Páginas

29.7.10

Festa de fruites amb flor de carbassó caramelitzada.




Ingredients:

Kiwi

Per la mousse:
100ml de suc de llimona.
1/2 Mango pelat i tallat.
34g de sucre
Un grapat de maduixetes deshidratades
1 Ou batut.
5 fulls de gelatina
100ml de nata.

Salsa de mango:(es la que em va sobrar del filet de lluç amb mango i cruixent de gamba)
1/2 mango
1 cullereta de mel
1 cullereta de llimona.

Per la salsa de maduixetes i raïm:
10 maduixetes.
5 grans de raïms.
Vinagre de mòdena.

Per el granissat de raïm:
T.f.t. (50% d'aigua més 50% de sucre)
Suc de raïm

Per la flor de carbassó:
Flor de carbassó.
Sucre.


Preparació:

Farem el T.F.T. (50% d'aigua x 50% de sucre) un cop lligat, barregem la mateixa quantitat de suc de raïm que de T.F.T., lliguem i posem al congelador.

Mentre anirem preparant la mousse, posarem amb aigua i gel les gelatines d'una en una i deixem estovar, mentre en un cassó posem el suc de llimona a foc molt baix, afegim el sucre i deixem que es dissolgui, per un altre banda triturem ben fi el mango i el grapat de maduixes desidratades, afegim aquesta crema al cassó, amb el foc al mínim afegim l'ou batut i anem barrejant amb les varetes, hi posem els fulls de gelatina, que es dissolguin bé, i retirem.

En un recipient a part semi-muntem la nata (en aquest punt he tingut problemes, tenia tres pots de nata per postres al rebost i tots tres se m'han fet malbé de la calor :(... Un cop he aconseguit un altre i he semi-muntat la nata he barrejat amb cura amb la mescla anterior, posem en un motlle i refrigerem fins que sigui ferme.

La salsa de mango la teníem feta d'ahir, sinó la preparem en un moment, pelem i tallem el mango, posem al foc amb un xic d'aigua, afegim la mel i llimona i deixem que es faci, un cop feta triturem i reservem a la nevera.

Ara anirem a preparar la flor de carbassó, Això es una cosa que no havia fet mai, i vaig pensar que si ho caramel·litzava com els fruits secs no em quedaria bé per la humitat de la planta, així que la he posat sobre paper sulfuritzat oberta i l'he cobert amb sucre, he procedit de igual manera ambdós costats fins que ha sigut rígida i caramel·litzada. (M'ha quedat força bé).

Per acabar farem la salsa de maduixetes, en un cassó he posat les maduixetes deshidratades tallades a bocins, li he posat una mica de raïm per suavitzar el sabor i li he afegit vinagre balsàmic i he deixat reduir. Com que no tinc passapurés, després he passat la mescla per el colador.

Per acabar pelem el kiwi, jo l'he fet quadrat però aquí cadascú ho pot fer a la seva manera, l'he passat per la planxa i ja es pot muntar el plat.

Tallem un troç de mousse i la posem al plat, posem una cullerada de salsa de mango (va a gustos, també la podeu posar de "niu" abans de la mousse, un cop s'hagi refredat una mica el kiwi el posem amb un pal per montaditos sobre la mouuse, posem el granissat de raïm tocan la salsa de mango , el cruixent de carbassó tant ho podem clavar a la mousse (2º foto), o sobre el granissat (1º foto), per acabar posarem la salsa de maduixetes per sobre la de mango, al voltant del plat i sobre el granissat (per donar un toc àcid).


MARIDATGE:
Avui he volgut posar un cava que encara no havia posat cap.
El cava L'Hereu De Nit Rosé està elaborat amb Macabeo, Xarel.ho, Parellada i Monastrell. Presenta un color rosa pàl·lid, aromes de cítrics frescos i herbes aromáticas mediterrànies. Untuoso i fresc.



OBSERVACIONS:
S'ha de tenir clar com muntarem el plat abans de treure i posar el granissat de raïm que amb aquesta calor es desfà des-seguida, jo no l'he pogut muntar gaire bé per que he comés l'error de treure'l abans d'hora i he muntat ràpid el plat  :P.

I amb això he fet "neteja" de la fruita que tenia ala nevera, podeu fer servir les fruites que tingueu o que més us agradin.
Salut!

hemc #47 - gelatinas

3 comentarios:

  1. Mil disculpas, con el escritorio nuevo de blogger, no se que he tocado que se me han borrado todos los comentarios de esta i otras entradas :(.
    Gracias a todos de todos modos por opinar... Ains!!!
    Soy un caso.
    Besos por doquier!

    ResponderEliminar
  2. ¡Que "fiesta" tan sorprendente! Es perfecta hasta el último detalle, incluyendo su maridaje.

    Muchas gracias por la aportación.

    Besitos

    ResponderEliminar
  3. Gracias a ti, por la visita y por ser la amfitriona del 47 (que se dice pronto) :)
    Besitos.
    Núria.

    ResponderEliminar