Páginas

27.7.10

Filet de lluç amb salsa de mango i cruixent de gamba.

Ingredients:

Filet de lluç.
Sal/pebre.
Oli d'oliva.
1 branca de romaní.
Patates.
Gambes.
Fideus d'arròs.

Per la salsa:

1/2 Mango.
1 cullereta de suc de llimona.
1 cullereta de mel.
Aigua.
(la salsa varia segons gustos la recepta original porta el mango sencer)


Preparació:

Per fer el cruixent de gambes:
Pelem les gambes i els hi retirem l'intestí, estirem una mica de paper film, posem a sobre les gambes, tornem a posar a sobre una altre capa de film i aplanem bé, deixem una estona al congelador, mentre anem preparant la resta del plat, quan sigui congelada, treiem i la partim en dos o tres, la posem sobre paper sulfuritzat i ho posem a gratinar al forn que tindrem calent fins que estigui cruixent.

Per fer la base del plat:
En un cassó amb l'oli d'oliva i la branca de romaní posem a confitar les patates prèviament pelades, rentades i tallades, un cop cuites retirem i les assequem (jo ho faig d'una en una, però us podeu estalviar feina deixant-les una estona en paper absorbent encara que no es el mateix).

Per fer la salsa:
Pelem el mango i el fem a trocets, els posem en un cassó amb una mica d'aigua (just per cobrir, poder menys) i portem a ebullició, quan trenqui el bull afegim la cullerada de mel i de llimona, ho deixem reduir, quan veiem que el mango es cuit retirem i triturem.
Aquesta salsa tan val per plats dolços o salats ja sigui carn o peix.

Per fer el filet de lluç:
Aquesta part va al gust de cada un, jo l'he fet al vapor, amb sal, pebre, i una rodanxa de llimona.

Per donar-li volum al plat:
Agafem els fideus d'arròs i els trenquem, els fregim i els deixem una estona en paper absorbent.



Ja podem muntar el plat.
Jo he volgut que sigués un plat refrescant i lleuger, per això he assecat les patates una a una, la salsa no porta oli, el filet l'he fet al vapor, en general no porta greixos i els fregits dintre de lo possible també he escorregut. els fideus fregits que hem posat per donar volum.


Maridatge:
Per acompanyar aquest plat la recomanació es un xarel.lo del Garraf, La caseta de Fusta 2009.
El meu agraïment a Joan del bloc Devinis que sempre m'orienta cap al bon camí.

Salut!





1 comentario:

  1. Mil disculpas, con el escritorio nuevo de blogger, no se que he tocado que se me han borrado todos los comentarios de esta i otras entradas, me sabe mal:(.
    Gracias a todos de todos modos por opinar... Ains!!!
    Soy un caso.
    Besos por doquier!

    ResponderEliminar