblejem.


Un cop fet posem el vi, deixem reduir i ara el brou, ho deixem 15 minuts i triturem tot, ho passem per el xinés.


Un cop fora del foc corregim de sal i li posem la llet i la nata i ja ho podem servir.



Salut!

17 comentarios:

  1. Slurp, slurp.
    ¡Deliciosa!

    Petonetes.

    ResponderEliminar
  2. La picada amb les galetes deu quedar boníssima, enriqueix molt la crema de marisc ;)
    Jo també guardo les espines i els caps de gambes, així el dia que vols fer una crema d'aquestes sempre en tens a punt ;)
    Boníssima, i ara que comença la fresqueta aquestes cremes calentes ja vénen molt de gust!

    ResponderEliminar
  3. Deliciosa!!!!.....mas bien tentadora!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponderEliminar
  4. Esta pidiendo ¡¡¡cómeme!!!!

    Besitos!!!!!!!!!!

    ResponderEliminar
  5. Ohh que bona aquesta crema de marisc, m'has fet donat una idea per sopar aquest vespre, que amb aquestes temperatures ja començem a tenir ganes de menjar coses calentes.

    Salutacions

    ResponderEliminar
  6. ¡¡Con galletas!!, chica que originalidad, la vedad es que si que apetece comerse un platito de ésta maravillosa crema, me encanta
    Besotes

    ResponderEliminar
  7. Una manera perfecte de treure-hi rendiment als caps que és on en realitat està el gustet oi?

    Jo acostumo a fer salsa, però la propera en farè crema :)

    ResponderEliminar
  8. Qué crema tan rica!!. es un lujo.... Besos

    ResponderEliminar
  9. Ve molt de gust ja aquesta crema de marisc que t' ha quedat segur que molt bó, em menjaría un plat.
    Petons.

    ResponderEliminar
  10. Wow! Que bona aquesta crema de marisc! Aqui, la temperatura és freda i plujosa... Une recepta de sopa, aixo és exactament el que necessitava! petons!

    ResponderEliminar
  11. Em feia un platet ara mateix... una crema com aquesta ha de venir de gust tant per dinar com per sopar, tant a l'hivern com a l'estiu... Una cremeta molt completa!UMMMMMM...un petó.

    ResponderEliminar
  12. Que maca que t'ha quedat, per ficar-hi la cullera!

    ResponderEliminar
  13. k bona la cremeta, i ara comença a venir molt de gust

    aquesta es ben econòmica

    petons

    ResponderEliminar
  14. Itzi...
    Hehehe... glup! glup! "pa entro"
    ;)

    Gemma...
    Si, va genial guardar les despulles dels peixos i mariscs, de quatre verdures ports treure molt profit (com aquesta crema tan bona) :)
    Petons.

    Marcela...
    Ademas, como tenía muchos paquetitos guardados (los voy envolviendo con film i directamente al congelador) ha salido muy muy gustosa, nadie diria que no llevaba realmente marisco.

    Maria...
    Pues ya sabes cuando quieras aqui hay un plato esperandote ;)
    Muas!

    La cuina de l'estany...
    Donç si que copmença a venir de gust, fra un fred que pela, i allà on ets segur que fa tant com aqui (per l'humitat de l'aigua) tot i que poder, entre l'estany i el bosc tu ho tens pitxor. (Toy i que compensa el paisatge del que gauddeixes)
    Muackas!

    Sonia...
    Ja el tens a taula... corre que es refreda !

    Ana...
    Ya me dirás cuando la prueves, tengo por costumbre ponerle siempre galetas a las picadas dan un gustirrinin agradable y no mata el sabor de ningun plato.
    Muases!

    Alcantarisa...
    Pues estaba muy buena y calentita anda que no me aptcia.
    Bersos a puñaos! (que no besos ehhh!!!hehehe)


    Starbase...
    Ja veuras com t'agrada (jo li he posat al menys 1/4 kg. de caps i pells que tenia molt congelat) i ha quedat moooolt gust ningú diria que la crema no ha vist ni una cua de gamba ni llagostí.
    Ja diras com t'ha quedat ;)

    Anna...
    Me alegra te haya gustado, gracias por la visita siempre es un placer tenerte por estos lares.
    Muaskas!

    La cocinera de bétulo...
    Quan vulguis tens un plat ;)
    Petonets.

    Victoria....
    Si que comença a fer fred, una sopeta es la millor medicina :)

    Mercé...
    Donç si... A més com soc tan bestia he fet una olla gran, el que m'ha sobrat he afegit un l. més de caldo de peix, un calamar i una bossa d'almejas... i l'he recombertida en sopa d'almejas (bonísima)
    Muas!

    Visc a la cuina...
    Per això he deixat la cullera al costat, perque agafeu tant com vulgueu..heheh.
    Muas!

    Lídia...
    Donç si que es económica, amb 4 verdures tot el que ha sortit, a més (n'havia fet molta) el que ha sobrat l'he reconstruit sobre si mateixa, l'he posat més brou de peix, 4 calamars i una patata talladeta a daus petits i una bossa sencera d'almejas... :-S

    ResponderEliminar