Páginas

16.5.10

Rissoto terra i mar.


Ingredients:

Mantega.
Ceba.
Espàrregs de marge.
Favetes tendres.
1/2 pastanaga.
Pèsols.
Bacallà.
Lluç.
Rap.
5 gambes grans.
Pebre vermell dolç.
Brou de verdures.
Arròs.
Brandy o conyac.





Preparació:

En un cassó posem a escalfar el brou de verdures, si no tinguesim el preparariam amb les despulles de netejar la verdura (pells de pastanaga, les tiges dures dels esparrecs i les primeres capes de la ceba).

 En una paella posem la mantega i li afegim la ceba, sofregim, seguidament, li afegim la pastanaga trossejada en brunoise , els espàrrecs de marge,  les favetes tendres i els pèsols, sofregirem a foc suau.

Trossejarem el peix ja net en dauets, pelem les gambes, els llevem l'intestí i trossejem.
Quan la verdura estigui feta afegirem l'arròs juntament amb el peix que haurem salpebrat, sofregim i li afegim el pebre dolç.
Li afegirem un bon raig de conyac i l'encenem, deixarem que cremi fins que s'evapori l'alcohol.

Una vegada fet el sofregit afegim un o dos cullerots de brou de verdures que tindrem bullint a foc suau, deixarem que l'arròs absorveixi l'aigua, quan s'hagui assecat el tornem a hidratar, i així successivament les vegades necessàries, quan li faltin 10 min a l'arròs, afegirem les gambes trossejades i continuarem l'operació d'anar hidratant l'arròs amb el brou de verdures fins que estigui fet, una vegada llest, ja ho podem servir.



10 comentarios:

  1. Nuria,
    Amb aquets ingredients ha de sortir bo per força. Té molt bona pinta.
    Salut.

    ResponderEliminar
  2. Hola!!
    Feia molt que no publicaba res, la veritat es que era molt bo, ja se sap, quan els ingredients son de 1ª qualsevol cosa que es faci amb ells surt bonisima.
    Gracies per la visita.
    Petons.
    Nuria.

    ResponderEliminar
  3. Hola Nuria, que booo!! que t'ha quedat aquest plat.
    Clar que tenin el peix tant aprop... l'altre día van estar per aquí a Blanes, que bé que s'hi esta, m'encanta...
    Molts ptns

    ResponderEliminar
  4. Hola Neus!

    La veritat és que si, tenim un peix bonísim, això sense contar les gambes de blanes, tot i que no son massa conegudes diuen que son més bones que las de palamós, llástima que estan en perill d'extinció, diuen els experts que només ens queden un parell d'anys, perque hi hagut uns camvis de corrents i emigraran.

    El rissoto estaba bonísim, encara que amb una bona materia prima, ho ha d'estar quasi per obligació.
    Gracies per la visita,
    Molts petons.
    Nuria

    ResponderEliminar
  5. Núria, aquest risotto ha de ser deliciós amb tots els ingredients que porta!!
    Petons!

    ResponderEliminar
  6. Avui he descobert el teu blog i només d'obrir-lo m'he trobat aquest risotto que m'agradarà, segur! Continuaré mirant!

    ResponderEliminar
  7. Soc un gran aficionat als risottos de tot tipus, però en els de peix sempre poso el peix al darrer moment, per tal de que amb el remenat continuat, no em quedi massa xafat. Fins i tot en alguna ocasió he fet els filets de peix al forn amb un raig d'oli i prou i l'he incorporat just quan el tres del foc. Val a dir que jo soc dels que el 80% del temps el passen remenant.

    ResponderEliminar
  8. ´Mercè...
    Si, la veritat es que tenia un sabor bonísim, com ja he dit, l'unic secret es tenir bona materia prima.
    Petons i gracies per la visita.

    Visc a la cuina...

    Moltes gracies, és un honor que t'agradi, tu també tens un blog molt interesant.
    Moltes gracies per la visita i mes encara per el comentari.
    Ptns.
    Nuria.

    ResponderEliminar
  9. Rsampere...
    Benvingut de nou per aqui, la veritat no se que s'he n'ha fet del teu comentari, l'acabo de llegir i ara no el veig, be, et contyestaré de tota manera, la veritat es que tens raó, s'esmicola una mica, però no eren gaire petits i m'ha quedat ben repartit encara que he de reconeixer que si que s'ha desfet una part, el que si que hi poso a l'ultim moment son les gambes perque no sem facin massa, si no no queden bones.

    Gracies per la visita.
    Ptns.
    Nuria.

    ResponderEliminar