Páginas

15.2.11

Taller de cuina clàssica italiana.






Portats especialment a Barcelona, tindrem dos cuiners que fa temps es dediquen a recuperar i difondre la cuina clàssica italiana des-de una vessant rigorosa i alhora divertida.

A través de les receptes del llibre 'La scienza in cucina e l'arte di mangiare bene' considerat com a clau en la evolució de la cuina italiana, la Carmen i en Fernando ens proposen un univers de sabors i coneixements clàssics i documentats.

Podeu seguir la seva feina a través del bloc "El caracol picante"



Una empenta de
GASTROBLOC@IRES







PROGRAMA:


1ª Classe: Divendres tarda (dia 18 de març a les 17:00)

-Suc de carn, (recepta amb interessants matisos en la tècnica d'elaboració)

-Sopa de gambes amb suc de carn, (una aplicació directa del bàsic anterior i una recepta clàssica que ha evolucionat en les cuines internacionals)

-Ravioli , (sense pasta, els originals)

-Falsos tordos, (una recepta de carn farcida molt clàssica)

-Sardines farcides, (tècnica clàssica per fer farses de peixos)

-Tacitas, (crema a partir d'un almibar)

-Licor de llimona


2ª Classe: Dissabte matí (dia 19 març a les 10:00)

-Suc de carn, (recepta amb interessants matisos en la tècnica d'elaboració)

-Sopa a la Stefani (recepta de l'any 1600. "Casquería fina")

-Bacallà Monteblanco, (un entrant imprescindible)

-Peix Marinat, (deliciosa proposta)

-Cresentinas, (una altra forma d'untar el pa amb all)

-Garetto, (tècnica per a la cocció del "morcillo" en el seu propi suc)

-Puding Negre, (bescuit sense farina)

-Conserva de roses


3ª Classe: Dissabte tarda (dia 19 març a les 17:00)

-Risotto milanesa, (3 propostes d'un clàssic imprescindible)

-Quenelle, (les "quenelle" són un guisat)

-Mandonguilles de cap i pota, ("casquería fina")

-Pizza a libretti, (no és una pasta fullada)

-Fetges en conserva, (fetge de porc en conserva)

-Cacciucco, (mariner, mediterrani i tradicional)

-"Espumón" de te


Els cursos estàn programats per als propers 18 i 19 de Març , places limitades.

SE SORTEJARÀ ENTRE ELS ASSISTENTS EN CADA SESSIÓ EL LLIBRE

 Pellegrino Artusi

"Publicat en 1891, La ciència en la cuina i l'art de menjar bé és una recopilació de 790 receptes i s'ha convertit en el llibre de referència per als amants de la bona cuina

PREUS:

Tot el taller (els tres dies) 150€.

Sessions independents (només un dia) 55€


 RESERVES E INSCRIPCCIONS


Sant Lluís, 58

Barcelona, Spain

7 comentarios:

  1. Ay... me encantaría ir!!! pero Barcelona me queda a 12 horas!!!
    Una lástima... ;-)

    ResponderEliminar
  2. M'apuntaré a la del divendres, que segur que serà molt interessant ;)

    ResponderEliminar
  3. Esan super bé, a més m'agrada molt la cuina italiana, no tot són pizze i pastes encara que m'encantin.

    Muas!

    ResponderEliminar
  4. Que interesante, seguro que se disfruta y se aprende muchisimo en este curso. ayyyy me encantaría poder asistir. Que lo disfrutes, y ya nos contarás los detalles.
    bsts. maite

    ResponderEliminar
  5. Hola,
    Molt interessant! Vaig a veure si puc escapar-me i m'inscric. Moltes gràcies per a la info!Petons

    ResponderEliminar
  6. I avui mateix s'ha anunciat que a cada sessió hi haurà el sorteig d'un exemplar de la traducció castellana del llibre del gran Artusi.

    I en exposició un original del 1898.

    ResponderEliminar