17.2.10

TEXTURES D'ARANJA XINESA.

L'altre dia vaig anar a la meva fruiteria habitual, moltes vegades porten productes exotics que no trobes en altres comerços, almenys aqui a blanes que és dificilisim trobar segun quins productes, allà hi habia una fruita que mai habia vist, va resultar ser una aranja (de la grandària d'un meló), i pesi que no m'agrada l'aranja ni ho mengem a casa, vaig decidir emportarme'l, doncs em va dir que eren dolces, així que vaig decidir fer unes teixidures i preparar-lo com si fossin taronges.

Ingredients:

Per la Mousse:
150 ml. suc d'aranja.
50g. Sucre.
Pell ratllada d'aranja.
1 ou batut.
3 fulls de gelatina.
150ml. Nata.

Per al granissat:

Suc d'aranja.
T.F.T. (50% de sucre per un 50% d'aigua)
Les mides son a parts iguals.

Per la salsa d'aranja:

Vinagre balsamic.
Sucre.
Aranja tallada en "viu". (Sense pell ni l'embolcall dels grillons).

Per al cruixent d'aranja.
150g. Farina d'atmella.
150g. Sucre glass.
125g. mantega pomada.
50ml. suc d'aranja.
Ratlladura.




Preparació:

Començarem fent la mousse, posem la gelatina a remullar en aigua ben freda i reservem.
Posem un cassó al foc amb el suc d'aranja a una temperatura no superior als 60ºC, afegim el sucre i la ratlladura, quan estigui lligat i el sucre disolt afegim l'ou batut i remenem bé (recordem que el foc a de ser molt fluix per que no és cogui ) un cop lligat, afegirem els fulls de gelatina que ja será toba i retirem del foc.

Semimuntem la nata (l'hem de muntar just fins que no s'ens tombi si ho posem del revés).
Ho barrejem tot amb molta cura fins que quedi homogeni i procedim a refrigerar.

Prepararem el granissat, és tan sencill com posar en un cassó el suc i el tft a parts iguals i escalfarlo fins que sigui ben lligat, retirem del foc i ho posem al congelador.

Llaura li toca el torn a la salsa, posem en una paella l'aranja tallada en viu, li afegim el sucre i el vinagre balsàmic ho couem quan sigui lligat i amb la teixidura desitjada ho triturem i guardem a la nevera, encara que jo l'he servida calenta per contrarestar els altres textures.

Per ultim farem el cruixent, agafem tots els ingredient els barrejem bé fins aconseguir una massa homogenea, fent "teules" ben primes amb l'ajuda d'una espatula, i ho posem al forn a una temperatura de 180ºc fins que estigui fet.

Ara ja podem muntar el plat, posem la salsa al plat, a sobre la mousse, hi clavem o posem a sobre els teules i acompanyem amb el granissat, l'ideal seria posar una base de crema anglesa d'aranja i uns camins a sobre amb la salsa, la mousse , cruixents i el granissat.

Espero que us agradi, aquest plat és pot fer amb moltes fruites, amb taronja queda genial.

13 comentarios:

  1. uau, això no són postres, això es tot un festival!!
    No sé pas què m'agrada més... si la mousse, la galeta, la salsa, la crema o el granisat... segurament la millor manera és menjar-ho tot.
    Has fet un homenatge a l'aranja espectacular.

    ResponderEliminar
  2. Gracies Gemma,
    M'afalagues massa, en realitat es ben fàcil de fer, l'unic es fer tants plats per posar tan poquet, encara que aguanta bé a la nevera i tens per moltes racions, despres vaig pemsar que m'agues agradat mes fer-ho amb maduixa que nol'he fet així mai i en tenia a la nevera, però bé tampoc em queixo amb el resultat, perque tampoc hagues sabut que ferne de l'aranja..jejeje.

    Gracies per el teu temps i el teu comentari.
    Petonarros.
    Nuria.

    ResponderEliminar
  3. Hola, acabo de descubri el teu blog i l'he mirat una mica per sobre ihe vist cosetes molt interessants

    Ja m'he fet seguidora teva per no perdre cap de les teves receptes

    petons

    ResponderEliminar
  4. Gracies Lidia, benvinguda sies sempre que vulguis.

    M'agrada poder aportar alguna cosa a aquells que estan al altre costat del "cable".

    Un petonet ben fort.
    Nuria

    ResponderEliminar
  5. Menudas combinaciones!!con este postre tienes el exito asegurado,me encanta la naranja y la presentacion es chulisima.
    Besets.

    ResponderEliminar
  6. !!Por dios, que he tenido que mirar las fotos tres veces seguidas!!. La mousse, el granizado,el crujiente y por supuesto esa salsa de pomelo son una verdadera maravilla. Así presentados a la mesa, no cabe duda de que aún más. Me ha encantado, tiene que estar buenisimo todo, y sinceramente te digo que te ha quedado la mar de elegante. Muy, muy bonito.

    un besito, guapa :)

    ResponderEliminar
  7. Saludos Mesilda,

    Ante todo bienvenida, me alegra te hayan gustado las combinaciones, aunque no es naranja sinó pomelo,(Es que en catalán se escribe aranja y eso trae muchas confusiones :)).

    Gracias por pasarte por aqui y ya sabes que donde estaré siempre que quieras.
    Besetes.


    MERCHI: Esta es tu casa, puedes mirar las fotos tantas veces quieras, muchisimas gracias por tu comentario, no merezco tantos halagos, aunque que leches!! esta de vicio, no te voy a mentir, la pena que no hice la crema inglesa de pomelo, que me daba mucha pereza..jejejejejeje...
    La verdad que con este postre quedas muy bien sobretodo si tienes un compromiso o una cena especial en la que quieres quedar bien.

    Biquiños.

    Nuria

    ResponderEliminar
  8. ciao!! grazie della tua visita!! complimenti per il tuo bellissimo blog!ciao!

    ResponderEliminar
  9. Quin bloc més maco que tens!!!!
    És molt original , encara no els havia vist mai així...però el que més m´agradta de tot...és aquesta preciositat que tens a la foto...és una monada!!!!
    Molt de gust de entrar al teu bloc..

    ResponderEliminar
  10. Federica ciao bella!!

    Gracias por pasarte por aqui, siempre seras bienvenida.
    Me encantó tu receta.
    Besos.


    -Peixos.

    Benvinguda al meu petit racó, la veritat es que no porto gaire per aqui, i m'afalaga el teu comentari i que t'hagui agradat elk meu plat, tot i que l'aranja no es un fruit que li agradi a tothom.

    Vaig montar aquest blog durant dies amb molt d'amor, el mateix que li tinc al mon gastronómic.
    Per això m'afalaga més encara que us hi trobeu com a casa i que us agradi tant com a mi.
    Gtacies per la teva visita.

    Petonets.
    Nuria

    ResponderEliminar
  11. Hola Nuria,

    estic mot content de que m`has trobat.
    Voste es un Artista d`una gran dinar
    Gran complert
    Fabulous Presentacio
    Salutacions des de Nuremberg Jacob

    ResponderEliminar
  12. Hola Núria!! Acabo de descobrir el teu blog per casualitat! I t'haig de felicitar per la bona feina que fas. Aquesta mousse mateixa, senzillament excel·lent entre la salseta, la crema, el cruixent... un 10!!
    Fins aviat!

    ResponderEliminar
  13. JACKTELS..

    Gracies per la teva vivita, m'afalaga molt el teu comentari venint de tu, trobo que ets tot un professional, m'encantan totes les teves creacions i més encara les presentacions.
    Petons.

    MERCÉ...
    Benvinguda sies sempre que vulgis, aquesta es casa teva.
    També m'agrada haberte aportat alguna cosa, sempre es un honor.

    Molts petons.
    Nuria

    ResponderEliminar