Páginas

26.7.10

Filet de vedella amb salsa de kiwi i cruixent de patata.

Aquest plat es pot preparar com aperitiu-montadito, o com a plat principal, jo l'he preparat de totes dues formes.


Ingredients:

Filet de vedella.
Sal/pebre.
Patates.
Oli girasol.

Per la salsa:
3 Kiwis.
3 Culleretes de sucre.
3 Culleretes de soja.
3 Culleretes de ketchup.
3 Culleretes de vinagre de Xerés.


Preparació.

Pelem els kiwis i triturem amb la turmix, posem la pasta que ens ha quedat en un cassó amb el sucre, el ketchup, la soja i el vinagre, deixem que es faci , rectifiquem de sal i pebre i retirem.

Tallem les patates ben fines i fregim, retirem (les posarem a sobre de paper de cuina per absorvir l'excés d'oli.

En una plantxa ben calenta fem els filets, un cops cuits al gust, retirem i muntem el plat.
Posem la base de salsa, el filet a sobre i guarnim amb les patates cruixent.

ACLARACIÓ:
Teniu en compte que la salsa es tipus barbacoa amb un puntet final de kiwi. (vigileu amb la quantitat)

Maridatge:
Amb aquest Plat la recomanació és Pétalos del Bierzo 2007, DO Bierzo, amb mencía, i un punt floral molt interessant que refresca la vedella i acompanya la fruita del kiwi.
Amb l'asesorament de Joan Gómez Pallares de Devinis, a qui agraeixo el gest enormement.
Es un plat ben sentzill.

13 comentarios:

  1. Oooooh, quina meravella! ara mateix me'n cruspia un!!!!

    Un petó,

    ResponderEliminar
  2. Hola Sonia.
    La veritat que l'he fet rapidísim!
    La salsa queda com una barbacoa (no tan forta, les proporcions son amb cullerades petites en comptes de grans i te el puntet final del kiwi)
    Estic contenta amb el resultat, fins i tot la meva filla se l'ha crospit sencer (farà dos anys el dia 3 :D)

    Petonets i gràcies per la visita.

    ResponderEliminar
  3. Quina cosa més delicada i fàcil de preparar.
    La combinació de sabors em sembla genial.
    Un petó.

    ResponderEliminar
  4. Pots agafar el que vulguis del meu bloc jo et seguire tampoc et coneixia, aquesta recepta es d'aquelles que les quantitas van a gust del qui ho consumeix, el flam contra de mes bona qualitat milloor. Gracies per visitarme.

    ResponderEliminar
  5. Hola Nùria, tens un blog molt ben fet i una cuina molt creativa, ara també soc seguidora teva i espero que ens veiem sovint a les nostres cuines.
    Aquesta salseta amb el kiwi té que ser una delicia i a sobre presentat en culleretes.
    Petons.

    ResponderEliminar
  6. Peró quina pasada, que bo que te que esta aixó.
    Quina presentació més bonica.
    Un petonet

    ResponderEliminar
  7. La presentación es total, me encanta ese aire moderno de la cocina actual, yo soy de un patoso...
    Por cierto, insisto, este blog es distinto.

    ResponderEliminar
  8. Que lujazo de presentación! Parece salida del catálogo el club del gourmet!!!

    Muy buena receta.

    Besitoss

    ResponderEliminar
  9. No encuentro el traductor de tu blog, así que no me he enterado de nada de la receta, jisjis, el caso es que, el otro día, si que estaba ¿lo has quitado?, será un problema puntual, seguro que luego lo veo
    Por cierto, algo anda mal en tu blog, me lleva un siglo escribir un comentario, no se si le pasa a más
    Besazos

    ResponderEliminar
  10. Gloria...
    Si que es fàcil, a més no crec que hagi trigat ni 10 min. en ferla, fàcil, `rapida i bona:)

    Gurmet...
    Donç ja hi pots contar que hi tornaré, m'ha encantat la recepta ja estic maquinant com donarli el toc diferent...jijiji, en textures potser, gelatina de whisky gelat de flam, cruixent de caramel... ains! quantes idees.
    Ens veiem en el pròxim post.

    La cocinera, el millor es que val com a aperitiu (en plan mariconada com em diu el meu marit...jajaja) o com a plat principal, segur que ens veurem per les cuines B).

    NEUS..
    Hola maca, donç la veritat es que es el plat mes ràpid de fer i presentat que he fet mai.
    (queda el sabor de la salsa com una barbacoa amb un puntet suau de kiwi final)

    Petonets.
    Muas!

    SARA...
    Muchas gracias, la verdad es que intento hacerlo de forma original y siempre con el màximo cariño, y facil de hacer, tu blog de todos modos es super chula, me gusta mucho, no tiene nada que envidiar a ninguna

    ALIMENTA...
    Ains!!! ya me gustaria a mi , aun me falta muchiiiiiiiisimo camino que recorrer, a ver si me llaman para hacer otro curso de cocina y aprendo algo.
    Muchos besos y gracioas por tu visita.

    ANA...
    SAi, lo se, yo tambien lo he notado, creo qeu era por el link nuevo que me puse donde salian las fotos de las ultimas recetas, lo acabo de quitar y me va mucho mejor, por cierto el traductor siempre lo pongo en el lateral donde esta mi perfil arriba de todo para que se vea, lo que pasa es que no cargaba bien la pàgina, creo qeu no aguantaba el formato.
    Smuackis!!

    ResponderEliminar
  11. Hola Núria que maravilla de plato, tiene que estar divino, la presentación estupenda.
    Tienes una cocina muy bonita.
    besosss guapaa

    ResponderEliminar
  12. Lo siento, no se que he hecho que se4 me han borrado el resto de comentarios.

    ResponderEliminar
  13. Simplement impressionant!

    ResponderEliminar