Páginas

18.12.09

CARGOLS A LA LLAUNA

INGREDIENTS:


300 o 400 gr cargols ja purgats.
sal grossa
sal
oli d'oliva
julivert
2 grans d'all
pebre negre mòlt.

Preparacion:


Preescalfar el forn al màxim de la seva capacitat, mentre rentem els cargols NOMÉS amb aigua fins que estiguin ben nets, repetir l'operació si cal.


Amb l'ajuda del morter piquem bé els alls, hi afegim el julivert, sal, (a mi m'agrada posar pebre també) seguim picant bé, i hi afegim l'oli d'oliva, remenem que es barregi bé.

Cobrim el fons d'una safata de forn amb la sal grossa i posem els cargols nets (i crus) amb la carn cap amunt, posem els cargols al forn uns5-6 min aprox. passats els quals retirem els cargols i els afegim l'all amb el julivert i l'oli, tornem a ficar al forn, fins que els cargols estiguin ben daurats.
 
Aquesta recepta, preferiblement s'acompanya de tres salses al servir, romesco, all i oli i maionesa, al gust del comensal.

5 comentarios:

  1. els caragols per fer a la llauna mai de la vida s'han de rentar. Tal com es compren o plegen es posen a la llauna. Una de la terra dels caragols

    ResponderEliminar
  2. Hola, anónima, benvinguda, abans de res.

    A casa sempre els hem rentat, quan els hem fet amb salsa amb aigua i sal, i a la llauna amb aigua neta només, provaré de fer-los tal i com dius, segur que surten bons, encara que jo quedo mes tranquila si els trec el pols i la brutícia, ja publicaré com han quedta el pròxim cop que en faci.

    Gracies per els consell.

    Salut.
    Núria

    ResponderEliminar
  3. Yo los he comprado congelados y previamente escaldados, segun consta en el emvasado; en este caso vienen limpios, espero que me salgan bien, ya os contaré.

    ResponderEliminar
  4. quina guarrada no rentar els cargols ademes de perillos per la salut... poden portar cualsevol pesticida u altre bruticia biologica com fems etc... ademes de rentarlos cal dejunarlos 1 setmana com a minim ja que tambe poden haber menjat alguna herba amargan o pesticida i provocar mal de panxa....penseu que els cargols poden ser recullits de forma lliura i no son cultivats la majoria... alguns si provenen del cultiu..pro aixo no hosabem... pots fiarte del pages que tels ven si et diu q estan dejunats...aixo ja depen de la confianza. que li tinguis.

    ResponderEliminar
  5. Si están rentats, fins q l'aigua surt neta, i X sopossat q Stan purgats, el pages es veí de Tota la vida, xrò de ben segur q Els teus son millors.
    Salut!

    ResponderEliminar