Páginas

5.3.10

Coulant de xocolata blanca i negre


Ingredients:

Per el coulant:


340g de cobertura de xocolata negre.
340g Mantega.
200g sucre.
160g farina.
12 ous.


Per el farçit:


Citronela (Aromes)
80ml. Nata liquida.
200g cobertura blanca.
45g mantega.
40g sucre glass.

Per la crema anglesa:

1/2l. de llet.
1/2l. de nata.
Vainilla.
180g sucre.
240g rovell.

Preparació:

Farem primer ell farçit amb la xocolata blanca, aromatitzem la nata amb la citronella, ho deixem a foc suau i afegim la xocolata, la mantega i el sucre, un cop sigui tot ben desfet i lligat ho retirem del foc i ho posarem al congelador per que es solidifiqui.

Farem la crema anglesa, agafem tots els ingredients i els possem al foc (els rovells no), un cop sigui tot ben lligat i disolt retirem del foc, i anem afegint en fil lentament a els rovels que tindrem previament batuts, podem guardar a la nevera quan acabem.

Ara si farem el coulant, posem en un cassó la cobertura, a mantega i el sucre a foc molt suau, quan sigui tot disolt retirem del foc i pasem la barreja a un bol, a cotinuació afegirem la farina i afegim(Tamissar) poc a poc, un cop sigi ben barrejat afegirem els ous d'un en un i remenem bé.

Posem la barreja anterior als motlles (tres quartes parts), amb l'ajuda d'una cullereta, farem boles amb la pasta que hem fet amb la xocolata blanca, i posarem una bola a cada motllo amb la meitat de cada bola dintre la mescla del coulant i l'altre meitat que quedi fora.

Ja podem posar al forn a 200ºC, si els coulant son acabats de fer els posarem de 5 a 8 minuts, si tinguesim els motlles al congelador preparats per fer servir,els posariem congelats al forn durant 15 minuts.

Montarem el plat,posem una base de crema anglesa, a sobre el coulant encara calent i servim.
Quan s'obre el coulant amb la cullera surt el liquid blanc.

També he de dir, que no ha sigut una idea gaire acertada posar un llit de crema anglesa normal, la proxima vegada la fare de maduixa o un fons de xocolata negre també, no s'aprecia gaire al ser del mateix color quan s'obre, si algu ho fa li recomano que el fons no sigui blanc així resaltará mes el farçit que es o maco del plat.



Espero que us agradi.

10 comentarios:

  1. QUina passada! Només he fet el típic coulant, però trobo una idea fantàstica fer-lo amb les dues xocolates, ha de ser espectacular! I m'apunto la idea de canviar la crema de la base, amb el coulís de maduixa es notarà més el color blanc de dins ;)

    ResponderEliminar
  2. Hola gemma,
    Donç la veritat es que si que és molt bó, jo que en soc adicte als coulants m'encanten de totes les maneres, tot i que la crema no era 'acompanyament ideal, amb es maduixes, e inclus amb coulis de menta...

    Petonets maca.
    Nuria

    ResponderEliminar
  3. Dons , si que m´agrada ...però jo no li fet mai i tampoc crec que em quedes tan bé com a tu...
    felicitats , maca!!!

    ResponderEliminar
  4. No he fet mai coulant (soc molt precàri amb el tema postres) però si que el demano freqüentment en restaurants i sé apreciar la diferència entre un d'autèntic i les xapusses....
    Aquest teu té molt bonas pinta... però em cal avançar una mica en aquest tema, abans d`'aventurar-me a fer-lo jo...

    ResponderEliminar
  5. -Peixos, hola, jo també ensaba així abans, i mira fins itot de dos colors...jejeje..
    T'animo desde aqui a fer-ho, es molt mes facil del que sembla.
    Petonts i gracies per la visita.

    -Ricard, benvingut siguis de nou, et dic el mateix que als peixos, es ben sencill, t'animo a fer.ho, si fas la recepta (sense el farcit) es molt simple, nomes has de barrejar tots els ingredients i respectar el emps de forn, a més ja saps com ha de quedar, a 1ª vista ja saps si li falta o si ja esta cuit.
    Petonets.
    Nuria

    ResponderEliminar
  6. Hola Nuria! M'encanta el coulant i aquest de xocolata blanca mmm!
    Per cert, el té que vaig utilitzar són les típiques bossetes per fer infusions, les vaig obrir i vaig utilitzar les herbes sense infusionar ni res, directament amb la farina.

    Petonets!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponderEliminar
  7. Núria, jo sempre he fet el coulant tradicional perquè no som gens de xocolata blanca. Però reconec que així queda espectacular!!
    Petons!

    ResponderEliminar
  8. Hola Nuria!

    Felicitats per el blog, veig que poc a poc pas posant petites coses que cada vegada estan més treballades. T'animo a que segueixis aixi i que vagis provant noves tecniques de cuina que t'obriran portes a nous plats.
    Anims!

    Jordi, "l'instructor de cuina"

    ResponderEliminar
  9. ANA...
    Hola de nou i benvinguda, m'encanta que et sembli atractiu aquest coulant sempre es un plaer compartir les experiencies gastronomiques.
    Directamnet a la farina? donç no ho hagues dit mai, han d'estar d'escandol.

    Petonets.

    MERCÈ...
    La veritat es que en sòc adicte a les xoxolates, i encara més a les combinacions blanc-negres.
    Encara que hi ha moltes solucions també es podria farçir de mil i un ingredients (o mes..jiji:P) meduixa, menta, prèssec una crema d'orxata... etc imaginació al poder, encara que el coulant classic no te d'envejar a cap.

    Petonets, i gracies per el teu temps.

    ResponderEliminar
  10. Jordi...
    Buenaventurado sean los ojos que te leen...jajaja...
    Quina sorpresa mes grata trobar-te per aqui, la veritat es que (i no es per peloteo) que estic molt contenta d'haver fer el curs de cuina, i que tu haguessis sigut el nostre instructor es el millor que ens podia haver pasat, i aprecio molt les teves ensenyances perque tant a nivell teoric com practic saps expresarte i el que es millor encara fernos entrendre a la perfecció com i quan s'han de fer les coses, donç pòdiem havr tingut una sort menys encertada :-S (y no es por criticar al de la tarde...ehhhhhhh!!!!!!!!!) ajajajjaajajjajajaja :P.

    Bé intentare fer mes cosetes, encara que ultimament he estat mes apartada dels fogons, i encara tinc moltes receptes per publicar (quasi totes teves :-" ) Així que per aqui estaré.

    Molts petonets i gracies per la teva visita.

    ResponderEliminar