Páginas

15.12.10

COULANT DE GERDS AMB OU FILAT I SOPA DE XOCOLATA NEGRA.

Bé, ja els he pogut desmotllar amb un gavinet (tal i com es nota) i molta cura un cop han estat freds, de tota manera els tornaré a fer amb els meus motlles ja veureu quina difrencia.

Les quantitats són per fer de 5 a 6 coulants.

Ingredients:
Per el coulant de gerds:
100g. de gerds naturals.
100g. Mantega.
105g sucre.
50g. farina.
4 ous.

Farcit d'ou filat:
80ml. nata.
160 xocolata blanca.
45g ou filat Santa teresa.
50g. mantega.
40g. sucre llustre.

Sopa de xocolata negra:
200g. xocolata negra.
25(0ml. llet.
100g. nata.


Elaboració:

Per fer les boletes d'ou i xocolata posarem la nata en un cassó i la xocolata blanca, integrem, afegim la mantega i deixem que es fongui, després posarem el sucre de llustre barrejem bé i afegim l'ou filat, posem al congelador, quan sigui ben sòlid fem boletes per posarles mes endavant al coulant.

Per al coulant de gerds posarem en un cassò a foc mig els gerds, la mantega i el sucre i deixarem que es desfaci i barregi tot bé, retirem i triturem, afegim la farina, barrejem i a continuació posarem els ous d'un en un, barregem bé fins aconseguir una consistencia uniforme, posem en els motlles posem al mig una boleta d'ou filat i coguem al forn (que haurem escalfat prèviament)de 5' a 8' depenent del forn que fem servir a una temperatura de 200º (si ho tinguessim congelat, la cocció seria d'uns 15'.

Per la sopa de xocolata, barrejem tots els ingredients en un cassó i escalfem fins aconseguir una consistencia homogenia, reservem i refrigerem.



Per muntar el plat, posem al fons del plat la sopa de xocolata, espolvorejem sucre llustre sobre el coulant i posem al mig del plat, decorem aun gerds i ou filat.

36 comentarios:

  1. Me encanta el culant!!
    Te ha quedado divino

    ResponderEliminar
  2. Hola Isabel...
    Ya pero no he sido capaz de desenmoldarlo, he roto dos... que rabia :(... a ver si bien frios puedo desenmldarlos y montar el plato.

    ResponderEliminar
  3. Maravilloso, es que no había reparado en el traductor arriba, siempre lo busqué abajo! pero ahora ya sé como se dice frambuesas en catalán! fantástico!! Un beso y mil gracias por esta delicia

    ResponderEliminar
  4. coulant???? sóc una fan incondicional! i aquesta recepta promet molt! molta sort. petonets

    ResponderEliminar
  5. Noia...segur que demá ens presentes un plat de luxe....

    quina pena...que les coses no surtin com un vol...

    Aixó te que estar de mort...
    un petonet

    ResponderEliminar
  6. Si ara m'agrada i no he vist el resultat final, imagina't quan ho vegi, em tornaré bojaaaaaa
    Petonets

    ResponderEliminar
  7. Se ven estupendos hasta sin desmoldar, mucha suerte en el concurso. Besos.

    ResponderEliminar
  8. M'encanten els gerds!!!!!!!
    Bona sort!:D

    ResponderEliminar
  9. Que bé...que has pogut montar el plat... t'ha quedat súper bé...
    bona nit
    un petonet

    ResponderEliminar
  10. Un postre digne del millor restaurant i que gustosament signaria qualsevol "estrella mitxelín".Plas, plas, plas!.A reveure!

    ResponderEliminar
  11. Me parece el postre más rico y elegante que hay.
    BIquiños

    ResponderEliminar
  12. Nunca he hecho el coulant este famoso pero viendo la pinta que tiene el tuyo me voy a animar pero ya mateix!

    Petons!

    ResponderEliminar
  13. Quins coulants més originals i sorprenents! Amb la part exterior de gerds i l'interior d'ou filat... ha de ser extraordinari!!!!!

    ResponderEliminar
  14. Una magnífica aportación al concurso, ya que se ven deliciosos.

    Tomamos buena nota para adaptarlos a nuestra dieta sin gluten.

    Besotes

    Ana y Víctor.

    ResponderEliminar
  15. Ais!!!! Yo te voto!!!! Y te revoto!!! Que delicia!!!!! Quiero unooooooooooooooo!!! Porfi!!!

    Un besete cielo!

    ResponderEliminar
  16. Tiene una pinta buenísima y con frambuesa debe estar de rechupete.
    Un beso

    ResponderEliminar
  17. Quin postre de luxe!!! Ha d'estar molt bó!!

    Molta sort en el concurs, però deixeu-me un dels 3 premis ok?? jejeje

    Un petó :P

    ResponderEliminar
  18. no lo he comido nunca,pero seguro que teine que estar buenisimo...q de recetitas hemos mandado al concurso

    ResponderEliminar
  19. Aquesta recepta es mereix un aplaudiment.
    Un petó

    ResponderEliminar
  20. Con este postre es difícil fallar en ningún momento...se ve delicioso.
    Besitos

    ResponderEliminar
  21. Chiqui, acabo de verlo en el recopilatorio de Lazy blog y mamma míaaaaaa, me encanta!!!!

    Muchos besos.

    ResponderEliminar
  22. Unes postres de cinq forquilles, molt ben presentat, aviat tindràs una "estrella Michelin".
    Sort al concurs.
    Petons.

    ResponderEliminar
  23. Muy buena receta hoy de lujo para estos dias y a los que le gusta el chocolate con fruta seguro que disfrutan.Ah y el huevo hilado vaya detalle.
    En cuanto a los coulant es normal que se rompan algunos al desmoldarlos, como a todos a mi los de turron de 8 3 se rompieron al sacarlos.Cuando llevemos echos 20 ya no nos pasara eh!
    petons
    miquel

    ResponderEliminar
  24. Que bó Nuria!!!
    Deliciós
    Petons maca.

    ResponderEliminar
  25. Sembla que porta una miqueta de feina, aquest postre, però té una pinta boníssima.

    ResponderEliminar
  26. Me encanta lo de la sopa de chocolate, una receta riquísima. Bss.

    ResponderEliminar
  27. Pamela...
    De nada mujer, y muchas gracias por pasarte por aqui, la verdad que me llena de orgullo que os gusten mis recetas.
    Besitos!

    Judith...
    Dons si , a mi es el postre que mes m'grada, tot i ser el primer cop que la faig íntegrament de gerds.

    Neus ...
    Dons si, només a mi se m'acudeix ferles en flameres...jajaja.

    CArmen...
    Gracies, el pròxim cop les faré amb els meus motlles, que la diferencia es nota molt (visualment)

    Victoria...
    Muchas gracias wapa, aunque viendo las demas recetas no tengo posibilidades de ganar, aunque me llevo las ideas y recetas que se han presentado que son la caña!

    Les coses de llàbiro..
    Dons estan força bons.. ja dirás si els tastes, jo vaig fer la meitat farcits i l'altre meitat sense farcir...
    A la parella no li maten gaire, però aquests de gerds li van encantar, de fet avui s'ha endut un plat en el tupper..:)))

    Neus...
    No ha quedat malament, però em podia haver quedat molt millor, en primer lloc l'he hagut de desmotllar fred (primer error) i segon al desmotllarho amb gavinat no han quiedat unes formes maques...
    Aquest el repetiré.
    Cariñitos!!

    Visc a la cuina...
    Estava molt bó, tot i que he tingut problemes tecnics,els vaig fer amb flaneres i no vaig tenir nassos a desmotllar, ho vaig haver de ferho fred :(

    Mercé...
    Moltes gracies i mes petons :P

    Caldebarcos...
    Per lo podia haver mejorado infinitamente, lo volveré a repetir para vuestro disfrute (bueno... no te engañaré, tambien para el mio..jijiji)

    Brujix...
    Uins.. no lo has provado ni cocinado??
    Te va a entusiasmar... ademas tienes infinitas opciones, chocolate negro, chocolate blanco, de jijona que esta de muerte, y este mio que lo he tuneado para hacerlo al revés del clasico, el coulant de franbuesas y la salsa de choco..jeje)
    Ya diras el resultado cuando te decidas.

    ResponderEliminar
  28. Gemma...
    Dons si que m'ha soriti bo l'experiment..jajaja, volia fer la versió invertida del típic coulant de xoco amb cuolis de gerds, i he calculat com ho hauria de fer per fer el cioluant de gerds, afegint més sucre i un pel més de farina per aconseguir la densitat i la dolçor adecuades, el farcit també estaba força bo, he tunejat la recepta que tenia de farcit de xocolata blanca per poder afegir l'ou filat, la comvinació de sabors per a mi era molt bona, fins i tot la parella que no es massa amant del coulant s'ha endut un a la feina(Tupper amb el plat muntat que no se com li arribarà jajaja) perque li ha agradat molt de gerds.

    Caminar sin gluten...
    Seguro que serà bastante sencillo, porque el coulant en sí es de fruta, harina y azucar basicamente, seguro que econtaris sustitutos adecuados.

    Salomé...
    Gracias, estaba rico, auqneu lo repetiré...

    ResponderEliminar
  29. Glo...
    La pena es que no he utilizado las herramientas adecuadas, el pròximo espero bordarlo.
    Muasssss!!

    Alanda...
    Pues si que estaba riquísimo, ahora que tengo dominado contrarestar harina , aumentar azucar etc... para hacerlo con frutas, abro la veda para hacerlo con otros tipos de fruta diferente... con fresas a la pimienta, lo provaré de hacer a ver que tal sale el inbento, pero esperaré que haya mas que ahora estan muy caras.

    Aniki...
    Jajajaj... ho tinc difícil al concurs, ni la foto ni el montatge estan bé, ni he pogut fer la foto del coulant obert per que es veiés l'efecte de l'ou filat caient de dintre que era l'idea principal, llastima de motlles :(, a veure si recupero els meus, si nó aniré a comprar motlles, aquestes coses em pasem per deixarho per l'ultim moment :P

    Espe...
    Si... habia unas 130-140... haver si os animais igual para el HEMC de esta edición que tambien es de tematica navideña.
    Besitos!!

    Gloria...
    Moltes gracies, es una llastima amb lo que m'ho he cyrrat fent els túnnings de manera encertada hagi tingut problemes per la tonteria dels motlles, mira que sempre els bordo els coulants, però clar amb elsestris adecuats :(

    Goyi...
    La verdad que si, te doy la razón en eso, y es una pena que no me hayan salido como esperaba.
    Besitos!!

    Capisi...
    Ya diras que te ha parecido, en casa ha gustado mucho (es el primero hecho de frambuesa que veras, he tenido que retocar la receta original para que me saliera así, aumentar azúcar y densidad... pero ha salido bien rico)

    Ya diras que te pareció.


    Alcantarisa...
    Muchas gracias guapisima, en casa ha gustado mucho (y mira que mi niña y mas aun mi pareja es un jurado muy dificil)

    La cocinera de bétulo..
    Ostres... dons m'acabes de donar una idea excelent:P
    Moltes gracies i mes petons.

    ResponderEliminar
  30. Miquel...
    No se me habian roto jamás he hecho millones de veces, puesto que es mi postre favorito... el problema està en que mis moldes de silicona donde siempre los hago me los dejé en verano en tarragona, y tampoco tenia paperinas de madalenas, así que los tuve que hacer en flaneras metálicas, cosa imposible de desmoldar, y como lo dejé para el ultimo momento, no pude salir corriendo a comprar ni moldes ni papeles de madalenas :((... es una lastima con la currada que me dí, ni pude hacer la foto del efecto de huevo hilado cayendo del coulant de frambuesas que era la idea que tenia principalmente.:((.
    Aunque lo voy a repetir, a ver si puedo escaparme hoy a comprar unos moldes adecuados y los repito este finde.

    Margot... moltes gràcies...
    Tot i que era bonisim (encara que estigui malament que jo ho digui) el problema dels motlles m'ha esguerrat el plat sencer :(

    Asela...
    No et pensis que porta tanta, a mes ho pots preparar per parts, el farciment i la sopa a l'hora i el coulant es fàcil de fer, jo no recordo el temps però ronsa la mitja hora només.

    Maria...
    Jjjaja... si, quise hacer la versión invertida del típico coulant en vesz de hacer los coulis de frambuesa con el coulant de xoco, lo hice al revés :)

    ResponderEliminar
  31. Me gusta la idea de hacer un coulant invertido... pero siempre cuestan un montón desmoldar.
    Estos días estoy preparando unos coulants originales, a ver cuando me da tiempo subirlos al blog!
    Un saludo,
    Palmira

    ResponderEliminar
  32. Palmira...
    Yo normalmente utilizo los moldes de silicona que van muy bien, aunque reconozco que los mejores a mi entender son los de papel tipo muffins (los hay mas estrechos y sin las hendiduras que me quiero hacer con unos pocos de estos), porque solo tienes que retirar el papel y a las malas lo puedes romper sin estropear el coulant.

    Iré hechando un ojillo al tu blog a ver si los veo publicados y me llevo ideas :).

    ResponderEliminar
  33. Jo quan faig coulants indiscutiblement els faig amb motlles d'alumini d'un sol ús: així m'asseguro que si no es desemmotlla ràpid, puc tallar-lo i servir-ho calent a taula :-)

    ResponderEliminar
  34. Molt bon postre, m´agraden molt!!!

    ResponderEliminar