Páginas

16.5.10

Rissoto terra i mar.


Ingredients:

Mantega.
Ceba.
Espàrregs de marge.
Favetes tendres.
1/2 pastanaga.
Pèsols.
Bacallà.
Lluç.
Rap.
5 gambes grans.
Pebre vermell dolç.
Brou de verdures.
Arròs.
Brandy o conyac.





Preparació:

En un cassó posem a escalfar el brou de verdures, si no tinguesim el preparariam amb les despulles de netejar la verdura (pells de pastanaga, les tiges dures dels esparrecs i les primeres capes de la ceba).

 En una paella posem la mantega i li afegim la ceba, sofregim, seguidament, li afegim la pastanaga trossejada en brunoise , els espàrrecs de marge,  les favetes tendres i els pèsols, sofregirem a foc suau.

Trossejarem el peix ja net en dauets, pelem les gambes, els llevem l'intestí i trossejem.
Quan la verdura estigui feta afegirem l'arròs juntament amb el peix que haurem salpebrat, sofregim i li afegim el pebre dolç.
Li afegirem un bon raig de conyac i l'encenem, deixarem que cremi fins que s'evapori l'alcohol.

Una vegada fet el sofregit afegim un o dos cullerots de brou de verdures que tindrem bullint a foc suau, deixarem que l'arròs absorveixi l'aigua, quan s'hagui assecat el tornem a hidratar, i així successivament les vegades necessàries, quan li faltin 10 min a l'arròs, afegirem les gambes trossejades i continuarem l'operació d'anar hidratant l'arròs amb el brou de verdures fins que estigui fet, una vegada llest, ja ho podem servir.