Ingredients:
Calamars grans.
Ceba.
Julivert
Ou
1/2 Xoricet asturià fumat.
1 Xoricet de fregir.
Galetas maria daurada
3-4 Fils de safrà
Atmelles torrades sense sal.
Sidra.(1 got aprox)
Preparació:
Netejar els calamars,reservar les potes i les aletes.
Posar els ous a bullir (amb un o dos serà suficient) Fins que estiguin durs.
Tallar el xoriço a trossets molt petits, fer el mateix amb les potes del calamar, les aletes i els ous (prèviament pelats)
Pelem la ceba i la tallem en brunoise ben fina, quan aquest la ceba, afegirem el calamar, el xoriço i li afegim la sidra, quan aquest fet i el alchool evaporat posarem l'ou picat.
Agafem els calamars i els omplim més o menys fins a la meitat i tanquem amb un escuradents, repetirem aquesta acció fins a tenir farcits tots els calamars, agafem la salsa que ens ha quedat, vigilant que no quedin restes sòlids del farcit, triturem, passem pel xinès i tornem a posar a la cassola per coure els calamars farcits, mentre anem preparant la picada, posem els brins de safrà en el morter i piquem bé, fem el mateix amb les ametlles torrades i pelades, anem afegint a la salsa, per últim piquem les galetes 4 o 5 i tornem a donar un a la cassola, deixem que faci cgup-xup una estona i ja podem servir.
. Tot i que sembla una recepta una mica estranya la veritat és que no està gens malament, aquest és el meu primer intent, vaig veure la recepta i no vaig poder contenir, i el cert és que no em penedeixo.
Bon profit.
No hay comentarios:
Publicar un comentario