Páginas

29.3.10

Cruixent de tomàquet sec amb fruit de guatlla.

Ingredients:

Melmelada de tomàquet.
Ceba.
Ous de guatlla.

Per el cruixent:

40g. de tomàquet sec.
1 Ou (de gallina)
200g. Farina.
10ml. Oli d'oliva.
50g. Aigua.


Preparació:
Farem primer el cruixent, Piquem el tomàquet ben petit, afegim l'ou, la farina l'aigua i l'oli d'oliva, l'amasem com si fos pa.

El deixem reposar la masa durant 10 minuts, l'estirem dunant la forma desitjada, jo l'he estirat en forma de cullereta per poder agafarlo amb la mà.
Els podem fregir o bé enfornarlos durant 5 minuts a 180ºC.

Per una altra banda, agafem les cebes, les tallem en juliana i les confitem, reservem.
Fregim els ous de guatlla i reservem.

Montarem el plat, a sobre de cada cullereta de pa, posarem una cullerada de ceba confitada, despres afegirem una , mica de melmelada a sobre i acabarem amb el ou de guatlla.

Bon profit.

22 comentarios:

  1. La primera mirada m´hi pensat que eren ostres!!!! i ara veig que son ous ferrats....
    Felicitats , ho fas molt bé!!!

    ResponderEliminar
  2. Hola Peixos,

    Si?? Donç mira podia ser un bon nom, ostres de camp...jajaja.

    Moltes gracies per la part que em toca, en realitat son dues receptes diferents que tenia pendents i les he fet juntes, la recepta original del ous de guatlla es presenten en culleretas de porcelana d'aperitiu, i en comptes de melmelada porten un xic de iogurt grec (queda bonísim), però com que les he servit sobre el cruixent de tomata m'ha semblat millor cambiar el iogurt per la melmelada.

    Gracies per la visita.
    Petonets.
    Nuria.

    ResponderEliminar
  3. Una tapa molt bona per obrir boca. M'agrada.

    Petons!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponderEliminar
  4. Hola Ana,

    <m'afalaga que t'agradi, tenien un sabor molt bó.

    Gracies per pasarte per el meu raconet.
    Petonets.
    Nuria

    ResponderEliminar
  5. El tema de les és un problema de blogger, jo porto tota la tarda sense poder veure cap blog. A veure si s'arregla aviat.

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponderEliminar
  6. Hola tens un blog molt interessant, et seguire de aprop. Anyoro Blanes, hem estat 19 anys passant caps de setmana i vacances,la primera platja que han vist els meus fills, fins i tot abans que la de Barcelona.
    Una salutació
    Neus
    http://cocinandoconneus.blogspot.com/

    ResponderEliminar
  7. que original!! y seguro que delicioso!

    besitos, feliz semana santa

    ResponderEliminar
  8. Ana...

    Ains!! donç espero que pasi aviat, mira almenys no es cosa el meu pc, això em tranquilitza.
    Petonets i Bones festes de setmana santa.
    Nuria.


    Toñi...

    Si que esta rico si, y no tiene demasiada complicación.

    Besetes y que pases una buena semana santa.


    Neus...

    Hola maca, benvinguda per el meu reconet, gràcies per la part que em toca, sempre intento fer coses senzilles però que trenquin una mica amb els plats que fem habitualment.

    La veritat es que és preciós, encara que de vegades trobi a faltar una mica de barcelona, això es molt tranquil, i l'ambient es ideal tant a l'hivern com a l'estiu, sempre hi ha vida.

    Petonets i bones vacances de setmana santa.
    Nuria

    ResponderEliminar
  9. Hola, me ha gustado mucho este aperitivo y las aceitunas también, muy originales las dos recetas.
    Tines un blog muy interesante con tu permiso desde hoy lo seguire.
    Un beset

    ResponderEliminar
  10. Hola Mari!!!
    Se bienvenida a esta tu casa, me alegra mucho que te gusten, son recetas sencillas que tienen un sabor muy bueno, o al menos a mi me lo parece, lo bueno que tienen, es que son recetas de toda la vida innovadas, ya sea por la textura o por la forma de presentarlas.

    Gracias por tu comentario, y como no, por tu visita.
    Besitos1000.
    Nuria

    ResponderEliminar
  11. Núria, quin entrant més vistós, original i deliciós! ;) M'ha encantat. :)
    Petons!

    ResponderEliminar
  12. Un aperitiu de restaurant de luxe, sols el nom ja sona espectacular. Me l'apunto!

    ResponderEliminar
  13. Hola mercè.

    M'alegro que t'hagi agradat, la veritat que per lo senzill que es esta molt bó.
    Gracies per el comentari i per la visita.
    Petonets!
    Nuria.

    ResponderEliminar
  14. Hola Gemma.
    Ja veuras com t'agradará, a mi em va encantar, gracies per pasarte per el meu reconet.

    Un petonarro ben gros.
    Nuria

    ResponderEliminar
  15. Menuda tapita mas rica nos presentas!los ingredientes me encantan,y la idea de la cuchara crugiente es buenisima!!
    Besets.

    ResponderEliminar
  16. Quin aperitiu més coquetó, fins i tot es menja la cullereta. Me l'apunto!
    PTNTS Dolça

    ResponderEliminar
  17. Quin aperitiu més original, jo els ous de guatlla els faig sobre una llesca que pa fregit o una torradeta. Aquesta la faré.

    ResponderEliminar
  18. Carmina...

    En realitat eren dos receptes diferents que tenia pendents que vaigg decidir juntar, i la veritat es que esta molt bona.
    Ja dirás.

    Salut! y gracies per la visita :)

    ResponderEliminar
  19. Sempre que miro el teu blog m'encisen aquestes culleretes que tens com a capçalera, però mai arribava a cercar-los. Ara que els veig, no veig l'hora de provar a fer-los!!!!!

    ResponderEliminar
  20. Sempre que visito el teu blog qued encissada per aquestes culleres, però mai vaig investigar-les. Avui ho he fet i fris de provar-les!

    salut!

    ResponderEliminar
  21. no és un altra versió, ara he vist que està pendent d'aprobació... això em passa per no llegir millor!

    ResponderEliminar
  22. Lydia...
    Heheheh...:P.

    oncs ja veus que el plat en sí no te res, es el contrast de coses sencillez de sabors diferents, això si sempre que tinc un sopar trionfan com el primer dia :).

    ResponderEliminar