Filet de lluç.
Sal/pebre.
Oli d'oliva.
1 branca de romaní.
Patates.
Gambes.
Fideus d'arròs.
Per la salsa:
1/2 Mango.
1 cullereta de suc de llimona.
1 cullereta de mel.
Aigua.
(la salsa varia segons gustos la recepta original porta el mango sencer)
Per fer el cruixent de gambes:
Pelem les gambes i els hi retirem l'intestí, estirem una mica de paper film, posem a sobre les gambes, tornem a posar a sobre una altre capa de film i aplanem bé, deixem una estona al congelador, mentre anem preparant la resta del plat, quan sigui congelada, treiem i la partim en dos o tres, la posem sobre paper sulfuritzat i ho posem a gratinar al forn que tindrem calent fins que estigui cruixent.
Per fer la base del plat:
En un cassó amb l'oli d'oliva i la branca de romaní posem a confitar les patates prèviament pelades, rentades i tallades, un cop cuites retirem i les assequem (jo ho faig d'una en una, però us podeu estalviar feina deixant-les una estona en paper absorbent encara que no es el mateix).
Per fer la salsa:
Pelem el mango i el fem a trocets, els posem en un cassó amb una mica d'aigua (just per cobrir, poder menys) i portem a ebullició, quan trenqui el bull afegim la cullerada de mel i de llimona, ho deixem reduir, quan veiem que el mango es cuit retirem i triturem.Aquesta salsa tan val per plats dolços o salats ja sigui carn o peix.
Per fer el filet de lluç:
Aquesta part va al gust de cada un, jo l'he fet al vapor, amb sal, pebre, i una rodanxa de llimona.Per donar-li volum al plat:
Agafem els fideus d'arròs i els trenquem, els fregim i els deixem una estona en paper absorbent.
Ja podem muntar el plat.
Jo he volgut que sigués un plat refrescant i lleuger, per això he assecat les patates una a una, la salsa no porta oli, el filet l'he fet al vapor, en general no porta greixos i els fregits dintre de lo possible també he escorregut. els fideus fregits que hem posat per donar volum.
Maridatge:
Per acompanyar aquest plat la recomanació es un xarel.lo del Garraf, La caseta de Fusta 2009.
El meu agraïment a Joan del bloc Devinis que sempre m'orienta cap al bon camí.
Salut!
Mil disculpas, con el escritorio nuevo de blogger, no se que he tocado que se me han borrado todos los comentarios de esta i otras entradas, me sabe mal:(.
ResponderEliminarGracias a todos de todos modos por opinar... Ains!!!
Soy un caso.
Besos por doquier!