Páginas

2.11.11

Pastís Halloween







Ingredients: (Per dos pastissos)

Melmelada de maduixa.
300g Xocolata negre (Nestle postres o altres)
300g. Mantega pomada.
200g. Sucre glacè.
12 Ous (separant rovells i clares)
100g. sucre normal.
300g. farina.
1 xic de sal.
Atmella mòlta (a ull, jo he posat 125g per tots dos)
Crema de xocolata (tipus nocilla)
Almíbar (aigua i sucre a més ho he barrejat amb melmelada de maduixa, en un cassò al foc i pasat per la turmix)


Per la cobertura:
Xocolata postres.
Nata.
Mantega.

Per la masa de pastillatge:(calcular les proporcions)
1kg. de sucre glas.
1/3 de tassa d'aigua tébia.
10g de gelatina netura en pols.


Elaboració:

Per fer el pa de pessic:
Es fon la xocolata i es barreja amb la mantega (jo ho faig al micro, més rapid i net, i el resultat es el mateix)
A part es baten els rovells d'ou amb el sucre fins que blanquegin.
S'ajunten les dues preparacions amb cura fins obtenir una consistencia uniforme.
Es baten les clares a punt de neu molt forta (i se li afegeix el sucre normal una miqueta abans d'acabar de pujar-les).
Tamisem la farina amb el xic de sal i afegim a la barreja anterior, molt poc a poc. Com es posarà molt dura la massa,  també afegirem les atmelles mòltes.
Finalment se li tiren les clares d'ou.
Ho posem al fornen un motlle untat amb mantega i enfarinat, que haurem preescalfat a 180º durant 45'.
Refredem.
Tallem el pastís i l'humitegem be amb l'almibar per ambdos costats, posem una fina capa de melmelada de maduixa i una altre de nocilla i repetim aquesta operació tantes vegades com calgui fins acabar de muntar el pastís, un cop enllestit, cubrim tot el pastís amb melmelada de maduixa i reservem.

Per fer la cobertura posem tots els ingredients en un cassó, fins aconseguir una textura homogenia i brillant, després cubrim el pastís amb aquesta barreja.
Per fer la masa de pastillatge:

Aboquem la gelatina el l'aigua tebia i esperem dos minuts.
Escalfem l'aigua fins que sigui ben disolta la gelatina.
En un bol posem el sucre afegim l'aigua amb gelatina i batem fins que no s'enganxi, continuarem treballant la barreja en el marbre amb una mica de sucre a la base, per poder treballar millor ens enmantegarem les mans fins aconseguir una textura elastica (com el fondant)

Hem de treballar ràpid, peruqe s'asseca molt mes ràpid que el fondant al no portar glicerina.


*Aquesta ha sigut la meva primera festa de halloween i em va encantar!!!


També faig fer mort per xocolata, tot i que no he pujat la recepta, ja que hi hà molts per la blogosfera molt millor que el eu, el pastisset és un brownie.

21 comentarios:

  1. QUe original te ha quedado!!!
    un besote

    ResponderEliminar
  2. Carai, quin senyor pastís! Fa por i tot! Que ja és això, no, essent de Halloween?

    ResponderEliminar
  3. Qué bien te ha quedado, tuvisteis que tener un Halloween muy "terrorífico". Besos.

    ResponderEliminar
  4. Que xulo t'ha quedat! t'ho deus haver passat pipa fent-lo ;)

    ResponderEliminar
  5. Apaaa quin pastís, les calavares son una pasada, quin cementeri de luxe.... si fosin aixi ja m'hi passejaria més i tot...jajaja

    ResponderEliminar
  6. Vaya pasada de tarta !!!

    Mira que he visto estos dias en los blogs dulces varios con esta temática pero tu tarta es una de las que mas me han gustado.

    Un besito.

    ResponderEliminar
  7. Xulisim i super bó! un petonet.

    ResponderEliminar
  8. chulisimo!! y además seguro que riquisimo !!

    ResponderEliminar
  9. Qué bonita, es terrorífica!!! ;)

    ResponderEliminar
  10. Imaginación al poder, te ha quedado....terrorífico, pero de bueno.
    Un beso guapa

    ResponderEliminar
  11. Ala!!Nuria!!1 quin pastís més terrorífic!!! ja ja segur que molt bo i de poca por!!!!Ja ja!!!petons

    ResponderEliminar
  12. Mira que m'agrada poc Halloween, però reconec que t'ha quedat un pastís fantàstic!! Molt xulo!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  13. Apa!!! que guapo t'ha quedat no li falta cap detall!!!

    ResponderEliminar
  14. jajajja realment fa por!!! millor menjar-se'l ràpid no fos cas que surtissin zombis!! jajja!! bonissima i original idea per halloween! ptons

    ResponderEliminar
  15. Nuria una pasada muy chulo que imaginacion
    peto

    ResponderEliminar
  16. Quin pastís mes "terrorífic"! I el monrt de xocolata molt autèntic!
    Petons

    ResponderEliminar
  17. Òstres, quin Halloween més ben ambientat. T'ha quedat una taula terrorííííífica!

    Petonets!
    Anna

    ResponderEliminar
  18. Una tarta de por..........

    Muas!

    ResponderEliminar
  19. hoy solo quiero darte las gracias por todo tu apoyo en estos dos meses que llevo...simplemente gracias...
    sin vuestra ayuda no habría podido...
    de todo corazón gracias
    elena

    ResponderEliminar
  20. Nuria, ¿como va todo?, veo que hace mucho que no publicas, espero que esté todo bien y simplemente te estés tomando un descansito
    Muchos besos y espero verte protno

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola wapi....

      Ya te contaré por priv . ;)... espero volver pronto a la rutina, que me libera del stress :*

      Besitos mil wapetona :)

      Eliminar