Páginas

20.10.10

BROWNIE DE CASTANYES AMB CREMA DE SAFRÀ.



 


Que millor que aquest plat per celebrar l'arribada de la tardor, doncs almenys a casa ja és un clàsic en aquestes dates, he volgut fer una variació i fer una crema de safrà en comptes de la crema anglesa mes típica, espero que sigui del vostre grat, és la primera vegada que la preparo, m'ha sorprès gratament i a casa ha entusiasmat.





INGREDIENTS:


Per al brownie de castanyes
150g. Xocolata negra per a postres.
150g. Mantega.
100g. de castanyes pelades.
200g. Sucre.
4-5 Ous.
*50g. Farina. (Aquesta última depèn de si ens queda mes o menys espesseix
la massa final, normalment no fa falta)

Per a la crema de safrà
1/2 l Nata líquida per a postres.
15g. Mel.
60g. Sucre.
5 Rovells d'ou.
1 Tub de pistils de safrà.


ELABORACIÓ:

Encendrem al forn a una temperatura de 180è perquè es vagi escalfant mentre fem les preparacions.


Començarem fent el brownie, agafem les castanyes, les pelem, i les trossegem (el pes de 100 g correspon a les castanyes ja pelades i trossejades), reservem.

Al bany maria fondrem la xocolata amb la mantega, fins a aconseguir una crema homogenia.
En un bol batem els ous amb el sucre, reservem.

Anirem barrejant (en fil) la barreja de la xocolata als ous batuts a poc a poc removent alhora.

Afegim les castanyes , removem i posem la mescla en un motlle, l'introduirem al forn i deixarem que es cogui, quan punxem amb un escuradent i surti net ja estarà fet, és important que no se'ns passi la cocció si no quedaria sec.


  Per fer la crema de safrà


En un cassó gran posarem la nata amb la mel i 30 g de sucre i deixarem que bulli.

Quan arribi a ebullició afegirem els pistils de safrà i deixarem infusionar.

Mentrestant muntarem els rovells amb els 30 g de sucre restants, reservem.

Colem la nata i el barregem amb les rovells (en fil també).

Posem la barreja en un motlle i introduïm al forn a 180è durant 25'.

Traiem del forn, passem el resultat al vas de la turmix i triturem bé.

La crema ja estarà feta, sol ens faltarà deixar-la refredar (jo l'he posat en un recipient per a que es refredi abans).


Ara ja podem muntar el plat, posem una mica de crema al plat i a sobre el brownie, per guarnir he posat una castanya pelada i uns pistils de safrà sobre un extrem de la crema.

Desijo que us hagi agradat.
Salut!

* La crema de safrà és una recepta original de Paco torreblanca para nestlé postres.

19 comentarios:

  1. M'encanten els brownies i aquest teu és ben original. Amb la crema de safrà i les castanyes, ha de ser molt soprenent. Dos ingredients càlids que fan molt de tardor... boníssim!

    ResponderEliminar
  2. Que bo! és veu genial i amb la crema de safrà, un contrast increible!

    ResponderEliminar
  3. Hola Nuria:
    Su receta ha sido registrada para el concurso.
    Con esta receta ha cumplido el cupo de las tres recetas con las que se puede participar.
    Espero que tenga suerte con la decisión del jurado.
    Gracias por participar.
    Saludos

    ResponderEliminar
  4. que bueno..y esa salsita..mas aun..jo,una receta bien completa

    ResponderEliminar
  5. Em poses un tupper? ;-)

    Un petó,

    ResponderEliminar
  6. Una verdadera delicia!!!que buenos se ve.
    besitoss

    ResponderEliminar
  7. Ja podia jo estar esperant que em entressin els teus post nous, si se m'ha esborrat l'enllaç que tenia. Fa temps que blogger em dóna problemes i per alguna raó se m'esborren coses ¿...?
    Avui de casualitat en un altre bloc he vist la teva entrada i he vingut. Em torno a fer seguidora a veure si no passa més.
    M'encanta aquesta salsa de safrà, em sembla una combinació sensacional.
    Petonets

    ResponderEliminar
  8. delicioso! se ve muy rico, y con la salsa de seguro que da un sabor único. Besos

    ResponderEliminar
  9. Gemma...
    La veritat es que a casa agrada molt, sempre el faig al menys un cop quan arriva la tardor, tot i que per ser sincera personalment m'agrada més el clàsic amb les nous :), la crema de safrà feia temps que la volia fer, la recepta es de Paco torreblanca, i ahir vaig veure que era l'ocasió ideal per portar-la a terme.
    Petons!

    La cuina de l'estany...
    La veritat es que ha agradat força, només em falta la prova de foc (me filla) ara li donaré per dinar a veure que li sembla.
    Petons!

    Apicius...
    Gracias a ud. por darnos a todos la oportunidad de participar en el concurso y la posibilidad de pasar a la posteridad con el libro del resultado de todas las recetas.
    Salud!

    Espe...
    La salsita lo mejor, me ha encantado.
    bestes!

    Sonia...
    Això està fet!
    Muas!

    Violeta...
    Pues te doy la razón aunque este feo por mi parte elogiar mi propia receta, te recomiendo que al menos prueves de hacer la crema esta riquísima!
    Un cacho beso!

    Carmen...
    A mi també em passa, hi ha moltes actualitzacions que no em surten... poder tinc massa blocs com a favorits i a lo millor es que baixen molt ràpid, ho poder no, perque també he hagut de tornar a posarme seguidora d'algún bloc...(i segur que hi hà algun que encara no m'he adonat)
    Petons!

    La cucina de topino...
    Muchas gracias, la verdad es que si que tenia un sabor único, al menos la crema que para mi era un elemento nuevo.
    Besitos y gracias por venir, ya sabes que mi casa esta a tu disposición siempre que así lo quieras.

    ResponderEliminar
  10. Ha de ser d'escàndol l'alternativa de les castanyes, que bo ha de ser ai per favor...
    Fins aviat! ;)

    ResponderEliminar
  11. El paso a paso genial y la receta magnifica!!!!, es muy otoñal como bien dices!!
    Me encanta tu receta!!
    Mil besitos!!!

    ResponderEliminar
  12. Esta receta esta fabulosa!....la mezcla de sabores es espectacular....castana y azafran!!....no la habia oido....pero ya resuena en mi estomago!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponderEliminar
  13. VAya brownie tan rico, me encanta la castaña. Delicioso. Saludos

    ResponderEliminar
  14. Acabat de fer...
    La veritat es que si que es bo, tot i que el tradicional de nous a mi m'agrada més, per mi lo millor d'aquest plat i un grana gran troballa es la crema de safrà que m'ha sorpres i m'ha encantat.
    Petonets!

    Juana...
    Me gusta que haya sido de tu agrado, la verdad que este tipo de cositas cuando empieza este tiempo empieza a aptcr.
    Besetes!

    Marcela...
    Pues espero que te animes, al menos a provar esta cema que está deliciosa, te sorprenderà.
    Muas!

    Jose Manuel...
    En casa lo preparo casi todos los años por estas fechas, como he comentado esta muy bueno, y en casa gusta mucho, aunque al contrario que en casa , me gusta mas el tradicional.
    Besitos y gracias por la visita.

    ResponderEliminar
  15. Qué original, tan el brownie com la cremà amb safrà.
    Sort al concurs.
    Petons.

    ResponderEliminar
  16. Anirè directe al que m'ha cridat més l'atenció i trobo sensacional: la crema de safrà!!

    Aquesta l'haig de fer algún dia, per que a part del brownie (que també) ha de ser un acompanyament genial per altres ingredients. Per exemple una mica de taronja... mmmmmm

    ResponderEliminar
  17. La cocinera de betulo...
    El brownie el faig tot els anys (bé desde que tinc la recepta:P)
    La crema es una innovació als meus fogons i es queda a casa!
    Mua!

    Starbase...
    Donç si senyor, el brownie de castanyes no es res nou i crec que la majoria ja em tastat, però aquesta crema estaba espectacular... No t'ho perdis, la recepta original d'on la he tret era, una mousse de xocolata que anaba farcida de poma amb aquesta crema de safrà... Toma ya! la pinta que tenia.
    A més que amb la teva coca d'avui, fantástic...
    Això si, quan més freda és més compacta queda, Ara mateix podria ferne canyelles amb una mica de cura, ja m'ho dirás, ja veurás com no et penedirás.

    Salut!

    ResponderEliminar
  18. Quina recepta més original, m'agrada això de fer un brownie de castanyes i la crema de safrà ja ha de ser sublim!

    ResponderEliminar
  19. Visc a la cuina...
    La crema sublim de veritat, el brownie de castanyes está bo, a casa agrada, tot i que ami m'agrada mes el que porta les nous :)

    Gracies per vinir.
    Petonarros!!

    ResponderEliminar