Aquesta recepta es la meva primera aportació a Memòries d'una cuinera.
Ingredients:
Per a la massa de la coca:
- 300 grs. de farina (aprox.)
- 50 grs. de mantega
- 60 grs. de sucre
- 35 grs. de llevadura fresca
- 2 ous
- 5 grs. de sal
- 75 ml. de llet
- 100 grs. farina d'ametlla
- pell de taronja ratllada
- 5 rovells d'ou
- 125 grs. de sucre
- 50 grs. de farina de panís (maizena)
- 625 ml. de llet
- Una branca de canyella i una pell de taronja
-Xocolata esbocinada
Elaboració:
Crema pastissera:
Posar a bullir la llet amb la pell de taronja i la branca de canyella.
Mentrestant, batre els rovells d'ou amb el sucre.
Un cop ben batut, afegir, poc a poc, la farina de panís.
Incorporar la llet (abans la colarem i deixarem refredar una mica).
Barrejar bé tots els ingredients, tornar a colar i posar al foc (la veritat es que jo només l'he colat un cop :P).
S'ha de tenir al foc, sense deixar de remenar, fins que espessi. Posar la crema en una safata, tapar amb film transparent (procurant que el film toqui la crema) i deixar refredar
Massa de la coca:
Desfer el llevat amb la llet tèbia. Reservar.
En un bol, batre els ous amb el sucre.
Afegir la sal, la pell de taronja ratllada i la mantega (pomada). Barrejar bé.
Incorporar a la barreja la llevadura amb la llet, la farina d'ametlla i, poc a poc, la farina.
Afegim la farina amb un colador.
Anar incorporant farina fins que la massa no s'engainxi als dits.
Treballar la massa amb les mans.
Fer una bola i deixar reposar durant 15 minuts en un bol, tapada amb un drap.
Dividir la massa en dues porcions.
Estirar una de les porcions amb el corró i donar-li forma ovalada.
Posar-la a la llauna o safata de forn.
Repartir la crema pel damunt de la massa (també la podem farcir amb cabell d'àngel, xocolata, brossat, massapà, etc) Posar per sobre els topings de xocolata.
Estirar amb el corró l'altra porció de massa, posar-la al damunt de la base que tenim a la llauna i tancar la coca.
Per a que quedi ban tancada podem pintar les vores amb clara d'ou.
Deixar reposar la coca durant 45 minuts tapada amb un drap humit.
Passat aquest temps, pintarem la coca amb ou batut i la decorarem amb fruites confitades, pinyons o ametlles filetejades.
Posarem la coca al forn, que previament haurem escalfat, durant 30 minuts, a una temperatura d'entre 160/170º. Courem fins que estigui daurada. Si es vol, la podem decorar amb una mica de sucre llustre pel damunt.
Nena aquesta taronja esta deliciosa.
ResponderEliminarPetonets
Jó!, quina coca més bona!!!!. m`agradat molt. Petons!.
ResponderEliminarOstres!! Quina passada de coca! Nosaltres aquest any gràcies a Memòries farem la nostra primera coca, esperem que ens surti tan xula com la teva! M'ho agrada el toc de xocolata!
ResponderEliminarPetonets
Sandra
quina bona pinta! felicitats!
ResponderEliminarM'encanta, amb taronjes i xocolata, com a mi m'agraden!!!!!!!!!!
ResponderEliminarPetonets
Una maravella de coca, m'apunto la recepta ara mateix! a veure si la puc fer aquest cap de setmana! petons Wapa.
ResponderEliminarQuan la tastis t'encantarà, amb la teva tunejada ha d'estar boníssima! A mi la fruita confitada tampoc m'agrada, sempre la trec.
ResponderEliminarLa veritat es que fa una mica de respecte la coca, jo ja tremolo! M'hi posaré aviat per si l'haig de repetir...
Moltíssimes gràcies per participar al memòries, ets la primera!
Petons.
Pues yo me apunto, que Judith me ha animado y me apetece mucho hacer una coca.
ResponderEliminarMe encanta la tuya.
Besos!!
tomaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! quina passada de coca!!! a veure quan la faig jo! que també em vull animar amb la de briox!!!! moltíssimes gràcies per participar! petonets
ResponderEliminarSencillamente espectacular, riquisima !!!!!!!!
ResponderEliminarUna molt bona propista posar el toc de xocolata a la coca! M'ha agradat molt!!
ResponderEliminarUn petó!
vaya ipntaza buena
ResponderEliminarEi, que encara falta una setmana, que d'hora que vas :)
ResponderEliminarNingú diria que és la teva primera coca, segur que t'ha quedat sensacional. Ara ja la deus haver tastat, oi? ;)
Quina bona pinta, ja ens ensenyaràs el tall encara que sigui per fer-nos enveja.
ResponderEliminarPetons.
Quina pinta més bona aquesta coca, perfecte per ara que ve Sant Joan!!!
ResponderEliminar1 salutació!
Nena quina coca!!!! l´any passat vaig fer la primera i encara que estava bona no em va convencer molt!!! he de probar de nou!!!petons guapi
ResponderEliminarTunejant i en un plis plas...cocaaa!!! Té una pinta, Déu n'hi do! M´encanten les coques. Has fet una bona combinació d´ingredients.
ResponderEliminarHola,
ResponderEliminarAixò de posar el farcit a dins em sembla fantàstic. Com substituir la fruita confitada (a casa tampoc agrada massa....). Si l'oloreta era bona... ja ens podem imaginar el gustet tan bo. Petonets
Toppings de xocolata.... m'agrada.
ResponderEliminarMuas!
Quina recepta més guapa per fer una coca de Sant Joan, m'agrada molt, me l'apunto!
ResponderEliminarJa sé que és un tòpic però...segur que és la primera?... La fotografía està de mossegada!, em sembla una coca fantàstica! i així, sense fruita confitada per a mi és un 10! A reveure.
ResponderEliminarMa che splendida torta! Ha un aspetto golosissimo! :-)
ResponderEliminarLa teva primera coca i farcida !!! de matrícula d'honor. Enhorabona !!!
ResponderEliminarI moltes gràcies per la teva salutació
Esplèndida.
ResponderEliminarNuria muy buena esta coca y me encanta la luz que tienes a pesar del dia lluvioso
ResponderEliminarpeto
miquel
Per ser la primera t'ha quedat preciosa! I el truc de la taronja natural és ideal per als qui no els agrada massa la fruita confitada!
ResponderEliminarPetons!
Anna
Les coques amb crema pastissera són les meves preferides i amb xocolata deu estar boníssima.
ResponderEliminarDoncs amb tots awquests toonings fa mooooolt bona pinta!
ResponderEliminar